Direct naar de content

Weekberichten van 17 tot en met 23 juni 2019

Felicitatie cum laude geslaagde leerlingen
Maandag 17 juni, 13.30 uur
Grafisch Lyceum Rotterdam, Stadhoudersplein 35, Rotterdam

Op 17 juni feliciteert wethouder Said Kasmi (o.a. onderwijs) twee vmbo-leerlingen van het Grafisch Lyceum die cum laude zijn geslaagd. Alle andere middelbare scholieren die cum laude zijn geslaagd, ontvangen een persoonlijke felicitatiebrief van de wethouder. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, 06 – 415 499 95)

Start nieuwe wijkconciërges
Dinsdag 18 juni, 14.30 uur
Huis van de wijk, Hillevliet 90, Rotterdam

Dinsdagmiddag introduceert wethouder Bert Wijbenga (o.a. buitenruimte) vier nieuwe wijkconciërges. De indiensttreding van deze wijkconciërges is het resultaat van de samenwerking tussen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Stadsbeheer. De wijkconciërges zijn werkzaam in de wijken Feijenoord, Bloemhof/Landbouwbuurt, Afrikaanderwijk en Hillesluis. Zij richten zich op afval in de wijk om zo de buurt schoon en leefbaar te houden. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, 06 – 283 627 17)

Persmoment World Cup Roeien
Dinsdag 18 juni, 17.30 uur
Loyens & Loeff, Rotterdam

Van 12 tot en met 14 juli vinden de World Rowing Cup Finals plaats op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam. Op dinsdag 18 juni nodigt de organisatie daarvan partners en pers uit voor een kennismakingsevent bij sponsor Loyens & Loeff in het hart van Rotterdam. Wethouder Sven de Langen (o.a. sport) opent dit event. De partners zijn de sponsoren, organiserende partijen waaronder roeibond en verenigingen, en vertegenwoordigers van Rotterdam, de gemeente Zuidplas, provincie en het rijk. De uitgenodigde journalisten vertegenwoordigen de lokale, regionale en landelijke pers. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, 06 – 415 499 95)

Lekker Fit! inspiratiemiddag
Woensdag 19 juni, 12.30 uur
Van Donge & De Roostadion (Excelsior Stadion), Honingerdijk 110, Rotterdam

Lekker Fit! organiseert dit jaar één inspiratiemiddag voor alle partners tegelijk in het Excelsior Stadion. Wethouder Sven de Langen (o.a. sport) opent de middag. Deelnemers mogen de grasmat betreden voor de informatiemarkt, het spelershome bekijken tijdens een workshop of een lezing bijwonen op de tribune. Verder zijn er ‘assists’ met ‘dug-outsessies’ en een derde helft. Van stille gym tot bevlogen gesprekken met experts en vakgenoten. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, 06 – 415 499 95)

Lancering Buddy-app
Donderdag 20 juni, 10.45 uur
De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam

Woensdagochtend lanceert wethouder Michiel Grauss (o.a. armoedebestrijding) de Buddy-app. Buddy is een combinatie van internetbankieren en budgetcoaching en helpt mensen bij het reserveren en beheren van hun financiën. De app is ontwikkeld samen met de NVSI, 10 gemeenten, Enigma Consultancy en de Rabobank. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, 06 – 531 487 55)

Create4Care Studio
Vrijdag 21 juni, 16.00 uur
Dr. Molewaterplein 40, Rotterdam

Aanstaande vrijdag opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. economie) de Create4Care studio van het Erasmus MC. De Create4Care afdeling is een uniek initiatief waar praktijkproblemen van zorgmedewerkers worden opgelost door slimme technische – of procesinnovaties. In de designstudio worden deze innovaties in co-creatie met verpleegkundigen, studenten die een zorg- of technische opleiding volgen en technische zorgprofessionals ontwikkeld en getest. Het doel is een belangrijk verschil te maken in de toepassing en veiligheid van de patiëntenzorg, arbeidsomstandigheden en efficiëntere zorgverlening. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 537 861 01)

Startschot Run4Daniel
Vrijdag 21 juni, 18.00 uur
Atletiekvereniging PAC Rotterdam (Lange Pad 16, Rotterdam)

Als onderdeel van de Maak Kanker Kansloos campagne, organiseert het Daniel den Hoed Fonds op 21 juni aanstaande de Run4Daniel. Dit evenement vindt plaats in het Kralingse Bos. De Run4Daniel is de aftrap van een groot 3-daags sportevenement in Rotterdam. Wethouder Sven de Langen (o.a. sport en zorg) geeft het startschot voor de Family Run, de 5 KM en de 10 KM. De Maak Kanker Kansloos campagne is een samenwerking met RTV Rijnmond. Een week voor de evenementen zal er in het Erasmus MC een glazen huis staan waaruit RTV Rijnmond zal gaan uitzenden. Op 22 juni vindt ook de Tour de Rotterdam plaats en op zondag 23 juni de 010 City Swim. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, 06 – 415 499 95)


Noot voor de redactie: