Direct naar de content

Weekberichten van 20 tot en met 26 maart 2017

Rotterdam viert Nationale Boomfeestdag
Woensdag 22 maart
Centrum, Grotekerkplein

Woensdag 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Op verschillende plekken in Rotterdam worden in totaal 240 bomen geplant in straten, op pleinen en in parken. Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) plant om 10.30 uur, samen met kinderen van de Willibrordschool, een grote boom in het toekomstige stadspark aan het Grotekerkplein. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-51266315)

Conferentie Holocaust in het onderwijs
woensdag 22 maart, 16.15 uur
Stadsarchief Rotterdam, Hofdijk 651

Woensdag sluit burgemeester Aboutaleb een conferentie af over de behandeling van de Holocaust in het onderwijs bij het Stadsarchief Rotterdam. Onderwijs over uitsluiting en discriminatie is een actueel onderwerp. Kinderen groeien op in een tijd waarin het van groot belang is hen bewust te maken van de effecten van vooroordelen en exclusief denken. Daarom is in de gemeenteraad van Rotterdam vorig jaar een motie aangenomen waarin alle scholen in de stad worden opgeroepen om aandacht te schenken aan de Holocaust. De miniconferentie is bedoeld voor directies, leerkrachten bovenbouw in het primair onderwijs en docenten Mensen Maatschappijonderwijs in het voortgezet onderwijs. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

5-jarig bestaan Touzani Voetbalschool
zondag 26 maart, 16.15 uur
Topsportcentrum Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb reikt zondag samen met Soufiane Touzani de prijzen uitreiken tijdens het 5-jarig bestaan van de Touzani Voetbalschool. Op de Touzani voetbalschool werken meisjes en jongens in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar aan hun conditie, leren ze om hun talenten te ontwikkelen, doelen na te streven en kansen te grijpen. De kinderen hebben plezier in het oefenen en spelen van wedstrijdjes en werken gaandeweg aan discipline en sociale omgang. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

En verder…

Zijn burgemeester Aboutaleb en wethouder Struijvenberg aanwezig bij de start van de verbouwing / uitbreiding van de KPN-toren aan de voet van de Erasmusbrug op Zuid op vrijdag 24 maart om 13.00 uur. Het bekende gebouw met de schuine gevel van architect Renzo Piano wordt het KPN-hoofdkantoor. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


Noot voor de redactie: