Direct naar de content

Weekberichten van 19 tot en met 25 november 2018

Week tegen de Kindermishandeling
Maandag 19 t/m 25 november
Rotterdam

Van maandag 19 tot en met 25 november vindt voor de zesde keer de landelijke Week tegen de Kindermishandeling plaats. In deze week wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat men kan doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) opent de Week tegen de Kindermishandeling op maandag 19 november op het Albeda College (14.30 uur, Rosestraat 1101, Rotterdam). Daarnaast reikt ze op 20 november de Kinderrechtenaward uit in de Burgerzaal van het Stadhuis (15.00 uur, Coolsingel 40, Rotterdam) en loopt ze op 21 november meer in de estafettemars voor de rechten van het kind van project STRONG. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 220 496 57)

Feyenoord Matchdays
Maandag 19 en woensdag 21 november, 12.00 uur
De Kuip, Rotterdam

Op 19 en 21 november organiseren het WerkgeversServicepunt Rijnmond en Feyenoord de ‘Feyenoord Matchdays’ voor werkzoekende jongeren uit heel Rotterdam. De Feyenoord Matchdays is een evenement waarbij jongeren gedurende twee dagen een grote stap richting de arbeidsmarkt zetten. De jongeren komen op een unieke manier in contact met werkgevers. Hiermee vergroten zij de kans op een leuke baan. Om goed voorbereid te zijn op deze unieke kans, volgen deze jongeren 19 november in stadion De Kuip trainingen en spellen om te werken aan sollicitatievaardigheden en het pitchen van zichzelf. Na het volgen van deze trainingen zijn zij helemaal voorbereid op de tweede Matchday: de speedmeet! Potentiële werkgevers zijn dan aanwezig in De Kuip waar de jongeren zich op een unieke manier kunnen presenteren. Door het gebruik van voetbaltaal is de drempel lager en krijgen de werkgevers ook een unieke kans om potentiële werknemers op een andere manier aan de slag te zien. Wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) opent de Feyenoord Matchdays op maandag 19 november. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 825 177 42)

Uitreiking Rotterdamse Ondernemersprijs en K.P. van der Mandelepenning
Maandag 19 november, 19.00 uur
WTC, Rotterdam Hall

Burgemeester Aboutaleb is ambassadeur van de Rotterdamse Ondernemersprijs en reikt maandagavond de 33ste Ondernemersprijs uit aan een succesvolle onderneming die een sterke bijdrage heeft geleverd aan imago van stad en regio. Ook reikt hij de K.P. van der Mandelepenning uit. Van der Mandele was van 1938 tot 1960 voorzitter van de Kamer van Koophandel van Rotterdam en Directeur van de Bankvereniging van Rotterdam. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Social Return: Echt wel!
Dinsdag 20 november, 12.00 uur
Maasgebouw De Kuip, Van Zandvlietplein 1, Rotterdam

Op 20 november organiseert WerkgeversServicepunt Rijnmond samen met de gemeente Rotterdam het congres ‘Social return: Echt wel!’. Een congres voor zowel (rijks)overheid als het bedrijfsleven. Dankzij social return wordt de arbeidsparticipatie van kwetsbare personen vergroot en krijgen zij de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Als werkgever is het de kans om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) opent het congres. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 825 177 42)

Onthulling ‘Het Duivenvrouwtje’
Dinsdag 20 november, 16.00 uur
Op de hoek van de Meent en de Oppert, Rotterdam

Op dinsdag 20 november onthult wethouder Kasmi (o.a. Cultuur) samen met ondernemer Robin von Weiler het kunstwerk ‘Het Duivenvrouwtje’ op de hoek van de Meent en de Oppert. ‘Het Duivenvrouwtje’ is een bronzen gevelbeeld dat in 1962 is gemaakt door beeldhouwster Adri Blok. Dit ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de toenmalige Wilhelminaschool aan de Binnenrotte/Oppert. Het werk is geïnspireerd op een écht Rotterdams duivenvrouwtje, namelijk Petronella Hoendert, een markante vrouw die zwierf rondom de kweekschool. (Meer informatie bij: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 284 894 54)

CELSIUS summit
Woensdag 21 november
Committee of the Regions: 2 Rue Van Maerlant, Brussel

Op 21 en 22 november vindt in Brussel de CELSIUS summit plaats. Deze summit is de lancering van het Celsius 2.0 netwerk en dé mogelijkheid om op EU-niveau de discussie aan te gaan over de rol van warmtenetten in de energietransitie. Wethouder Arno Bonte (o.a. Energietransitie) neemt tijdens de summit deel aan een paneldiscussie. Tijdens de CELSIUS Summit delen experts hun kennis over het onderwerp en hebben aanwezigen de mogelijkheid om deel te nemen aan rondetafelgesprekken. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 220 496 57)

CleanTech Summit 2018
Donderdag 22 november, 08.30 uur tot 18.30 uur
RDM Rotterdam, Heijplaatstraat 23, Rotterdam

Donderdagochtend opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) de Cleantech Summit 2018. StartupDelta ambassadeur Prins Constantijn sluit het evenement af. De CleanTech Summit is hét jaarlijkse event waar innovators financiering vinden en investeerders in twee dagen tijd in een snel tempo kennis maken met de meest veelbelovende innovaties om de industrie te verduurzamen. De Cleantech Summit van dit jaar bundelt de krachten met het Business Forum Rotterdam. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 537 861 01)

Kick-off Schoolschaak
Vrijdag 23 november, 14.45 uur
Nolensstraat 44, Rotterdam

Wethouder Kasmi is op vrijdag 23 november aanwezig op Daltonschool De Margriet in Rotterdam Blijdorp. Hij woont een schaakles bij die onderdeel uitmaakt van een pilot van de Stichting Schoolschaak Rotterdam. Onderzoek heeft aangetoond dat schaken, en dan vooral op jonge leeftijd, de schoolprestaties ten goede komt. De stichting heeft subsidie gekregen van OnderwijsLab010. (Meer informatie bij: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 284 894 54)

En verder…

helpt wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) op donderdag 22 november om 16.00 uur mee in de Gaarkeuken bij verzorgingstehuis De Steenplaat, Persoonshaven 650. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 512 663 15)

brengt burgemeester Aboutaleb een werkbezoek aan Essen en Keulen (Duitsland) op 23 en 24 november. Hij spreekt o.a. tijdens een bijeenkomst van CDU-CSU in Essen over de metropoolregio Rotterdam – Den Haag. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

spreekt burgemeester Aboutaleb ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Chabot Museum op zondag 25 november om 15.00 uur in Arminius, Museumpark 3. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: