Direct naar de content

Weekberichten van 2 tot en met 8 november 2015

Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie
Maandag 2 november, 12.15 uur
Hulstkampgebouw, Maaskade 119

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) ondertekent maandag 2 november samen met veertien andere partijen de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Doel is het verduurzamen van het voedingspatroon van de Nederlanders via de horeca, catering, retail en het onderwijs. Partijen willen daartoe samenwerking stimuleren en projecten gericht op het verduurzamen van voedselpatronen aanjagen. De andere ondertekenaars zijn de gemeenten Amsterdam, Groningen en Ede, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, Albron, Sligro Food Group, Rabobank, stichting Natuur en Milieu, stichting Dutch Cuisine, Mattmo Creative, Wageningen University, vereniging GroentenFruit Huis en Koppert Cress. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Dag van de Dialoog
Vrijdag 6 november, 9.00 uur
Delfste Poort

Dit jaar wordt de Dag van de Dialoog voor de veertiende keer georganiseerd in Rotterdam. De vier Rotterdamse Kenniscentra (RADAR, Kenniscentrum Diversiteit, Rotterdam V en Dona Daria Kenniscentrum Emancipatie) doen hier traditiegetrouw ook aan mee. Wethouder Ronald Schneider (integratie) opent deze dag met het thema Mij een Zorg. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Opening Fenix Work Space
Vrijdag 6 november 2015, 13.30 uur
eerste verdieping FII, Veerlaan 19

Wethouder Ronald Schneider (wonen) verricht op 6 november de symbolische opening van het nieuwe werkdorp op Katendrecht: Fenix Work Space. Een overdekt dorp op de eerste verdieping van Fenix II, pal boven de Fenix Food Factory. Op deze verdieping is een grote ruimte beschikbaar gemaakt om in totaal ongeveer 40 tijdelijke werkruimtes te creëren. De muren van de hal zijn de natuurlijke begrenzing. De werkruimten mogen aan het eind van de huurperiode worden meegenomen naar een eventuele nieuwe locatie. De loods Fenix II heeft tot 1 februari 2018 een tijdelijke invulling. Daarna wordt het pand herontwikkeld. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Expositie Graan Elevatoren
Vrijdag 6 november, 16.15 uur
Elevatoren, Maashaven Zuidzijde 1

Wethouder Maarten Struijvenberg (economie) opent vrijdag 6 november om 16.15 uur een expositie over het verleden van de Elevatoren. Deze tijdelijke tentoonstelling, die tot 18 december te zien is, zoemt in op de verhalen van oud-werknemers, de geschiedenis van de Graan Elevatoren Maatschappij en de graanoverslag in Rotterdam. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917

Happy Overschie
Zondag 8 november, 11.30 uur
Theater Musica, de Lugt 17

Wethouder Pex Langenberg is zondag 8 november bij de première van de film “Happy Overschie” die afgelopen zomer is opgenomen. Driehonderd inwoners uit het gebied doen mee. Ze dansen en bewegen op Happy, het lied van Pharrell Williams. Het resultaat is een energieke en vrolijke film van 4 minuten. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53786101)


Noot voor de redactie: