Direct naar de content

Weekberichten van 18 tot en met 24 september 2017

Rotterdam: Maritime Capital of Europe
Maandag 18 september, 17:00 uur
Maritiem Museum Rotterdam

Op maandag 18 september presenteren Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners, de Drechtsteden en gemeente Rotterdam de nieuwe campagne Rotterdam: Maritime Capital of Europe. Een promotie- en acquisitiestrategie die – samen met het bedrijfsleven – wordt uitgewerkt tot een internationale campagne voor de hele maritiem regio rond Rotterdam, van de Tweede Maasvlakte tot aan Gorinchem. Namens de gemeente Rotterdam zullen wethouders Adriaan Visser en Maarten Struijvenberg aanwezig zijn. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

Het Rotterdamse Miljoenenontbijt
Woensdag 20 september, 7.30 – 9.30 uur
De Doelen

De dag na Prinsjesdag organiseren VNO-NCW Regio Rotterdam, PwC Rotterdam en ING elk jaar Het Miljoenenontbijt Rotterdam waarbij de Miljoenennota en de financiële gevolgen voor Rotterdam centraal staan. Burgemeester Aboutaleb, Han ten Broeke (VVD Tweede Kamerlid), Jan Willem Velthuijsen (hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen en partner & chief economist bij PwC) zijn de sprekers. Dagvoorzitter is Frederique de Jong (presentator en journalist). Wethouder Adriaan Visser (o.a. Financiën) is ook aanwezig. Studenten van Theater Zuidplein verzorgen de culturele omlijsting. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 84 813)

Opening BlockLab: broedplaats voor blockchain-innovatie
Donderdag 21 september, 16:00 uur
Hal4, Watertorenweg 200 (De Esch)

Op donderdag 21 september openen Allard Castelein (directeur Havenbedrijf Rotterdam) en wethouder Maarten Stuijvenberg BlockLab. Een fieldlab waar innovatieve bedrijven uit de technische en maritieme hoek nieuwe toepassingen zullen ontwikkelen op basis van blockchain, de technologie achter bijvoorbeeld BitCoin. Deze techniek wordt gezien als de volgende technische doorbraak, zoals de introductie van internet dat eerder was. Doel is om met innovaties in maritieme sectoren nieuwe ontwikkelingen richting de next economy mogelijk te maken. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

75 jaar gay Rotterdam
Vrijdag 22 september, 16.00 uur
Dig it Up Gallery, Schiedamsedijk 62a

Vrijdag opent wethouder Pex Langenberg (o.a. Cultuur) de tentoonstelling: 75 jaar gay Rotterdam. De geportretteerden hebben met hun werk bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad en een gezicht gegeven aan de culturele en seksuele diversiteit. Na de opening verbeeldt theatermaker Geert Vermeegen hoe hij, na net vanuit Tilburg naar Rotterdam te zijn verhuisd, via Grindr op zoek gaat naar een date. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, plv. bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 41 54 99 95).

Pride Walk
Zaterdag 23 september, 11:00-13:00 uur
Leuvehoofdpark, Rotterdam

Tijdens de Rotterdam Pride loopt wethouder Simons van integratie mee tijdens de Pride Walk. Van 21 tot en met 24 september is het Rotterdam Pride en zijn er in de stad op verschillende evenementen om aandacht te vragen voor seksuele vrijheid en diversiteit. Informatie over het programma van de Rotterdam Pride vindt u hier: http://rotterdam-pride.com (Meer informatie via de perstelefoon: 0630878463)

Onthulling herdenkingstegel op Dag Herdenking Geweldslachtoffers
Zaterdag 23 september, 13.15 uur
Wandeling van Laurenskerk naar Nieuwemarkt, Rotterdam

Op zaterdag 23 september is de Dag Herdenken Geweldslachtoffers. Die wordt dit jaar op uitnodiging van wethouder Eerdmans in Rotterdam gehouden in de Laurenskerk. De uitnodiging vloeit voort uit het plan Meer aandacht voor slachtoffers. Het programma duurt van 10.00 tot 18.00 uur en naar verwachting komen er ruim 200 nabestaanden van geweldslachtoffers. Een van de onderdelen van deze dag is een wandeling van alle nabestaanden met een lint met daarop zo'n 350 namen van alle slachtoffers, die door geweld om het leven zijn gekomen. Die wandeling gaat van de Laurenskerk naar de Nieuwemarkt. Daar wordt voor de fontein door wethouder Eerdmans een tegel onthuld met daarop de tekst: Geweld eindigt waar respect begint. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51 26 63 15)

En verder

opent burgemeester Aboutaleb op woensdag 20 september om 14.30 uur het nieuwe Smart Grid TechCenter van Joulz, onderdeel van de Stedin Netwerk Groep, aan de Zalmstraat 7a. In dit unieke TechCenter kunnen netbeheerders en leveranciers van smartgridcomponenten ontwikkelen, testen, simuleren en trainen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 84 813)

verricht wethouder Maarten Struijvenberg de officiële opening van warenhuis Hudson's Bay aan de Hoogstraat op vrijdag 22 september tussen 12.30 en 13.00 uur. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)


Noot voor de redactie: