Direct naar de content

Weekberichten van 19 tot en met 24 december 2017

Tentoonstelling en bezoekersgids Van Nellefabriek
Dinsdag 19 december, 11.00 tot 12.00 uur
Van Nelleweg 1, Rotterdam

Dinsdagochtend neemt wethouder Langenberg het eerste exemplaar in ontvangst van ‘Van Nellefabriek Rotterdam, Werelderfgoed in een Wereldhaven’, een bezoekersgids voor de Van Nellefabriek geschreven door Prof. Dr. Marieke Kuipers. Tevens wordt de tentoonstelling ‘Daglichtfabriek’ geopend. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 220 496 57)

Kerstgala Leef je Uit Foundation
Dinsdag 19 december, 17.00 uur
ss Rotterdam

Op dinsdag 19 december spreekt wethouder De Langen op het kerstgala van de Leef je Uit Foundation. De Leef je Uit Foundation heeft als doel eenzame ouderen in het zonnetje te zetten, door het organiseren van uitstapjes. Bij alle uitstapjes staat centraal dat ouderen met elkaar een plezierige en onbezorgde dag hebben. (Meer informatie bij Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)

Bekendmaking ‘MKB Rotterdam Leerwerkbedrijf van het Jaar’
Woensdag 20 december, 18.00 uur
Albeda college, Rosestraat 1101

Woensdagavond maakt wethouder Struijvenberg het MKB Rotterdam Leerwerkbedrijf van het jaar bekend. Gedurende het jaar kunnen bedrijven zich hiervoor aanmelden via de deelnemende ROC’S. Vervolgens kiest een jury op basis van diverse criteria drie genomineerden. De winnaar wordt woensdag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse kerstborrel van MKB Rotterdam. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman–Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Bevrijding DJ's uit Glazen huis op HMC
Vrijdag 22 december, 10.30 uur
HMC, Erasmuspad 10

Het HMC, de mbo vakschool voor hout, meubel en interieur, heeft de komende week zijn eigen Glazen huis. Vanuit dit Glazen huis draaien twee docenten plaatjes en doen ze zoveel mogelijk acties om geld in te zamelen. Op vrijdag 22 december bevrijdt wethouder De Langen de DJ’s en maakt hij het ingezamelde bedrag bekend. (Meer informatie bij Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)

Winterfestival Middellandplein
Vrijdag 22 december, 16.30 uur
Middellandplein

In het weekeinde van 22, 23 en 24 december organiseert Mooi, Mooier Middelland op het Middellandplein het Winterfestival Middelland, een gratis, gastvrij en gezinsvriendelijk wijkfestijn. Vrijdagmiddag geeft burgemeester Aboutaleb het startsein van het Winterfestival met de opening van de ijsbaan. Rondom de ijsbaan staan kraampjes, zithoeken en vuurkorven. Diverse omliggende eetzaakjes en winkels bieden hapjes en drankjes aan. Er zijn diverse kinderactiviteiten en dansbare muziekoptredens voor alle generaties in de wijk. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: