Direct naar de content

Weekberichten van 19 t/m 25 juni 2023

Bezoek van wethouder Zeegers aan Urban Future in Stuttgart
Dinsdag 20 en woensdag 21 juni
Stuttgart

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) bezoekt op 20 en 21 juni Stuttgart voor de Urban Future Conference (UF23). Op 20 juni bezoekt de wethouder projectmanagementbureau Drees & Sommer en het DGNB (German Green Building Council). Op 21 juni houdt de wethouder twee toespraken over duurzame Rotterdamse initiatieven op het congres en ontmoet zij haar bestuurlijke counterpart in Stuttgart, Deputy Mayor Pätzold. De UF23 is sinds 2014 uitgegroeid tot Europa’s grootste evenement voor duurzame steden en vindt ieder jaar in een andere stad plaats. Op het congres komen ruim vierduizend stadmakers vanuit de hele wereld samen om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Netwerkbijeenkomst Schieland en de Krimpenerwaard
Woensdag 21 juni, 16.00 uur
Jeugdtheater Hofplein

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bestaat 750 jaar. In dit jubileumjaar brengt het waterschap het belang en de noodzaak van goed waterbeheer onder de aandacht bij een groot publiek, samen met jongeren, bewoners en bedrijven in hun werkgebied. Woensdag vindt een netwerkbijeenkomst plaats met als thema: Samen klaar voor de toekomst! over droge voeten, schoon en voldoende (drink)water. Burgemeester Aboutaleb is een van de sprekers. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 283 627 17)

Presentatie poëziebundel Zomer
Woensdag 21 juni, 20.30 uur
De Parqiet, in het Park bij de Euromast

De poëziebundel ‘Zomer’ is een seizoensuitgave van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis. Deze editie is samengesteld door burgemeester Aboutaleb. Tijdens de presentatie gaat hij in gesprek met Wilfried de Jong over dichtkunst en de rol van poëzie in de samenleving. De bundel is vanaf 21 juni gratis verkrijgbaar bij de verschillende horecagelegenheden in en rond het Park. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 283 627 17)

Plaatsing eerste flexwoningen Persoonsdam
Vrijdag 23 juni, 15.00 – 17.00 uur
Persoonsdam, Feijenoord

De eerste flexwoningen in Rotterdam worden in de maanden juni en juli geplaatst aan de Persoonsdam in Feijenoord. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) verricht de feestelijke handeling in het bijzijn van toekomstige huurders. Het plan bestaat uit 44 flexwoningen (sociale huur) in een kleinschalig appartementengebouw met 5 verdiepingen. De woningen zijn zeer energiezuinig en bedoeld voor bewoning door 1 persoon of kleine gezinnen. Het grootste deel van de woningen is voor (jong)volwassenen uit de wijk. Een kleiner aantal woningen is voor statushouders. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Lancering aanpak verkeersasociaal gedrag
Vrijdag 23 juni, 16.00 – 17.00 uur
Meent

Vrijdag lanceert wethouder Vincent Karremans (o.a. handhaving) de aanpak verkeersasociaal gedrag tijdens een handhavingsactie op de Meent. Het is een grote ergernis voor bewoners en ondernemers; automobilisten die asociaal gedrag vertonen, vooral in de zomermaanden. De gemeente werkt sinds de zomer van 2021 samen met de Politie en het Openbaar Ministerie aan een reeks maatregelen en aanpassing van wet- en regelgeving om dit gedrag aan te pakken. Vanaf deze zomer worden nieuwe acties ingezet met verschillende manieren van handhaving en een gedragscampagne. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder wethouder Karremans, tel. 06 283 627 17)

Opening wijkhub Delfshaven-Schiemond
Vrijdag 23 juni, 16.00 uur
Westzeedijk 477

Vrijdag opent wethouder Robert Simons (o.a. Wijken en kleine kernen) de nieuwe wijkhub Delfshaven-Schiemond. De wijkhub is een centrale plek waar Rotterdammers zonder afspraak terecht kunnen met hun vragen of ideeën. Er werken medewerkers van de gemeente, de wijkagent of jongerenwerker. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81)

Rotterdam Bluegrass Festival
Zaterdag 24 juni, 17.30 uur
Noordplein

Zaterdag 24 juni opent wethouder Said Kasmi (o.a. cultuur) samen met Aleisha Woodward, vice-ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland (U.S. Embassy Deputy Chief of Mission) de allereerste editie van het Rotterdam Bluegrass Festival op het Noordplein. Het festival is na vele succesvolle edities op het Pijnackerplein toe aan nieuwe locatie met meer plaats voor bezoekers, podia en andere faciliteiten. Naast de vele optredens op drie podia zijn er workshops, een talentenwedstrijd, een jam area, een kindergedeelte en een bluegrass markt. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 39 11 61 35).

Opening tentoonstelling (H)erkennen Herbouwen
Zaterdag 24 juni, 17.30 uur
Kunsthal, Westzeedijk

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen [H]erkennen Herbouwen – Wonderkamers van het Rotterdams koloniaal verleden. De tentoonstelling is samengesteld door kunstenaar Patricia Kaersenhout ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, i.s.m. jonge kunstenaars. Historische objecten uit verschillende museale collecties en archieven worden in vijf wonderkamers aan hedendaagse kunstwerken gekoppeld. Daarnaast illustreren familie-eigendommen en persoonlijke verhalen van Rotterdammers de erfenis van de slavernijgeschiedenis van de stad. Zaterdag opent burgemeester Aboutaleb de tentoonstelling. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 283 627 17)

Prijsuitreiking Longines Grand Prix of Rotterdam
Zondag 25 juni, 16.45 uur
CHIO Kralingse Bos

Zondag reikt burgemeester Aboutaleb de Longines Grand Prix of Rotterdam van het CHIO uit. Van 21-25 juni vindt de 74ste editie van het paardensportevenement CHIO Rotterdam plaats, met de landenwedstrijd Longines FEI Nations Cup Jumping of The Netherlands op het programma. Burgemeester Aboutaleb reikt een van de prijzen uit. (Meer informatie: Lisette van Bale, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 283 627 17)