Direct naar de content

Weekberichten van 17 t/m 23 januari 2016

Lancering webportal GayRotterdam
Zondag 17 januari, 19.30 uur
Hugh Rotterdam, Kruiskade 15

Zondag 17 januari vindt de 'Roze' Nieuwjaarsbijeenkomst 2016 plaats van Gay010-partnerorganisaties (LHBT-organisaties in Rotterdam en omgeving). Tijdens deze bijeenkomst lanceert wethouder Ronald Schneider (Integratie) de webportal www.gayrotterdam.nl. GayRotterdam is het nieuwe platform voor de LHBT-doelgroep in Rotterdam en daarbuiten en is als zodanig de eerste 'roze' stadsportal van Nederland. Het platform is het eerste resultaat uit het 10-puntenprogramma van de werkconferentie GayDestionation die begin 2014 op het stadhuis werd georganiseerd en heeft als doel mensen van binnen én buiten Rotterdam kennis te laten maken met alles wat er op LHBT-gebied gebeurt in de stad. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Opening HUB
Woensdag 20 januari, 17.00 uur
Het Gebouw, Zomerhofstraat 71

Wethouder Ronald Schneider is woensdag 20 januari aanwezig bij de oplevering van de eerste HUB. De HUB is een idee van David Hess van Kraaijvanger Architects en de winnaar ban de prijs “Hoe wonen wij in de toekomst?” van Havensteder. De HUB is een prefab keuken/badkamer/installatie-unit die in kantoorpanden kan worden geplaatst, als transformatie naar wonen. Havensteder bestaat 100 jaar en geeft de HUB daarom cadeau aan de stadsregio Rotterdam. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Rotterdam viert de stad
Donderdag 21 januari, 20.00 uur
Halvemaanpassage, Timmerhuis

Donderdag 21 januari vindt het openingsdebat plaats van de manifestatie Rotterdam viert de stad! Paul van der Laar, Eeva Liukku en Jacques Börger schreven een essay dat deze avond wordt gepresenteerd. Historicus Zihni Özdil en hoogleraar Wouter Vanstiphout reageren op het essay en gaan met het publiek in gesprek. Wethouder Pex Langenberg opent de avond. (Meer informatie bij: Anna Feiner, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Tijd voor verkeersgezondheid
Zaterdag 23 januari, 14.00 uur
Vorstelijk complex Rasa, Utrecht

Wethouder Pex Langenberg spreekt zaterdag 23 januari tijdens het congres “Tijd voor verkeersgezondheid”. De Fietsersbond organiseert dit congres ter ere van Hugo van der Steenhoven die na 12 jaar directeur te zijn geweest afscheid neemt van de Fietsersbond. (Meer informatie bij: Anna Feiner, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie: