Direct naar de content

Weekberichten van 20 tot en met 26 oktober 2021

Efus conferentie
20-23 oktober 2021
Nice

Burgemeester Aboutaleb woont van 20 t/m 23 oktober de Security, Democracy and Cities conference 2021 bij in Nice. De conferentie wordt georganiseerd door het European Forum for Urban Security (Efus). Deelnemers zijn professionals die te maken hebben met stedelijke veiligheid, van gekozen volksvertegenwoordigers, juristen en onderzoekers tot handhavers en maatschappelijk werkers. Doel is om best practices uit te wisselen en steden te ondersteunen in hun veiligheidsbeleid. Vertegenwoordigers uit 250 steden en 15 landen delen hun kennis en ervaring over o.a. polarisatie en discriminatie, (uitgaans)geweld, (georganiseerde) criminaliteit en de invloed daarvan op de samenleving. Burgemeester Aboutaleb is vice-president van Efus en een van de plenaire sprekers. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

NN Marathon Rotterdam
zondag 24 oktober, 9.00 uur
Schiedamsedijk

Zondag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de 40ste editie van de Rotterdamse Marathon aan de voet van de Erasmusbrug. Na de kopgroep met de toplopers verschijnen 17.000 deelnemers aan de start. De zaterdag ervoor zijn de NN Kids Runs in diverse leeftijdscategorieën. Voor toeschouwers langs het parcours is een coronatoegangsbewijs niet nodig, bij de finish op de Coolsingel (afgesloten gebied) wel. Na deze 40ste editie stopt Mario Kadiks als directeur van de Marathon Rotterdam. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Opening nieuwe Arentschool
maandag 25 oktober, 13.00 – 14.00 uur
Jaffahof 75

Op maandagmiddag 25 oktober opent onderwijswethouder Said Kasmi de nieuwe Arentschool in Kralingen-West. Dat doet hij samen met de jongste en oudste leerlingen van de school. Aan het Jaffahof is deze zomer de nieuwe school uit de grond gestampt, het oude gebouw is gesloopt. Na de zomervakantie zijn de lessen al gestart, maar op 25 oktober is het tijd voor het openingsfeest. De rest van de week zijn er rondleidingen en feestelijke activiteiten voor leerlingen en ouders. Vrijdag wordt de openingsweek afgesloten met een traktatie voor alle leerlingen. (Meer informatie: woordvoerder Joachim Kost, tel. 06 – 391 073 81).

Ondernemersontbijt
Dinsdag 26 oktober, 8.00-10.00 uur
AD, gebouw Central Post, Delftseplein 31

Het thema van deze editie van het Ondernemersontbijt is digitaal zakendoen. Wethouder Roos Vermeij (o.a. economie) opent het ontbijt. Daarna vertelt een drietal ondernemers over hun digitale successen en de hobbels op de weg daar naartoe. In Rotterdam helpt het programma MKB010Next ondernemers met hun digitale toekomst. (Meer informatie: Tristan van Rijn, woordvoerder wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)