Direct naar de content

Weekberichten van 2 tot en met 8 maart 2015

Health Business Week 2015
Maandag 2 maart, 14.00 uur
Erasmus Paviljoen, Erasmus Universiteit Rotterdam

Wethouder Hugo de Jonge (o.a. Onderwijs en Zorg) spreekt bij de opening van de Health Business Week 2015. Deze week wordt jaarlijks georganiseerd door de Faculteitsvereniging Beleid Management en Gezondheidszorg (FBMG) die verbonden is aan de Erasmus Universiteit. Aan de hand van onder andere lezingen, masterclasses en workshops maken studenten kennis met verschillende bedrijven en instellingen binnen de gezondheidszorgsector. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Opening conferentie Plegeraanpak huiselijk geweld en kindermishandeling
Dinsdag 3 maart, 13.00 uur
Het Kasteel van Sparta

De werkgroep Samenwerking Plegeraanpak organiseert de conferentie ‘Plegeraanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling’. Verschillende organisaties zoals de politie, Bouman GGZ, het Openbaar Ministerie en de gemeente Rotterdam geven deze dag een presentatie over hun werkwijze en het primaire werkproces bij de plegeraanpak. Wethouder Hugo de Jonge (o.a. Zorg) opent de conferentie. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Aftrap project “Op Bezoek” van vmbo Veenoord
Dinsdag 3 maart, 18.30 uur
Veenoord 15

Dinsdag verricht burgemeester Ahmed Aboutaleb de aftrap van het project Op Bezoek van vmbo Veenoord. Dit project is gericht op kennismaking met verschillende culturen en gewoontes voor leerlingen en hun ouders. Zij gaan bij elkaar op bezoek thuis, in de wijk, het gebedshuis of op andere bijzondere plekken. Dinsdagavond gebruiken de leerlingen met hun ouders en docenten een gezamenlijke maaltijd en krijgen informatie over het project. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Uitreiking Paul Nijgh penning
Woensdag 4 maart, 16.30 uur
Burgerzaal stadhuis

De Paul Nijgh Penning is een tweejaarlijkse beloningspenning voor Rotterdammers die zich op sociaal of cultureel terrein bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. De penning is in 1956 ingesteld door de Paul Nijgh Stichting, op initiatief van A.J. (Ab) Teychiné Stakenburg. Burgemeester Aboutaleb reikt de penning woensdag uit aan Micha Gelber (van het Kindermonument bij Loods24), Janny Stecher (Oudheidkamer Pernis) en Giovanni van Bronckhorst (Stichting GvB, sport- en leerclub). (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Openingswoord symposium ‘Get a life, not a service’
Donderdag 5 maart, 13.00 uur
De Machinist, Willem Buytewechstraat 45

Wethouder Hugo de Jonge (o.a. Zorg) spreekt op het symposium ‘Get a life, not a service’.
Pameijer organiseert het symposium over de dilemma’s die de transformatie in de zorg de komende jaren en daarna met zich meebrengt. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Werkbezoek Proeftuin Feijenoord
Vrijdag 6 maart, 15.00-16.00 uur
Persoonsdam 139 en 142, Feijenoord

De ‘Proeftuin’ Feijenoord bestaat sinds 2013. Het gebouw huisvest meer dan 60 organisaties op het gebied van sport, business, onderwijs, cultuur en welzijn. Zij staan voor een nieuwe manier van samen exploiteren. De wethouders Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) en Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport) brengen een werkbezoek aan de Proeftuin Feijenoord en gaan in gesprek met bewoners, gebruikers en professionals. Het bijzondere aan de Proeftuin is de grote betrokkenheid van bewoners en wijkpartijen, en de actieve rol die zij hebben in de programmering en de uitvoering van de activiteiten. Bewoners kunnen elkaar in de Proeftuin ontmoeten om te ontspannen, te bewegen, werkervaring op te doen en aan hun talenten te werken in de meest brede zin van het woord.
De Proeftuin is destijds in het leven geroepen vanuit de gedachte dat bewoners in de wijk zelf het beste weten aan welke activiteit zij behoefte hebben. (meer informatie bij Marieke van Gruijthuijsen, tel. 06-13155120 of Tjeerd Agema, tel. 06-51074786).

Heropening Grand Café Engels
vrijdag 6 maart, 18.00 uur
Engels, Groothandelsgebouw naast Rotterdam Centraal

Vrijdag verricht burgemeester Aboutaleb de heropening van Grand Café Engels in het Groothandelsgebouw, een van de bekendste Rotterdamse horecalocaties. Bij de opening van het Groothandelsgebouw in 1953 was het een van de modernste Grand Cafés in Nederland. Vier generaties, 130 jaar, zwaaide de familie Engels de scepter in het bedrijf. Inmiddels hebben zij hun aandelen verkocht. De nieuwe eigenaren (een investeerder en een ontwikkelaar van horecaconcepten) hebben afgelopen zomer de deuren gesloten voor een grootscheepse verbouwing, vrijdag gaat het vernieuwde Engels weer open. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Jubileumconcert Sinfonia
Vrijdag 6 maart, 20.00-22.00 uur
De Doelen

Sinfonia, hét kamerorkest van havenstad Rotterdam viert haar vijftiende verjaardag met een bijzonder klassiek concert. De beroemde Mozart-vertolker Benjamin Schmid schittert in Mozarts 'Turkse' vioolconcert, bekend om het wilde gekletter in het laatste deel. Zoals geen ander weet de Oostenrijker het meest bekende vioolconcert van Mozart tot leven te brengen. Zijn uitvoeringsstijl past naadloos bij de dynamiek van Sinfonia Rotterdam. Voorafgaand aan het concert verzorgt wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport) een openingswoord.
Sinfonia Rotterdam viert haar jubileum niet uitsluitend met dit concert; in maart 2015 wordt het 15-jarig jubileum uitgebreid gevierd met jubileumconcerten in Rotterdam, Amsterdam en Delden, en een tournee naar Santiago, Chili. Daarnaast heeft Sinfonia Rotterdam Rotterdamse voorbijgangers verrast met een aantal pop up concerten. Kijk voor meer informatie op www.sinfoniarotterdam.nl

En verder…

Neemt wethouder Hugo de Jonge (o.a. Zorg) woensdag 4 maart om 12.30 uur op het stadhuis het eerste exemplaar boek 'Wel doof, niet ziek!' van René Coenradie in ontvangst. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten