Direct naar de content

Weekberichten van 17 tot en met 25 februari 2018

Valentijnslunch De Nieuwe Poort
Zaterdag 17 februari, 13.00 uur
De Nieuwe Poort, Rotterdam

Op zaterdag 17 februari organiseert ‘De Nieuwe Poort’ een Valentijnslunch voor ouderen en jongeren. De dag begint met een feestelijke lunch. Na een korte kennismaking worden er matches gemaakt tussen jongeren en ouderen en vertrekken de koppels in kleine groepjes naar hun activiteit. Aan het eind van de dag komt iedereen terug naar De Nieuwe Poort voor een afsluitende borrel. Wethouder Sven de Langen opent de dag. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, 06 41 54 99 95)

Chinees Nieuwjaar
zaterdag 17 februari, 12.45 uur
Kruisplein, Rotterdam

Zaterdag 17 februari is wethouder Maarten Struijvenberg bij de openingsceremonie van het Chinees Nieuwjaar op het Kruisplein. Het Chinees Nieuwjaar begint in februari en elk jaar wordt de kracht van een dier aan het nieuwe jaar gekoppeld: 2018 is het jaar van de Hond. Op 17 februari wordt het feest op en rondom de West-Kruiskade gevierd en iedereen is uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende aspecten van de Chinese cultuur. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

Kralingen krijgt nieuwe gymzaal 
Dinsdag 20 februari, 12.00 uur
Adamshofstraat, Rotterdam

Op dinsdag 20 februari 2018 slaat wethouder Adriaan Visser de eerste paal van een nieuwe gymzaal in de Adamshofstraat in Rotterdam-Kralingen. Dit doet hij samen met een groep leerlingen van de Lekker Fit! basisschool Nieuwe Park Rozenburg en Winford. De leerlingen trappen de bouw van de gymzaal in stijl af met een ‘SmartBreak’. Dit zijn korte beweegtussendoortjes voor in de klas, gestuurd door een filmpje of animatie op het smartboard. Buurtbewoners zijn ook van harte welkom om het moment bij te wonen. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 82 51 77 42)

Experimenten met minder regels voor ondernemers
Dinsdag 20 februari, 18.00 uur
Lusthofstraat, Rotterdam

In de Lusthofstraat, Beverwaard en Rozenburg experimenteren ondernemers vanaf komende week met minder regels. Regels voor ondernemers worden hier tijdelijk versoepeld. Zo komt er onder andere meer ruimte voor het buiten zetten van verkoopwaar en reclame, maar ook een koepelvergunning en een flexibele standplaatsvergunning. Beide nieuw voor Rotterdam. Wethouder Maarten Struijvenberg is op dinsdag 20 februari aanwezig bij de aftrap in de Lusthofstraat. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 53 78 61 01)

Start Top Academie RET-CSU
Woensdag 21 februari, 11.30 uur
Laan op Zuid, Rotterdam

Woensdagochtend wordt de Top Academie RET-CSU officieel gestart aan de Laan op Zuid. Een Top Academie is een intensieve en duurzame samenwerking van meerdere scholen en één bedrijf in een kansrijke branche waar daadwerkelijk betaalde banen zijn voor deze leerlingen. De leerlingen werken in een meester-gezelconstructie vier dagen per week op de werkvloer van het bedrijf. Momenteel zijn er 17 Top Academies gerealiseerd door 32 lokale en landelijke bedrijven, 18 scholen, de gemeente en Learn2work. Wethouder Sven de Langen opent de Top Academie en ondertekent samen met de algemeen directeuren van de RET, CSU en scholen de samenwerkingsovereenkomst en het Jongerenakkoord. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, 06 41 54 99 95)

25-jarig bestaan Bewonersorganisatie Blijdorp
Woensdag 21 januari, 13.00 uur
Theater ’t Kapelletje, V.d. Sluijsstraat 176, Rotterdam

Bewonersorganisatie Blijdorp organiseert in het kader van haar 25-jarig bestaan een Mini Symposium met als thema “Toekomst Blijdorp en de rol van de Bewonersorganisatie”. Tijdens het Mini Symposium bespreken bewoners waar de wijk nu staat, of dit in lijn is met wat ze eerder voor ogen hadden, wat de speerpunten voor de toekomst zijn en hoe ze goed en constructief kunnen samenwerken met andere partijen in Blijdorp en in de stad Rotterdam. Wethouder Sven de Langen opent het symposium. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, 06 41 54 99 95)

Dag van het Slachtoffer
Donderdag 22 januari, 9.00 uur
Stadhuis, Rotterdam

Donderdagochtend opent wethouder Joost Eerdmans een ontbijtsessie van Slachtofferhulp Nederland. Deze ontbijtsessie wordt georganiseerd in het kader van de Europese dag van het Slachtoffer. Deelnemers praten over hoe vandaag de slachtoffers van morgen vooruit kunnen worden geholpen. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans, 06 51 26 63 15)

Opening Zwemcentrum Rotterdam
Vrijdag 23 februari, 12.00 uur
Zwemcentrum Rotterdam, Annie M.G. Schmidtplein 8, Rotterdam

Vrijdagmiddag opent wethouder Adriaan Visser Zwemcentrum Rotterdam. De openingsdag staat in het teken van records. Zo maken zoveel mogelijk basisscholieren tegelijkertijd een bommetje en wil het zwemcentrum zoveel mogelijk verschillende leeftijden in het 25-meter bad krijgen. Daarnaast proberen Rotterdamse zwemverenigingen in 48 uur zoveel mogelijk meters te maken. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: