Direct naar de content

Weekberichten van 2 tot en met 10 februari 2019

Start stages De Rotterdamse Plus
Maandag 4 februari, 16.30 uur
Gerard Goosenflat, Thomas Mannplaats 150

De Rotterdamse Plus is een onderwijsprogramma voor MBO niveau twee studenten dat aansluit op de vragen uit het werkveld en de ontwikkelingen in de maatschappij. Dit onderwijsprogramma is een actiepunt van het thema mbo 2 van het Zorgpact. De Rotterdamse Plus is een publiek-private samenwerking tussen scholen, zorginstellingen en de gemeente Rotterdam. De scholen die meewerken zijn Albeda, Zadkine en Hoornbeeck. De zorginstellingen zijn Lelie zorggroep, Middin, Aafje, Laurens en Humanitas. Wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) geeft het startsein voor de stages van de eerste lichting studenten. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Bedrijvendiner Chinees Nieuwjaar
Dinsdag 5 februari, 18.30 uur
Museum Rotterdam

Op dinsdag 5 februari is wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) aanwezig bij het Bedrijvendiner in het kader van het Chinees Nieuwjaar. Het diner wordt georganiseerd door Stichting China Festivals Rotterdam. Deze stichting staat voor het uitdragen van de Chinese cultuur in en rond de stad Rotterdam. Tijdens het diner worden zo’n 100 tot 150 gasten verwacht, zowel ondernemers met een Chinese en niet-Chinese achtergrond en een mix van MKB en multinationals. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

010debat ‘The Rotterdam Project’
Dinsdag 5 februari, 20.00 uur
Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat

Op dinsdag 5 februari neemt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) deel aan het 010debat over The Rotterdam Project. Tijdens dit debat staat de vraag centraal in hoeverre ‘The Rotterdam Project’ kan bijdragen aan een gedifferentieerde aanpak van de daklozenproblematiek in Rotterdam. Andere tafelgasten zijn Beau van Erven Dorens en Angela de Jong. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Art Rotterdam
Woensdag 6 februari, 13.30 uur
Van Nellefabriek, 'metrostation' t.o. Fabrieksstraat 3

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb de 20ste editie van Art Rotterdam bij de Van Nelle fabriek. Plaats van handeling is een installatie die oorspronkelijk aan de Eekteweg in de buurt van Haarle (Overijssel) stond en voor de gelegenheid is omgedoopt tot Metrostation Van Nellefabriek. Art Rotterdam is een gerenommeerde en gevarieerde kunstbeurs op onverwachte locaties in de stad. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers een aantrekkelijk alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer (internationale) bezoekers. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Industry Days
Woensdag 6 februari, 14.30 uur
The Egg, Barastraat 175, Brussel

Op 6 februari neemt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) deel aan de door de Europese Commissie jaarlijkse georganiseerde Industry Days in Brussel. Aan dit evenement nemen 1500 industriële stakeholders vanuit geheel Europa deel. Wethouder Kathmann spreekt onder andere over het Rotterdamse Bridge project. Met dit project worden jongeren gestimuleerd om een opleiding te kiezen in een kansrijke sector (zorg, haven en techniek). (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Presentatie werkprogramma NPRZ, Pijler Wonen
Woensdag 6 februari, 16.00 uur
Mijnsherenlaan 4-10

Tijdens een wandeling door Zuid geven wethouder Bas Kurvers van Bouwen, Wonen en energietransitie gebouwde omgeving en Marco Pastors, directeur van het NPRZ zien uitleg over het werkprogramma van de pijler Wonen op Zuid. Er wordt stilgestaan bij nieuwbouw, onderhoud van woningen en een grootscheepse renovatie. (Meer informatie bij: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Start bouw ‘De Raedt’
Woensdag 6 februari, 17.15 uur
Bouwplaats de Raedt, Mathenesserlaan 321

Op woensdag 6 februari verricht wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) de starthandeling van de transformatie van het voormalige Albeda College naar ‘De Raedt’. ‘De Raedt’ aan de Mathenesserlaan krijgt 51 luxe appartementen. De appartementen worden duurzaam gebouwd en krijgen een oppervlakte van 50 tot 210 m2. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Opening Expositie “Dat is een portret van Delfshaven”
Donderdag 7 februari, 17.00 uur
Buuf & Co. Mathenesserweg 26-28

Op donderdag 7 februari opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) de expositie “Dat is een portret van Delfshaven” van Mariska Wetsema. Aan de hand van de portretten kunnen bezoekers met elkaar in gesprek gaan over thema’s die spelen in de wijk. De expositie is te bezichtigen van 7 tot en met 28 februari. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Chinees Nieuwjaar
Zaterdag 9 februari, 11.00 uur
Wijkpark Oude Westen, Kruiskade

Op zaterdag 9 februari spreekt wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) bij de ontwaakceremonie van het Chinees Nieuwjaar. Tijdens deze ceremonie wordt de leeuw ontwaakt, waarna er een optocht zal zijn langs de Westersingel en Mauritsweg. In het park is ondertussen van alles te beleven rond de Chinese cultuur. Het festival vindt voornamelijk plaats in Wijkpark Oude Westen. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Opening Bauhaus tentoonstelling
Zaterdag 9 februari,
Museum Boijmans van Beuningen

Op zaterdag 9 februari opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) een expositie met achthonderd objecten als gebruiksvoorwerpen, meubels, sieraden, tekeningen en architectuurfoto’s van Bauhaus. Bauhaus-spullen zijn niet super zeldzaam. De leerlingen mòesten produceren en verkopen, samen met de industrie. Was de opleiding direct na de oprichting nog ambachtelijk, vooral na de verhuizing naar Dessau werd er ontworpen voor en met de opkomende fabrieken: simpele strakke spullen, zoals die tot op heden worden gewaardeerd en vervaardigd. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: