Direct naar de content

Weekberichten van 17 tot en met 23 maart

Reizende tentoonstelling stichting Lezen & Schrijven
Maandag 17 maart, 10.30 uur
Leuvehaven, ter hoogte van de Schilderstraat

Maandag heet burgemeester Ahmed Aboutaleb Prinses Laurentien welkom bij de onthulling van de reizende tentoonstelling van de stichting Lezen & Schrijven. De tentoonstelling is een cadeau aan Prinses Laurentien, als dank voor haar werk voor de Stichting Lezen & Schrijven. De tentoonstelling bestaat uit billboards (trotters) met portretfoto's en dankbrieven en zal door heel Nederland reizen. De burgemeester is zelf ook geportretteerd. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-53284813)

Eerste her-funderingspaal “klushuurdersproject” de Teil
Maandag 17 maart, 13.00 uur
Hoek Teilingerstraat / Agniesestraat

Vandaag is wethouder Hamit Karakus (Vastgoed) aanwezig bij het slaan van de eerste her-funderingspaal van het “klushuurdersproject” de Teil. De huurders van de woningen noemen zich ‘klushuurders’ en zijn als Zelfbeheerproject verantwoordelijk voor onderhoud, innen van de huur, het selecteren van nieuw bewoners en alle andere beheertaken van de 32 woningen. De afgelopen twinitg jaar hebben de huurders gespaard om het funderingsherstel mogelijk te maken. Het begin van deze werkzaamheden is voor de bewoners een grote mijlpaal. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-10064779)

Holi Optocht
Maandag 17 maart, 16.00 uur
Afrikaanderplein

Met een Holi Optocht en een Holi Feest vieren Rotterdamse Hindostanen op maandag 17 maart dat de lente er weer aan komt. De Holi Optocht met parade start om 16.00 uur op het Afrikaanderplei. Aansluitend vindt daar ook het Holi Feest plaats. Wethouder Korrie Louwes loopt mee in de optocht en spreekt de feestvierders na afloop toe. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06-22661917)

En verder…

Opent wethouder Van Huffelen (duurzaamheid) op donderdag 20 maart om 14.30 uur een symposium van het Sint Franciscus Gasthuis over het zoeken naar en het delen van duurzame en haalbare oplossingen voor ziekenhuizen. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06-22049657)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten