Direct naar de content

Weekberichten van 2 juli tot en met 9 juli 2016

Startschot Rotte Swim Experience
Zondag 3 juli, 11.30 uur
Prinses Irenebrug, Hilligersberg

Zondag geeft wethouder Joost Eerdmans (oa. Buitenruimte) het startschot aan de Rotte Swim Experience. De Rotte Swim is een zwemtocht in open water van ongeveer 6 km. De Rotte is vooraf schoongemaakt met hulp van vrijwilligers, Plastic Whale, Stichting Coastline Cleaning en Stadsbeheer. De tocht wordt in vijf etappes gezwommen, onderweg zijn er verschillende activiteiten langs het water. De finish is aan het Grotekerkplein, Rotterdam-Centrum. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, woordvoerder wethouder Eerdmans, tel.: 06 -512 66 315)

Opening nieuwe speel/watertuin op kinderboerderij “De Blijde Wei”
Woensdag 6 juli, 15.30 uur
Bergse Linker Rottekade 435

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) opent de nieuwe speel- en watertuin op kinderboerderij ‘De Blijde Wei” in Ommoord. Stichting Vrienden van de Blijde Wei heeft verschillende fondsen aangeschreven om de speeltuin te kunnen vernieuwen. Met een bijdrage van zowel bezoekers als de gemeente is de speeltuin vernieuwd en vergroot. Bijzonder is dat er ook speeltoestellen zijn geplaatst bij de geiten. Kinderen kunnen nu spelen met water en tussen de dieren. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, woordvoerder wethouder Eerdmans, tel.: 06 -512 66 315)

Eerste exemplaren boek Check in, check out
Donderdag 7 juli, 13.45 uur
Omloop va het stadhuis

De Rotterdamse fotograaf Carel van Hees en de Rotterdamse schrijfster Sanneke van Hassel volgden een jaar lang de RET en maakten een ode aan het openbaar vervoer van Rotterdam. Het boek Check in, check out volgt met beelden en verhalen de lijnen van bus, tram, metro en fast ferry en hoe deze elkaar kruisen en weer uiteengaan. Het boek brengt het werk van de RET en de diversiteit van de reizigers op een bijzondere manier in beeld. Burgemeester Aboutaleb, wethouder Adriaan Visser en de leden van de gemeenteraad ontvangen donderdag de eerste exemplaren. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

FINEX – intocht nieuwe mariniers
Vrijdag 8 juli, 11.45 uur
Schouwburgplein

Vrijdag verwelkomt burgemeester Ahmed Aboutaleb de nieuwe mariniers op het Schouwburgplein. Na een loodzware eindoefening: de final excercise (FINEX), ontvangen de nieuwe mariniers in Rotterdam hun felbegeerde baret. Zij sluiten hiermee de Elementaire Vakopleiding van het Korps Mariniers succesvol af. De muzikale omlijsting van de intocht wordt verzorgd door de Tamboers & Pijpers van de Marinierskapel. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Opening Skatepark Westblaak
Zaterdag 9 juli, 12.00 uur
Skatepark Westblaak

Wethouder Adriaan Visser (Sport) opent zaterdag het nieuwe Skatepark Westblaak. Met de oplevering van het tweede ‘streetskate’ deel heeft Rotterdam een uniek park midden in de stad waar niet alleen skateboarders, inliners, steppers en BMX-ers, maar alle Rotterdammers van kunnen genieten. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

En verder…

Geeft wethouder Adriaan Visser op zaterdag 2 juli om 12.00 uur het startschot van de estafettemarathon Rotterdam Ekiden bij atlietiekvereniging PAC aan het Langepad. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Is wethouder Adriaan Visser (Sport) woensdag 6 juli om 16.30 uur aanwezig bij Kids Kick It! op het Grote Kerkplein (bij de Laurenskerk). (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Opent wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) woensdag 6 juli om 17.30 uur Sfeerhaven Jazz aan het pleintje aan de Veerkade dat is georganiseerd door Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier (VOS). (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)


Noot voor de redactie: