Direct naar de content

Weekberichten van 16 tot en met 22 februari

Bijeenkomst 'Verder in de wijk met Even Buurten'
Maandag 16 februari, 16.00 uur
Bibliotheektheater

Maandag 16 februari vindt de bijeenkomst ‘Verder in de wijk met Even Buurten’ plaats. Even Buurten houdt op als project, maar de methodiek gaat door in twaalf Rotterdamse wijkteams. Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) neemt uit naam van de wijkteams symbolisch het ‘stokje’ over. Ook wordt deze middag het rapport van de EUR over het project Even Buurten gepresenteerd. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786)

Werkbezoek Freiburg
Dinsdag 17 en woensdag 18 februari
Freiburg, Duitsland

Wethouder Pex Langenberg neemt op 17 tot en met 18 februari deel aan de bijeenkomst van het Regional Executive committee van ICLEI in Freiburg. ICLEI is een wereldwijd netwerk van 1200 steden dat zich bezighoudt met duurzaamheid. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Opening Albert Heijn in Calypso
Woensdag 18 februari, 12.00 uur
Schouwburgplein 85

Wethouder Maarten Struijvenberg opent woensdag 18 februari een nieuw filiaal van Albert Heijn in het appartementengebouw de Calypso, gelegen op de hoek van het Schouwburgplein en Kruisplein. Het complex telt behalve appartementen ook kantoren, winkels en horeca. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Start bouw MFC Rozenburg 'De Rozenburcht'
Woensdag 18 februari, 13.00 uur
Rozenburg, Zuidzijde 31

Wethouder Ronald Schneider slaat woensdag 18 februari de eerste paal van het nieuwe multifunctionele centrum 'De Rozenburcht' in Rozenburg. In het gebouw worden onder andere een zwembad met een 25-meter wedstrijdbad, een sporthal en een horecagedeelte gehuisvest. Ongeveer 25 verenigingen gaan gebruik maken van het MFC. Daarnaast wordt het MFC ook gebruikt voor sportonderwijs (in de sporthal en het zwembad) en wordt het regionaal gebruikt door zwemscholen om af te zwemmen. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Slotconferentie over stille stedelijke gebieden
Donderdag 19 februari, 14.00 uur
DCMR, Parallelweg 1, Schiedam

Wethouder Pex Langenberg opent op donderdag 19 februari de Slotconferentie QUADmap. Dit staat voor Quiet Areas Definition and Management in Action Plans, ofwel het beheren van stille stedelijke gebieden. De conferentie gaat onder andere over gezondheid, sociale veiligheid en stressverlaging. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie: