Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 23 december 2018

Uitreiking 100 adoptiebomen
Zaterdag 15 december, 13.30 uur
Kinderboerderij de Kooi, IJsselmonde, Rotterdam

Op zaterdag 15 november overhandigt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) samen met stichting Vrienden van het Levenspad 100 adoptiebomen en certificaten uit aan adoptanten van bomen langs het Havenspoorpad. De afgelopen twee jaar zijn er in totaal ruim 180 nieuwe herdenkingsbomen geplant. Met de laatste aanplant, komt er een einde aan de groei van het Levenspad en staan er maar liefst 467 geadopteerde knotwilgen. Veel adoptanten dragen de boom op aan een overleden dierbare of ter ere van de geboorte van een kind. Zo houden zij een mooie herinnering in leven. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 283 627 17)

Opening Middellandplein
Zaterdag 15 december, 16.00
Middellandplein, Rotterdam

Zaterdag 15 december wordt het totaal gerenoveerde Middellandplein feestelijk geopend door wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken). Het nieuwe plein is de kroon op het werk van het programma Mooi, Mooier, Middelland. Voor de opening biedt het plein een klein winterfestival met draaimolen, kerstboom, lampjes en kraampjes van lokale ondernemers met eten en drinken. Het opgeknapte plein is samen met bewoners, ondernemers, eigenaren van (winkel)panden en gemeente tot stand gekomen. Het resultaat is een prachtig nieuw plein voor de wijk Middelland. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter Barbara Kathmann, tel. 06 – 537 861 01)

Voedselbankactie Unilever
Dinsdag 18 december, 9.45 uur
Unilever, Nassaukade, Rotterdam

Dit jaar krijgen alle gebruikers van de Voedselbank van Unilever in Rotterdam en partners een goed gevuld kerstpakket. Dat zijn er 35.000 in totaal. Wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding) is aanwezig bij de symbolische overhandiging van de Rotterdamse pakketten bij Unilever op de Nassaukade. De pakketten bevatten lang houdbare producten als rijst, sauzen, halvarine en snoep. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 512 663 15)

Alles is Gezondheid
Dinsdag 18 december, 14.00 uur
BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Op dinsdag 18 december spreekt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) op de netwerkbijeenkomst “Wereldgezondheid: u (g)een zorg?” van Alles is Gezondheid. Tijdens de bijeenkomst presenteren drie partners hun aanpak en best practices over het leveren van een contributie aan hun alledaagse wereldgezondheid. Alles is Gezondheid is een onderdeel van het Nationaal Programma Preventie, waarin partijen afspraken maken om gezamenlijk acties te ondernemen, die een beweging op gang brengen die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Kerstgala ‘Leef je uit’ Foundation
Dinsdag 18 december, 17.00 uur
SS Rotterdam

Op dinsdagavond is wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) aanwezig bij het Kerstgala van de Leef je Uit Foundation. De Leef je Uit Foundation heeft als doel eenzame ouderen in het zonnetje te zetten, door het organiseren van uitstapjes. Bij alle uitstapjes staat centraal dat ouderen met elkaar een plezierige en onbezorgde dag hebben. Tijdens het Kerstgala dineren 120 Rotterdamse ouderen met elkaar op de SS Rotterdam. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Feestelijke opening Krajicek Playground in IJsselmonde
Woensdag 19 december, 12.30 uur
Catullusweg (naast Speeltuin Pascal), IJsselmonde, Rotterdam

Op woensdag 19 december opent wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) samen met Richard Krajicek een gloednieuwe sportoverkapping in IJsselmonde. Dankzij deze overkapping kunnen kinderen uit de buurt vaker gebruik maken van de Playground. De Krajicek Foundation wil kinderen en jongeren in aandachtswijken stimuleren om dichtbij huis te sporten en spelen. Dankzij de ‘Krajicek Playground’ kunnen kinderen 365 dagen per jaar beschut buiten spelen en sporten. De opening van de overkapping is een feest voor en door de buurt. In samenwerking met Pit010 en speeltuinvereniging Pascal worden er diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd. De allerkleinsten kunnen naar hartenlust springen op de luchtkussens en voor de grotere kinderen zijn er activiteiten zoals basketbal en tennis. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Dag van de Haven
Woensdag 19 december, 16.15 uur
Nieuwe Luxor, Rotterdam

Op woensdag 19 december spreekt wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) tijdens de Dag van de Haven. De Dag van de Haven is hét Rotterdamse maritieme netwerkevenement waar wordt teruggekeken op het afgelopen jaar, en vooruit wordt gekeken naar 2019. Andere sprekers zijn onder andere Allard Castelein (president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam) en Jong Haventalent 2018 Ana Duškov. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Rotterdamse Architectuurprijs
Woensdag 19 december, 18.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis, Rotterdam

Op woensdag 19 december reikt wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) de Rotterdamse Architectuurprijs uit. Jaarlijks bekroont deze prijs het beste gebouw van Rotterdam met een vakprijs en een publieksprijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Uit de 52 inzendingen selecteert de vakjury de tien beste, meest inspirerende en toonaangevende gebouwen van het afgelopen jaar. Daaruit wijst zij een eervolle vermeldingen en de winnaar aan. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

En verder…

helpt wethouder Sven de Langen (o.a. Ouderen) op woensdag 19 december (17.45 uur) in de bediening bij een kerstdiner voor ouderen in het huis van de wijk ‘De Dijk aan de Susannadijk 153. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)


Noot voor de redactie: