Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 23 september 2018

Opening Inloophuis in Rotterdam-Zuidwijk
Zaterdag 15 september, 16.00 uur
Seinpost, Schoonegge 60

Zaterdag opent wethouder Michiel Grauss het inloophuis Zuidrijk in Zuidwijk. Het inloophuis aan de Schoonegge is een samenwerkingsproject tussen Stichting Seinpost Slinge en de Bethelkerk. Bewoners van de wijk kunnen er in de gezellige restaurantruimte terecht voor koffie, thee, een praatje en een warme maaltijd. Verder is er een tweedehandskledingshop en op woensdagmiddag een kinderspeelcafé voor de kinderen uit de buurt. Alle wijkbewoners zijn welkom voor een hapje en een drankje en een rondleiding door het gebouw. Het feestelijke programma wordt afgesloten met een buurtbarbecue. Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 512 66 315).

Themabijeenkomst “Preventie en samenwerking in de geboortezorg en het sociaal domein”
Dinsdag 18 september, 18.00 uur
Onderwijscentrum van het Erasmus MC, Collegezaal 1, Dr. Molewaterplein 40

Wethouder Judith Bokhove spreekt tijdens de bijeenkomst “Preventie en samenwerking in de geboortezorg en het sociaal domein” in het onderwijscentrum van het Erasmus MC. In de bijeenkomst met ruim 60 professionals in de geboorte- en jeugdgezondheidszorg en
welzijnswerk en wijkteams wordt verkend hoe de samenwerking verbeterd kan worden in het belang van een gezonde, veilige en kansrijke start van toekomstige Rotterdammertjes. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel 06 – 22049657)

Miljoenenontbijt VNO-NCW West
Woensdag 19 september, vanaf 7.30 uur
Grote zaal van De Doelen

Woensdagochtend spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens het jaarlijkse Miljoenenontbijt georganiseerd door VNO-NCW West in samenwerking met PwC en ING. Hij geeft zijn visie op de Miljoenennota die de Minister van Financiën tijdens Prinsjesdag heeft gepresenteerd, en wat de gevolgen zijn voor Rotterdam. Genodigden van het Miljoenenontbijt zijn Rotterdamse ondernemers. Andere sprekers zijn Marieke Blom (hoofdeconoom ING Nederland) en Tamara van Ark (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Starthandeling Hof van Pernis
Woensdag 19 september, 16:00 uur
Bouwplaats aan de Pastoriedijk, Pernis

Wethouder Bas Kurvers (o.a. bouwen en wonen) is aanwezig bij de starthandeling van het bouwproject Hof van Pernis. Het project bestaat uit 12 huizen, allemaal twee-onder-een-kap woningen. De starthandeling is samen met ontwikkelaar Novaform en de toekomstige bewoners van het project. De bewoners krijgen een cadeau uit de handen van wethouder Kurvers. (Meer informatie: bestuursvoorlichter Monique de Jongh, tel. 06 – 825 177 42)

Uitreiking Steven Hoogendijk Award
woensdag 19 september, 16.15 uur
Burgerzaal stadhuis

Woensdagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de International Steven Hoogendijk Award (ISHA) for Medical Engineering uit aan professor Larry Gold. Deze tweejaarlijkse Award van het Bataafsch Genootschap wordt toegekend aan wetenschappers die baanbrekend onderzoek doen op het snijvlak van geneeskunde en techniek. Steven Hoogendijk is de oprichter van Het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte (1769), één van de oudste wetenschappelijke genootschappen van ons land. Burgemeester Aboutaleb is Praeses Magnificus. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Keynote Innovatie Paviljoen XL
Donderdag 20 september

Tijdens het Innovatie Paviljoen XL, een evenement in het teken van innovatie in de industrie/haven, verzorgt wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) de keynotespeech over het thema innovatie in de industrie/haven en de belangrijke rol die jongeren daarbij hebben in de haven. Het evenement waar veel bedrijven uit de haven bij aanwezig zijn, heeft een speciaal studentenprogramma waarbij studenten van diverse havengerelateerde minorprogramma's vanuit de EUR, Hogeschool Rotterdam en STC deelnemen aan speeddates en speedsolving sessies met deze bedrijven. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel 06 – 22049657)

Oplevering CO2-project Carbon2Chem
Donderdag 20 september
Duisburg, Duitsland

Wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) gaat donderdag naar Duisburg voor de oplevering van het CO2-project Carbon2Chem. De Duitse Bondsminister voor Onderwijs en Onderzoek, Anja Karliczek, is er ook bij. Carbon2Chem is een project van staalbedrijf ThyssenKrupp, waarbij CO2 wordt verwerkt tot herbruikbare grondstof voor de industrie. Bij het project zijn 16 verschillende wetenschappelijke partners en diverse industrietakken, waaronder staal en chemie betrokken. ThyssenKrupp is ook actief is in de Rotterdamse haven. Carbon2Chem is een voorbeeldproject voor de energietransitie in de haven van Rotterdam. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad 60 jaar
Vrijdag 21 september, 15.30 uur
Ameria-erf 8

GSR organiseert ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Rotterdamse vestiging een symposium over Burgerschap voor de Stad. De stad van de toekomst is een woon- en werkplaats voor mensen uit allerlei culturen en dat vraagt om kennis, contact en waardering. Keynote sprekers zijn burgemeester Aboutaleb en Anne Bert Dijkstra, hoogleraar aan de faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (UvA) en werkzaam bij de Onderwijsinspectie. De GSR is een christelijke middelbare school met een hoofdvestiging in Rotterdam (1050 leerlingen) en een nevenvestiging in Rijswijk. De school heeft een vmbo, havo en vwo (met gymnasium). (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Openen collectief Zonnedak Blijstroom-SKAR
Vrijdag 21 september, 16.00 uur
Entreepoort Ackerdijkstraat 20

Op vrijdagmiddag 21 september wordt het collectieve zonnepanelenveld van Blijstroom op het dak van Stichting KunstAccomodatie Rotterdam (SKAR) feestelijk geopend door wethouder Arno Bonte (duurzaamheid en energietransitie). Vanaf deze maand krijgen ongeveer 40 deelnemers uit de wijk lokaal opgewekte stroom uit hun stopcontact. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel 06 – 22049657)

Startschot KWF Rally met Oldtimers
Zaterdag 22 september, 10.00 uur
Matlingeweg 333

Zaterdag geeft burgemeester Aboutaleb het startschot van de derde editie van de oldtimerrally Rijden tegen Kanker, een sponsorevenement om geld op te halen voor kankeronderzoek. De dag wordt georganiseerd door het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RSC/RVSV). (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Nieuw kunstgrasveld Spartaan ‘20
Zaterdag 22 september, 10.30
Spartaan ’20 Oldegaarde 251

Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen opent sportwethouder Sven de Langen zaterdag een nieuw kunstgrasveld bij amateurvoetbalvereniging Spartaan ’20 op Zuid. Het afgelopen jaar heeft de gemeente veel geïnvesteerd in nieuwe kunstgrasvelden voor Rotterdamse sportverenigingen. Door deze nieuwe velden kunnen meer mensen sporten en kunnen verenigingen meer wedstrijden tegelijk laten spelen. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 283 628 89)

Start sloop oude pand Union Food
Zaterdag 22 september, 16.30 uur
Groothandelsmarkt, Vlaardingweg, Spaanse Polder

Zaterdag verrichten de burgemeesters Aboutaleb en Lamers (Schiedam) gelijktijdig een sloophandeling: het oude pand van Union Food (Vlaardingweg) en een blok panden aan de Jan van Rierbeeckweg in het Schiedamse deel van de Spaanse Polder: een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van dit bedrijventerrein. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten