Direct naar de content

Weekberichten van 2 tot en met 8 februari

Award uitreiking Het Gouden Ei
Dinsdag 3 februari, 9.00 uur
Waalseschool, Goudseweg 25

Wethouder Maarten Struijvenberg reikt dinsdag 3 februari de eerste Award uit van Het Gouden Ei aan de leerkrachten van de Waalse School. Deze basisschool heeft geldlessen van de gemeente Rotterdam ingezet. De gemeente Rotterdam biedt basisscholen het Gouden Ei aan, een educatief lesprogramma waarin leerlingen van groep 7 en 8 op een speelse manier leren omgaan met geld. Het Gouden Ei bestaat uit vier interactieve gastlessen ‘Bedenk goed wat je met je euro doet’ van elk één uur. Als de leerlingen de vier lessen hebben gevolgd ontvangen zij een certificaat en de leerkracht ontvangt een award. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Opening Kunstwerk op hekken
Dinsdag 2 februari 17.00 uur
Lebkov & Sons, Stationsplein

Dinsdag 2 februari onthult wethouder Adriaan Visser een kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Niels Post. In opdracht van Vereninging Rotterdam Central District heeft Post een gigantisch kunstwerk gemaakt van 40 bouwhekken , tevens wordt op de hekken de tentoonstelling On Spam, Business Proposals, gerealiseerd. Niels Post geeft de lege beloftes in de spamberichten een nieuwe betekenis door aandacht voor ze te vragen in de openbare ruimte. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)

Kick-off Rotterdam Maritime Services Community
Woensdag 3 februari, 16.30 uur
Inntel hotel Rotterdam Centre, Leuvehaven 80

Wethouder Pex Langenberg spreekt woensdag 3 februari tijdens de kick -off Rotterdam Maritime Services Community. Dit is een netwerk van maritieme zakelijke dienstverleners, overheden en kennisinstellingen die samenwerken om het cluster van maritieme zakelijke dienstverlening in Rotterdam te versterken. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657).

BesteBuren-jaar
Zondag 8 februari, 16.00 uur
LantaarnVenster, Otto Reuchlinweg 966

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Adriaan Visser zijn zondag 8 februari aanwezig bij de opening van het BesteBuren-jaar. De burgemeester zal spreken tijdens deze bijeenkomst. Idee achter het BesteBuren-jaar is dat Nederland en Vlaanderen veel delen maar elkaar te weinig ontmoeten. 2015 staat daarom in het teken van de uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: