Direct naar de content

Weekberichten van 18 tot en met 24 maart 2019

Brexit-bijeenkomst bedrijfsleven
Dinsdag 19 maart, 14.45 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Op dinsdag 19 maart spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) tijdens een informatiebijeenkomst over de Brexit voor Rotterdamse ondernemers. De sessie wordt onder andere georganiseerd door PWC en Rotterdam Partners. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Crowd Force Rotterdam
Woensdag 20 maart, 19.00 uur
De Kroon, Schiemond 20-22, Rotterdam

Op woensdag 20 maart spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) tijdens de 13e editie van Crowd Force Rotterdam, georganiseerd door R'damse Nieuwe. Deze 13e editie staat volledig in het teken van sociaal ondernemen. Met Crowd Force Rotterdam wil R'damse Nieuwe de Rotterdamse ondernemers een stap verder helpen. Crowd Force Rotterdam is dé crowdsourcing katalysator voor Rotterdamse initiatieven die de komende tijd van de grond komen of belangrijke stappen gaan maken. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Dag van de Leerplicht
Donderdag 21 maart, 8.20 uur
Hout- en Meubileringscollege, Erasmuspad 10, Rotterdam

Op donderdag 21 maart, de Dag van de Leerplicht 2019, vieren we het recht op onderwijs en ontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland. Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) gaat op deze dag in gesprek over leerplicht met leerplichtambtenaren en leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege. Ook speelt de wethouder een quiz samen met de leerlingen over leerplicht. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Conferentie Nederland Digitaal
Donderdag 21 maart, 15.15
Theater Gooiland, Hilversum

Op donderdag 21 maart spreekt wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) tijdens de Conferentie Digitale Top in Hilversum. De digitale top is onderdeel van de vierdaagse conferentie ‘Nederland Digitaal’. Doel van deze vierdaagse conferentie is dat wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid samen richting geven en oplossingen zoeken voor maatschappelijke en economische uitdagingen in een samenleving en economie die snel digitaliseert. De conferentie heeft deze eerste editie het thema: slimme toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en bestaat uit meerdere met elkaar samenhangende evenementen. Tijdens de top ondertekenen de G5 gemeenten een samenwerkingsovereenkomst over Smart City. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Heropening inloophuis De Paraplu
Donderdag 21 maart, 15.30 uur
Inloophuis De Paraplu, Noordsingel 92, Rotterdam

Inloophuis De Paraplu in de Agniesebuurt is in de afgelopen maanden grondig verbouwd. Wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) heropent het inloophuis. Inloophuis De Paraplu is een gezamenlijk initiatief van de Prinsekerk en de Rehobothkerk en willen met dit initiatief iets betekenen voor mensen in de wijk. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 283 628 89)

Opening Fietsenbank
Vrijdag 22 maart, 9.30 uur
Pretorialaan 141, Rotterdam

Op vrijdag 22 maart opent wethouder Judith Bokhove (o.a. Mobiliteit) de eerste Fietsenbank van Nederland. Bij de Fietsenbank kan iedereen die het financieel moeilijk heeft een fiets lenen of voor een kleine prijs een fiets kopen. De Fietsenbank is een initiatief van gemeente Rotterdam, Stichting Pluspunt en De Verkeersonderneming en wordt ondersteund door New Mobility Foundation, Job Dura Fonds, ANWB, Sezer, Drift, Praktijk College Charlois, Deltacycling en Horizon. (Meer informatie: Janine Harbers, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 138 532 73)

EduHackathon en presentatie campagne Rotterdam R.
Zaterdag 23 maart, 10.00 uur
Lyceum Rotterdam, Beukelsdijk, Rotterdam

Op de EduHackathonNL010 zoeken 80 denkers oplossingen voor het anders organiseren van het onderwijs. Innovatief en heel concreet, waarmee volgend schooljaar in Rotterdam al mee kan worden begonnen. Het wordt hard werken, maar het wordt vooral leuk. Tien multidisciplinaire teams werken aan innovaties en pitchen deze voor een jury. Dat alles in slechts twaalf uur. Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) opent de EduHackathon en geeft het startsein voor de campagne Rotterdam R. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: