Direct naar de content

Weekberichten van 18 tot en met 26 juni 2016

Opening winkel Alliantie Schiedamseweg
Zaterdag 18 juni, 10.30 uur
Schiedamseweg

Zaterdag opent wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) de winkel Alliantie Schiedameweg. De inloopwinkel van de Alliantie Schiedamseweg staat symbool voor de (her)ontwikkeling van de Schiedamseweg. De inloopwinkel is in het leven geroepen om de ondernemers, eigenaren en andere stakeholders van de Schiedamseweg te helpen met vraagstukken die betrekking hebben met de Schiedamseweg, zoals coaching van ondernemers, gevelaanpak, en veiligheidsissues. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

Celebration of Freedom and Orlando Memorial
Zaterdag 18 juni, 18.00 uur
De Unie, Mauritsweg 34-15

Zaterdagavond spreken Paul de Leeuw, burgemeester Aboutaleb en COC-voorzitter Martin Frank tijdens een bijeenkomst in De Unie om alle slachtoffers van homogeweld en nabestaanden waar dan ook ter wereld te herdenken en eren. Bezoekers van de avond krijgen de gelegenheid om bloemen te leggen of een kaars te branden op een zichtbare plek buiten voor de deur. De bloemen en kaarsen zullen daar enkele dagen blijven als herinnering aan de slachtoffers van de schietpartij in Orlando, 12 juni. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Global Rail Freight Conference
Woensdag 22 juni, 14.00 uur
Van Nelle Fabriek

Wethouder Langenberg (Mobiliteit) verzorgt op woensdag 22 juni om 14.00 uur het openingswoord en welkom namens de gemeente Rotterdam op de Global Rail Freight Conference in de Van Nelle fabriek. De Global Rail Freight Conference wordt om de twee jaar gehouden en wordt georganiseerd door de UIC. De UIC staat voor Union Internationale des Chemins de fer, oftewel de Internationale Spoorwegunie. De conferentie wordt tegelijkertijd en op dezelfde locatie gehouden als de Europese TENT-dagen, die komende week in Rotterdam plaatsvinden. (Meer informatie bij: Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, tel 06 – 22 04 96 57)

Rotterdamse Veteranendag
Donderdag 23 juni, 10.15 uur
Van Ghentkazerne, Toepad

Donderdag spreekt burgemeester Aboutaleb de veteranen uit Rotterdam e.o. toe op de Van Ghentkazerne in De Esch (Kralingen). De Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon aan alle veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Startschot Erasmus MC – Tour de Rotterdam
Zaterdag 25 juni, 9.00 uur
Rotterdam Topsportcentrum, bij de Kuip

Zaterdag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de sponsorwielertocht Erasmus MC – Tour de Rotterdam. Er zijn tochten voor zowel wielrenners als recreatieve fietsers. Dit jaar gaan de inschrijfgelden naar diabetesonderzoek. Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Wetenschappers van het Erasmus MC hebben aangetoond dat één op de drie mensen diabetes krijgt en de helft van de Nederlanders het voorstadium van deze ziekte bereikt. De ziekte en het voorstadium ervan geven een sterk verhoogd risico op hart- en vaatziekten, blindheid, nierziekten en dementie. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

CHIO – Grand Prix Port of Rotterdam
Zondag 26 juni, 14.30 uur
Rotterdamse Manege, Kralingse Bos

Zondag woont burgemeester Aboutaleb de Grand Prix Port of Rotterdam bij van het CHIO in het Kralingse Bos. Het CHIO is het belangrijkste paardensportevenement van het jaar en het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam. De Grand Prix Port of Rotterdam is het zwaarste programmaonderdeel voor paard en ruiter waaraan alleen de beste koppels meedoen. Na afloop reikt burgemeester Aboutaleb de prijzen uit. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

En verder…

Geeft wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) op maandag 20 juni om 9.00 uur het startsein van de Olympische week op het Schreuder College Slinge. (Meer informatie bij: Anna Feiner, woordvoerder wethouder De Jonge, tel 06 – 22 04 96 57)

Opent wethouder Hugo de Jonge (Zorg) het Prachthuis als Huis van de Wijk Overschie op dinsdag 21 juni om 18.30 uur aan de Abtsweg 2. (Meer informatie bij: Anna Feiner, woordvoerder wethouder De Jonge, tel 06 – 22 04 96 57)

spreekt wethouder Maarten Struijvenberg op donderdag 23 juni om 12.30 uur een openingswoord tijdens de CIC Venture Lunch 'There is no substitute for Horsepower' bij het CHIO Rotterdam, adres: Grandstand, Kralingseweg 120. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

Reikt wethouder Adriaan Visser (Haven) donderdag 23 juni om 19.30 bij STC-Group aan de Lloydstraat 300, de titel Havenwerker van het jaar uit. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: