Direct naar de content

Weekberichten van 20 tot en met 26 mei 2019

Opening scheidingsinstallatie afvalenergiebedrijf AVR
Maandag 20 mei om 13.00 uur (Persrondleiding)
Dinsdag 21 mei, 16.00 uur (Officiële opening)
Prof. Gerbrandyweg 10, Rotterdam-Botlek

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Handhaving en Buitenruimte) neemt samen met Yves Luca (CEO afvalenergiebedrijf AVR) de gloednieuwe scheidingsinstallatie van AVR in gebruik. De installatie haalt plastic verpakkingen en drankpakken uit het restafval van alle Rotterdamse huishoudens. De installatie is uitgerust met de nieuwste en modernste technische snufjes om 75% van de plastics en drankpakken te onderscheppen. Hiervan worden in andere bedrijven nieuwe grondstoffen gemaakt voor bijvoorbeeld dashboards, kunststofkastjes of nieuwe shampooflesjes. Het in de fabriek uit het restafval halen van PMD geeft een flinke boost aan de ambitie van Rotterdam om in 2050 in huishoudens geen afval meer te produceren. Pers is welkom bij het officiële moment, maar kan maandag 20 mei al een uniek kijkje in de installatie krijgen. Vanwege veiligheidsoverwegingen moet pers zich aanmelden als ze bij beide of één van de momenten aanwezig is. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Dag van de Digitale Overheid
Woensdag 22 mei, 10.30 uur
Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Op woensdag 22 mei organiseert de Stichting Digitale Overheid de vierde editie van de Dag van de Digitale Overheid in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Wethouder Arjan van Gils (o.a. Organisatie) neemt tijdens de opening het boek ‘Digitale Intelligentie’ in ontvangst. In 'Digitale intelligentie' leggen Hans Hoornstra en Wijnand van Lieshout uit wat men moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving. De Dag van de Digitale Overheid is opgebouwd uit een Centraal Congres in Rotterdam, en verschillende Decentrale Studiedagen. Op deze manier zijn ruim 1.000 ambtenaren door het hele land op één dag verbonden rondom het thema digitalisering. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Openingsevenement tentoonstelling Akte van Mannheim
Woensdag 22 mei, 12.30 uur
Maritiem Museum, Rotterdam

Woensdagmiddag is wethouder Arjan van Gils (o.a. Haven) aanwezig bij het openingsevenement van de tentoonstelling over de Akte van Mannheim. Ook minister Cora van Nieuwenhuijzen (Infrastructuur & Waterstaat) en Allard Castelijn (Havenbedrijf Rotterdam) zijn aanwezig. De Akte van Mannheim, is het verdrag waarmee commerciële vaart op de Rijn in afspraken werd gevat. Dit jaar vieren de ondertekenaars, destijds Nederland, Frankrijk en Duitse vorsten, het 150-jarig bestaan van de Akte. In dat kader maakt de Akte een tour langs steden van de ondertekenaars. Nadat hij al in o.a. Duisburg en Mannheim is tentoongesteld, komt hij nu naar Rotterdam. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

Eerste melk van Floating Farm
Woensdag 22 mei, 12.45 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Aanstaande woensdag ontvangt wethouder Barbara Kathmann (o.a. economie) één van de eerste flesjes melk van de Floating Farm. De Floating Farm is de eerste drijvende melkboerderij van Nederland. Door voedsel op een circulaire en klimaat adaptieve manier te produceren op de plek waar mensen wonen, dragen ze bij aan een gezondere, bewustere duurzame samenleving. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Uitreiking certificaten en pluimen aan praktijkopleiders van gemeente Rotterdam
Woensdag 22 mei,16.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Tijdens de Week van de Praktijkopleider reikt wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) op 22 mei certificaten en pluimen uit aan praktijkopleiders van de gemeente Rotterdam. Dit voor hun inspanningen bij het begeleiden van mbo-studenten tijdens hun opleiding. De certificaten en pluimen worden uitgegeven door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven). De gemeente Rotterdam is een erkend leerbedrijf voor stages en leerbanen voor verschillende mbo-opleidingen. Op dit moment begeleidt de gemeente ruim 800 mbo-studenten en is daarmee een belangrijk leerbedrijf in de regio Rijnmond. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54).


Noot voor de redactie: