Direct naar de content

Weekberichten van 19 tot en met 25 januari

Nationale Voorleesdagen
Woensdag 21 januari,
09.00 – 10.00 uur: Kinderdagverblijf Wilhelminahoeve,
Charloisse Lagedijk 528
11.30 uur: Multicultureel kindercentrum Prinses Amalia, Spaanseweg 20

Woensdag is de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb leest de peuters en kleuters voor van de kinderdagverblijven Wilhelminahoeve en Prinses Amalia. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Kickoff Sportschoolvereniging Kralingen
Woensdag 24 januari, 12.00 uur
Bavokring, Willem Ruyslaan 17

Wethouder Adriaan Visser is woensdag bij de kickoff van de sportschoolvereniging Kralingen. Het principe van een sportschoolvereniging is: als het kind niet naar de sportclub kan komen, komt de sportclub naar het kind. Kinderen krijgen per SSV vier tot zes takken van sport in de buurt van de school aangeboden. Deze sporten worden gegeven door reguliere sportverenigingen vanuit een nabijgelegen wijk. Wethouder Visser wordt tijdens de kickoff geïnterviewd. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)

Landelijke aftrap Smart Industry
Donderdag 22 januari, vanaf 13.45 uur
Van Nelle Fabriek

Donderdag is de landelijke aftrap van Smart Industry in de Van Nelle Fabriek. Minister van Economische Zaken Henk Kamp, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter Smart Industry stuurgroep en FME-voorzitter, zijn de sprekers. Wethouder Maarten Struijvenberg is ook aanwezig. Smart Industries zijn bedrijven die een zeer flexibele productiecapaciteit hebben in termen van het product (specificaties, kwaliteit, design), volume (hoeveelheid), timing (levertijd), grondstoffen- en kostenefficiëntie. Hierdoor is het mogelijk voor iedere klant ‘op maat’ producten en diensten te leveren. In Smart Industry wordt het mogelijk nieuwe economische activiteiten te creëren op basis van nieuwe technologieën zoals: big data processing, het Internet of Things, nieuwe generatie adaptieve robots, 3D printing, nanotechnologie en nieuwe sensortechnologie. In de Actieagenda Smart Industry van de overheid staat wat er moet gebeuren om de kansen te verzilveren die de vervlechting van productie met ICT ons land biedt. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Kansen voor West II
Donderdag 22 januari, 15.00 uur
Paviljoen Welgelegen Dreef 3, Haarlem

Wethouder Maarten Struijvenberg ondertekent donderdag het samenwerkingsconvenant Kansen voor West II. Dit convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de partners van Kansen voor West: de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Noord-Holland en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Randstad moet binnen enkele jaren weer behoren bij de top vijf van Europa’s grootstedelijke regio’s. Dat is de ambitie van de acht randstadautoriteiten. Zij zijn het eens geworden over een gezamenlijk programma: Kansen voor West. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

En verder…

…lezen de volgende wethouders in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2015 voor op scholen en kinderdagverblijven:
Woensdag 21 januari, 8.20 uur leest wethouder Joost Eerdmans voor op Basisschool Oranje Nassau, Velsenluststraat 7-11.
Donderdag 22 januari, 13.00 uur leest wethouder Hugo de Jonge voor op Kentalis, locatie De Medeklinker Noord, Burgemeester Wijnaendtslaan 25 en op vrijdag 23 januari, 13.30 uur op Het Peutercollege, ’t Wieltje aan de Zwartewaalstraat 43.

Is wethouder Adriaan Visser dinsdag 20 januari hoofdgast bij de culturele live-talkshow De Derde Dinsdag. Dit is een reizende liveshow over Rotterdamse kunst en cultuur. Elke editie is te gast bij een andere culturele ‘hotspot’. Dit keer is het Witte de With Center of Contemporary Art. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)

Neemt burgemeester Aboutaleb op donderdag 22 januari om 17.00 uur het eerste exemplaar van het boek 'Schreuder 100 jaar' in ontvangst tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van assurantiekantoor P. Schreuder & Co. op het ss Rotterdam. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Opent burgemeester Aboutaleb op zondag 25 januari om 11.30 uur de vernieuwde Business Lounge van Sparta in het Kasteel. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten