Direct naar de content

Weekberichten van 19 tot en met 23 april 2017

Presentatie publicatie: Betwist Bestuur
Woensdag 19 april

Woensdag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van het boek: Betwist Bestuur over de geschiedenis van het decentraal bestuur in Rotterdam van Sjef van der Poel. De wijkraden en deelgemeenten hebben in de geschiedenis van Rotterdam ruim 67 jaar een belangrijke, maar niet onomstreden rol vervuld. Dat is de aanleiding voor een onderzoek naar de ontwikkeling van en de bestuurlijke besluitvorming over het wijkraden- en deelgemeentebestel. (Pers s.v.p. aanmelden bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Presentatie boek: Alfabet van de Afgrond
Woensdag 19 april, 16.00 uur
Museum 40-45 NU, Coolhaven 375

Jack Prins, zoon van de vooroorlogse jazztrompettist 'Baby Prins', vertelt in het boek hoe hij als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog ondanks verraad en tegenslag door een flinke dosis geluk, toeval, lef en hulp uit handen van de Duitse bezetter weet te blijven. Hij blijft de nazi's steeds een stap voor, geholpen door de 'engelen' van het verzet, een moedige non en een bonte stoet van tijdelijke pleegouders. Hoewel zijn ouders in concentratiekampen belanden (moeder overlijdt begin 1944 in Auschwitz) weet Jack Prins zich te redden. Het boek is een vertaling van ‘One step ahead’, burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar van de Nederlandse versie in ontvangst uit handen van Jack Prins. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Presentatie boek: De Orgelzolders – onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk
Woensdag 19 april, 17.00 uur
Breepleinkerk, Breepleinkerk 1

Theologe en schrijfster Anja Matser presenteert woensdag haar boek ‘De Orgelzolders – Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk’. Zij beschrijft in haar boek het bijzondere en nu complete verhaal van alle personages die een rol speelden bij het onderduiken van twee joodse families in de Tweede Wereldoorlog op de orgelzolders van de Breepleinkerk. Haar intensieve speurwerk heeft veel nieuwe informatie en foto's opgeleverd over de families die zich schuilhielden op de zolderruimtes en zeker ook over hun helpers. Burgemeester Aboutaleb reikt het eerste exemplaar uit aan mevrouw Annie van der Bruin – de Mars, de enige nog levende helper van de Joodse gezinnen. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

En verder…

Verwelkomt burgemeester Aboutaleb de deelnemers van de Europese Federatie van Voedselbanken in de Burgerzaal van het stadhuis op donderdag 20 april om 18.30 uur. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Reikt burgemeester Aboutaleb op donderdag 20 april om 19.30 uur in het Timmerhuis de prijs uit aan het winnende team van Rotterdam 100, een talentenjacht voor studenten en jonge professionals die innovatieve oplossingen bedenken voor vraagstukken m.b.t. de Next Economy. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Opent burgemeester Aboutaleb op vrijdag 21 april om 18.30 uur het nieuwe onderkomen van Seinpost Slinge aan de Middelharnisstraat 153a. Seinpost Slinge is een betrokken en open community rondom het christelijk geloof. Met verschillende activiteiten zetten de leden zich in voor het welzijn in de wijken Pendrecht en Zuidwijk. Iedereen is welkom. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

Opent burgemeester Aboutaleb de tentoonstelling Kroonjuwelen in Arboretum Trompenburg op zaterdag 22 april om 15.00 uur. In het Jaar van de Botanische Tuinen presenteren alle botanische tuinen de meest bijzondere planten uit hun collectie, hun ‘kroonjuwelen’. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)


Noot voor de redactie: