Direct naar de content

Weekberichten van 21 tot en met 27 augustus 2017

Wethouder Eerdmans overnacht in Skaeve Huse
Zondag 20 augustus tot en met dinsdag 22 augustus
Soesterbergstraat, Overschie

Van zondag 20 augustus tot en met dinsdag 22 augustus overnacht wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) twee nachten in een van de elf containerwoningen van de Skaeve Huse in Overschie. Dit om zelf te ondervinden hoe het is om in de Skaeve Huse te wonen. De Skaeve Huse, in juli opgeleverd door de gemeente en Woonstad, zijn bedoeld voor notoire woonoverlastgevers. De eerste bewoners zijn gearriveerd in juli. In oktober zijn de containerwoningen naar verwachting allemaal bewoond. (Meer informatie: Laura Kersten, communicatieadviseur wethouder Eerdmans, tel. 06 – 18 08 01 68)

Eerdmans@Overschie/ 110Morgen
Dinsdag 22 augustus, 19.00 uur
Wijktheater Musica, De Lugt 17, Rotterdam

Bewoners van Overschie gaan dinsdagavond met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? Ook pitchen bewoners hun ideeën voor de wijk. (Meer informatie bij: Laura Kersten, communicatieadviseur wethouder Eerdmans, tel. 06 – 18 08 01 68)

Veerhavenconcert
Zaterdag 26 augustus, 19.30 – 23.30 uur
Veerhaven, Scheepvaartkwartier

Zaterdag opent burgemeester Aboutaleb het Veerhavenconcert, een klassiek openluchtconcert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Lahav Shani. Solisten zijn Charlotte Houberg (sopraan) en Simon Trpceski (piano). Gregor Bak is presentator. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: