Direct naar de content

Weekberichten van 16 tot en met 22 april 2018

Eerste paal van het Kunstenpand van Theater Zuidplein
Dinsdag 17 april, 16:30 uur
Café van het Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, Rotterdam

Met 'spoken word' van artiest Y.M.P. start de bouw van het Kunstenpand. Wethouder Simons (stedelijke ontwikkeling) is aanwezig en zet zijn handtekening op een van deksels van de schroefpalen waarop het gebouw neergezet wordt. Het kunstenpand biedt straks onderdak aan meerdere culturele een maatschappelijke functies zoals het theater Zuidplein en de bibliotheek. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Lancering Jubileum Present Rotterdam
Woensdag 18 april, 9.00 uur
Museum Rotterdam

Stichting Present Rotterdam bestaat alweer 10 jaar. Dit wordt groots gevierd van 18 tot en met 21 april. Stichting Present Rotterdam is de schakel tussen mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen en het daadwerkelijk in actie komen. Vorig jaar heeft de stichting 141 projecten georganiseerd met meer dan 800 vrijwilligers. Wethouder Sven de Langen (o.a. zorg) lanceert de feestweek op woensdagochtend in Museum Rotterdam. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

Start woningbouwproject Hefkwartier Fase 2B
Woensdag 18 april, 15:30 uur
Bouwlocatie op de Hoek Nassaukade / Oranjeboomstraat, Rotterdam

Toekomstige bewoners maken een tijdcapsule die onder de nieuwe huizen van het project Hefkwartier fase 2B gelegd wordt. Kinderen uit het Hefkwartier versieren de bouwhekken van het project. Op de hekken komen tekeningen van hun droomhuizen. Wethouder Simons (stedelijke ontwikkeling) is aanwezig bij de starthandeling van het bouwproject. Het project krijgt een mix van terraswoningen en eengezinswoningen met een prijs vanaf 219.900 euro. Alle 38 huizen die er gebouwd worden zijn al verkocht. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar
Woensdag 18 april, 18.00 uur
Burgerzaal, stadhuis

Woensdag reikt burgemeester Aboutaleb de award voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018 uit in de Burgerzaal van het stadhuis. Met deze Award wil het bestuur van Stichting Rotterdamse Zakenvrouw onderscheidend vrouwelijk Rotterdams ondernemerschap breed onder de aandacht brengen. Achtergrondinformatie over aanstormend talent en finalisten op de website http://www.rotterdamsezakenvrouw.nl/finalekandidaten.
(Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Presentatie vierde Essay van St. Historische Publicaties Roterodamum en uitreiking J. Dutilhprijs
Vrijdag 20 april, 18.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de Mr. J. Dutilhprijs uit en neemt hij het vierde Essay van de Stichting Historische Publicaties Roterodamum in ontvangst, geschreven door journalist-schrijver-columnist Sylvain Ephimenco. De Dutilhprijs (€ 6000,- van de J.E. Jurriaanse stichting en een beeldje van Joep van Lieshout) is in 1992 ingesteld door het Historisch Genootschap Roterodamum om de belangstelling voor de historie van Rotterdam te bevorderen en de Rotterdamse geschiedschrijving te stimuleren. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: