Direct naar de content

Weekberichten van 20 tot en met 26 november 2017

Oplevering huurwoningen De Putsebocht
Maandag 20 november, 15.30 uur
Putsebocht 26B, Rotterdam

Wethouder Simons is bij de oplevering van 50 woningen, waarvan 48 huizen met een tuin, één maisonnette en één gelijkvloerse woning. Woonstad Rotterdam bouwde de huizen aan de Putsebocht. De huizen zijn energiezuinig, niet aangesloten op gas en krijgen in totaal 678 zonnepanelen op de daken. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Muziek van de Gestampte Pot
Maandag 20 november, 19.30 uur
De Doelen

Maandagavond opent burgemeester Aboutaleb een muzikale avond voor 1000 senioren uit Rotterdam en omstreken georganiseerd door het rechercheteam van de Politie, politiecollega’s en vrijwilligers. De genodigden zijn ouderen die een nare ervaring achter de drug hebben zoals een beroving of woninginbraak of als eenzaam zijn opgemerkt. Zij worden vanaf diverse centrale plekken opgehaald en bij De Doelen ontvangen door politiemensen en vrijwilligers. Na een kop koffie met een gebakje volgt het muzikale meezinggedeelte met een optreden van het Nederlands Politieorkest, Joke Bruijs, stadsdichter Derek Otte, Steelband NPO, trio Naar de Haaien en het Shantykoor de Vlaardingse Muiters. Na afloop worden de ouderen weer naar huis gebracht. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Werkbezoek Manchester
Dinsdag 21 november
Manchester, Engeland

Burgemeester Aboutaleb brengt samen met de Politiechef van de Eenheid Rotterdam en de Hoofdofficier van Justitie Rotterdam (driehoek) een werkbezoek aan Manchester. De leden van de Driehoek wonen de voetbalwedstrijd Manchester City-Feyenoord bij en spreken met de lokale autoriteiten over de organisatie van de veiligheid bij grote evenementen, de benadering van risicogroepen en de wijze waarop de Greater Manchester Combined Authority is omgegaan met de gevolgen van de aanslag tijdens het concert in de Manchester Arena in mei van dit jaar. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Startsein Kinderrechtenmars
Dinsdag 21 november 12.30 uur
Bordes Stadhuis

Op dinsdag 21 november lopen studenten van het Albeda College in Rotterdam een Kinderrechtenmars door de stad. Wethouder Sven de Langen geeft het startsein voor de mars. Jongeren laten deze dag zien dat zij het overtreden van kinderrechten niet accepteren. Ze denken na over oplossingen om kindermishandeling tegen te gaan en willen daar actief aan bijdragen. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 57 53 75 81)

Binnenstad Symposium 2017: De Binnenstad als City Lounge
Dinsdag 21 november, 17.00 – 19.30 uur
Nieuwe Luxor Theater

Dinsdagavond blikt wethouder Adriaan Visser in een paneldiscussie terug op de afgelopen vier jaar Rotterdamse binnenstad. Een periode waarin mooie resultaten behaald zijn zoals de titel ‘Beste Binnenstad van Nederland’. We bekijken hoe de Binnenstad ervoor staat aan de hand van o.a. de tweejaarlijkse binnenstadsmonitor. Tevens wordt er dit jaar voor het eerst de Tinnen Ananas uitgereikt, dé gastvrijheidsprijs van Rotterdam. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Eerdmans@Blijdorp
Dinsdag 21 november, 18.30 uur
Grafisch Lyceum, Stadhoudersplein 35

Dinsdagavond gaat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) met bewoners in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Een aantal bewoners pitchen hun idee. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 66 315)

Presentatie cd Het Rotterdams Passé van Drs. P
Woensdag 22 november, 15.30 uur
Erasmuspaviljoen, campus Woudestein

Woensdagmiddag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van de cd Het Rotterdams passé van Drs. P uit handen van Vic van de Reijt, van Het Heen- en Weerschap (Stichting Auteursrechten H.H. Polzer/Drs. P). Op de cd (samengesteld door Roland Vonk) zijn naast Drs. P zelf ook o.a. Adèle Bloemendaal, Liesbeth List en Gerard Cox te horen. Kees Torn en Mike Boddé schreven muziek bij de onlangs ontdekte teksten over Rotterdam. Na de cd-presentatie draagt Vic van de Reijt de boekerij van Heinz Polzer over aan het Rotterdamsch Leeskabinet van de Erasmus Universiteit. Heinz Polzer (1919 – 2015), bekend als Drs. P, studeerde economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool en was lid van het Rotterdamsch Studenten Corps. Hij was dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Start van bouw Forum
Donderdag 23 november, 15.30 uur
Coolsingel, ingang tussen Fair Play en Shabu To Go

In het centrum van Rotterdam krijgt FORUM een nieuw gezicht. Wethouder Simons is aanwezig bij de start van de renovatie van winkels en woningen in het rijksmonument aan de Coolsingel. Langs de Lijnbaan worden er ook een aantal winkels opgeknapt. Ook de kantoortoren in het gebied krijgt een opknapbeurt. Na de verbouwing is het een woontoren met 103 huurwoningen. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons: tel. 06-41316567)

Verkiezing Lief & Leedkanjer 2017
Donderdag 23 november, 20.00 uur
Burgerzaal, stadhuis Rotterdam

Een jury van 150 Rotterdammers kiest donderdagavond de Lief & Leedkanjer van 2017. Uit zeven genomineerde straten kiezen zij welke straat dit jaar de eretitel krijgt. Wethouder Sven de Langen is gastheer van de verkiezing. Een lief en leed straat is een straat waar buren naar elkaar omkijken en elkaar helpen bij problemen. De verkiezing wordt georganiseerd in het kader van Opzoomer Mee. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 57 53 75 81)

Prijsuitreiking First Lego League
Vrijdag 24 november, 14.45 uur
RDM innovation Dock, RDM kade 59 Rotterdam

Op vrijdag 24 november reikt wethouder Sven de Langen de prijs uit voor de slimste robot tijdens de First Lego League. De First Lego League daagt jongeren uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs om een geprogrammeerde robot te ontwerpen die verschillende opdrachten kan uitvoeren op een wedstrijdmat. Het is een project waarbij wetenschap en technologie hand in hand gaan. Het doel van de wedstrijden is jongeren te interesseren voor techniek en wetenschap. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder de Langen, tel. 06 – 57 53 75 81)

Certificaten voor milieucoaches
zaterdag 25 november 13.00 – 13.30 uur
De Nieuwe Banier

Zaterdag 25 november ontvangen 30 nieuwe milieucoaches een ‘milieucoach certificaat’ uit de handen van wethouder Pex Langenberg. De praktische cursus ‘milieucoach’ bestaat uit vier bijeenkomsten vol met informatie over energiebesparing in huis. De coaches zijn na de cursus in staat dit over te brengen binnen hun eigen netwerk. De afgelopen jaren zijn zo’n 350 milieucoaches opgeleid in Rotterdam. De cursus is voor de deelnemers gratis. (Meer informatie bij Kim Harmsen, plv bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 41 54 99 95)


Noot voor de redactie: