Direct naar de content

Weekberichten van 18 tot en met 24 juni 2018

Nationaal Fietscongres
Donderdag 21 juni, 10.00 uur
Hulstkampgebouw op het Noordeiland, Maaskade 119

Op donderdagochtend spreekt Wethouder Adriaan Visser (o.a. mobiliteit) een welkomstwoord uit op het Nationaal Fietscongres. Staatsecretaris Stientje van Veldhoven zal de conferentie openen. Het Nationaal Fietscongres is het grootste jaarlijkse evenement voor iedereen die met fietsbeleid en – uitvoering in de meest brede zin te maken heeft. Het gastheerschap voor de 7e editie van dit congres zien we als een waardering voor al onze inspanningen van de afgelopen jaren en onze ambities op fietsgebied. Tijdens het congres wordt gestemd wie van de genomineerden de Tour de Force Innovatieprijs ontvangt. Rotterdam is één van de genomineerden. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 22 04 96 57.)

CHIO
Donderdag 21 juni t/m zondag 24 juni
CHIO Kralingse Bos

Van donderdag 21 t/m zondag 24 juni vindt de 70ste CHIO Rotterdam plaats in het Kralingse Bos, het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam en het oudste internationale hippische topsportevenement van Nederland. Op vrijdagavond is wethouder Adriaan Visser (o.a. sport) aanwezig bij de CHIO Sportborrel. Op zondag is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de Longines FEI Nations Cup Jumping Netherlands, de landenwedstrijd springen die vanaf de eerste CHIO Rotterdam op het programma staat. Het CHIO Rotterdam is onderdeel van Europe Division 1, de regionale competitie waarin de sterkste Europese teams tegen elkaar strijden om finaleplaatsen. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Startschot 8e editie Erasmus MC-Tour
Zaterdag 23 juni, 9:00 uur
Topsportcentrum, naast de Kuip

Zaterdag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de 8e editie van de Erasmus MC – Tour de Rotterdam, een sponsor-wielerronde voor het goede doel. Deze editie staat in het teken van ‘Samen maken we kanker kansloos’, voor een betere behandeling van kanker en het dichterbij brengen van therapie op maat. De opbrengst gaat naar het onderzoek. Naast een pelotonstocht zijn er vrije tour- en recreatietochten. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: