Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 22 mei 2017

Roadshow Verkeersveiligheid
Woensdag 17 mei, 15.30 uur
Afrikaanderplein tegenover school De Globetrotter

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Veiligheid) reikt de prijs voor de beste chauffeur bij de Roadshow Verkeersveiligheid in Feijenoord. Iedereen in het bezit van een rijbewijs B kan meedingen naar de titel 'Beste chauffeur van Feijenoord' en een antislipcursus of sportstuur winnen. De wedstrijd start om 14.00 uur met een gezamenlijk theorie-examen. De beste tien deelnemers doen vervolgens een bekwaamheidsproef op een behendigheidsparcours. Ook andere bezoekers kunnen het behendigheidsparcours doen en plaatsnemen in de ongeval simulator waar ze zich uit moeten zien te redden. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, telefoon 06 – 51266315)

Hoogste punt Boston & Seattle torens
Woensdag 17 mei, 16:00 uur
Otto Reuchlinweg, Wilhelminapier

De twee woontorens Boston & Seattle hebben het hoogste punt bereikt. Wethouder Schneider is bij het feestelijke moment waarbij het hoogste punt gevierd wordt. De Boston & Seattle torens zijn twee woontorens van beiden 23 verdiepingen op de Kop van Zuid in Rotterdam. In de torens komen 220 koop- en huurappartementen en er is ruimte voor winkels, cultuur en horeca. De namen van de torens, Boston & Seattle verwijzen naar de pakhuizen die voor de bouw op de locatie van de torens stonden. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Ondernemersontbijt met Ketelbinkieprijs
Donderdag 18 mei, 8.00 – 9.15 uur
Industriegebouw, Goudsesingel 70

Donderdag reikt burgemeester Aboutaleb de Ketelbinkieprijs uit, een aanmoedigingsprijs voor een jonge Rotterdamse onderneming die zich in het afgelopen jaar op een originele en innovatieve manier heeft geprofileerd. Dat gebeurt tijdens het 71ste Ondernemersontbijt, een ontmoetingsplaats voor ondernemers uit Rotterdam e.o. en de gemeente. Tijdens deze editie wordt de Opbouwdag gevierd en de Ketelbinkietrofee uitgereikt. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Regiobijeenkomst ‘Ontmoeting met de Regio: Kijk op ondernemers’
Donderdag 18 mei 12.00 uur
Schielandshuis, Korte Hoogstraat 31

Op donderdag 18 mei bezoekt wethouder Struijvenberg een bijeenkomst van Regionaal Bureau Zelfstandigen voor wethouders en hoofden/managers van diensten van contractgemeenten in het Schielandshuis. Tijdens deze interactieve ontmoeting wordt het belang van regionale samenwerking en de mogelijkheid tot ontwikkelen flankerend beleid nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Met een goede samenwerking in de regio en bundeling van krachten kunnen gemeenten meer betekenen voor de ondernemers in de regio. Het Starterstraject en Schulddienstverlening krijgen extra aandacht via interactieve workshops. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, 06-53786191)

Lancering Blockchain in Real Estate
Donderdag 18 mei, 16:00 uur
Groothandelsgebouw, Stationsplein 45

Wethouder Maarten Struijvenberg houdt op donderdag 18 mei een welkomstspeech bij de lancering van de ‘proof of concept blockchain in Real Estate’, in samenwerking met Deloitte en het Cambridge Innovation Center Rotterdam. Doel van de ontwikkeling is met veilige, snelle blockchain-technologie de verhuur en verkoop van woon- en bedrijfsruimten efficiënter en goedkoper te maken. Tijdens de bijeenkomst worden de eerste lessen gedeeld uit het ontwikkelproces tot nu toe, en wordt vooruit gekeken naar volgende ontwikkelstappen. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Uitreiking Hart voor Rotterdamprijs
Donderdag 18 mei, 17.50 uur
Scheepswerf De Delft, Schiehaven 15

Wethouder Maarten Struijvenberg reikt tijdens de MKB-zomerborrel op donderdag 18 mei de Hart voor Rotterdamprijs uit. Hart voor Rotterdam prijs is een MVO prijs voor het meest sociale bedrijf uit Rotterdam-Rijnmond. Jaarlijks wijzigt het thema. In 2016 was het thema: ‘Jeugdwerkloosheid’ en dit jaar betreft het ‘Arbeidsgehandicapten’. Het is een initiatief van de stichting Yes we Care. Op 2 november 2015 is de Hart Voor Rotterdam prijs officieel gelanceerd. Hiervóór heette de prijs “Maatschappelijk Betrokken Ondernemen prijs”. Van heden is de prijs geadopteerd door het het WerkGeversServicePunt (WSPR). (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, woordvoerder wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Lofts aan de Noordsingel
Vrijdag 19 mei, 14:30 uur
Hoek van de Noordsingel / Tollenstraat

Op de hoek van de Noordsingel en de Tollenstraat worden drie woningen en drie appartementen gebouwd in de Noordsingel lofts. Op de plek aan de Tollenstrat stond een schoolgebouw uit 1896. De nieuwe Noordsingel lofts bestaat uit twee panden die dezelfde architectuur en uitstraling krijgen als de meeste historische panden in het Oude Noorden van Rotterdam. Wethouder Schneider verricht de starthandeling van de nieuwbouw. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Starthandeling ‘Het nieuwe dorp’ Heijplaat
Vrijdag 19 mei, 16:00 uur
Café Courzand, Courzandseweg 40, Heijplaat

Heijplaat krijgt 170 energieneutrale koopwoningen. Wethouder Schneider verricht de starthandeling van de bouw. De nieuwe huizen krijgen zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. De verwarming en koeling van de huizen gebeurt met warmte- en koudeopslag in de bodem. Het regenwater in de nieuwe wijk loopt niet het riool in maar kan door speciale waterdoorlatende bestrating makkelijk in de grond wegzakken. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Opening Internationale Hiphop & R&B-conferentie New Skool Rules
Vrijdag 19 mei, 17.30 uur
Jazzpodium BIRD Rotterdam

Wethouder Langenberg (cultuur) opent vrijdag de Internationale Hiphop & R&B-conferentie New Skool Rules in Jazzpodium BIRD. New Skool Rules is een driedaags evenement dat wordt georganiseerd door stichting Epitome Entertainment. New Skool Rules vindt dit jaar voor de 5e keer plaats en bestaat uit een conferentie- en een festivalgedeelte. Prominente sprekers delen hun kennis, nieuwe talenten worden ontdekt, (inter)nationale artiesten zullen optreden, uiteenlopende shows van reggae tot soul worden gepresenteerd en er zullen showcases van partners in de stad plaatsvinden. De voorheen tweejaarlijkse conferentie wordt vanaf 2017, dankzij de hogere structurele bijdrage van de gemeente Rotterdam in het Cultuurplan en de bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie, jaarlijks georganiseerd. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Pex Langenberg: tel. 06 – 22 04 9657)

Coen Moulijn Memorial Cup
Zaterdag 20 mei, 9.00 uur
Sportcomplex Varkenoord, Olympiaweg 74-76

Zaterdag opent burgemeester Aboutaleb, samen met Adrie Moulijn, de weduwe van de legendarische voetballer, de 6e editie van het grootste voetbaltoernooi van Nederland voor F-pupillen tot 8 jaar, de Coen Moulijn Memorial Cup. De CMMC wordt georganiseerd door de stichting Rotterdamse Sporticonen, die sporticonen via de jeugd aan de toekomst van de stad verbindt. De stichting organiseert jaarlijkse jeugdsportevenementen, waarin kinderen ervaren dat sport goed, leuk en gezond is. Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport, waaruit weer nieuw iconen zullen voortkomen. Zaterdag komen 80 jeugdvoetbalelftallen (1000 kinderen) uit het hele land naar sportcomplex Varkenoord. Burgemeester Aboutaleb en Adrie Moulijn zullen de kinderen begroeten die met hun verenigingsvlag op het veld staan. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Opening Burgemeester Hoffmanplein en oplevering Hof aan de Hef
Zaterdag 20 mei, 9:45 uur
Burgemeester Hoffmanplein, Noordereiland

Wethouder Schneider is bij de onthulling van het kunstwerk ‘Een roos is een roos’ op het nieuwe woonblok Hof aan de Hef. Het blok dat er eerder stond is gesloopt voor nieuwbouw in dezelfde stijl. Het kustwerk is daarbij bewaard gebleven en verwerkt in de nieuwe gevel. Ook het nieuw ingerichte Burgemeester Hoffmanplein wordt geopend. Het plein heeft meer groen en speelplekken gekregen en het monument De Naald van Stieltjes staat weer centraal. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Opleveringsfeest Goudse Rijweg – Vlietlaan – Weteringstraat
Zaterdag 20 mei, 14.30 uur
Goudse Rijweg – Vlietlaan – Weteringstraat

Wethouder Eerdmans (o.a. Buitenruimte) verricht op zaterdag 20 mei, samen met de RET en Woonstad de officiële handeling die de voltooiing van de herinrichting van het gebied Goudse Rijweg – Vlietlaan – Weteringstraat markeert. Door samenwerking met de ondernemers en bewoners wordt het nog prettiger winkelen in dit prachtig heringerichte gebied. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, telefoon 06 – 51266315 of c.verhulp@rotterdam.nl)

En verder…

Reikt burgemeester Aboutaleb de beker uit tijdens het WK Futsal voor de Bosnische diaspora in het Topsportcentrum bij de Kuip op zaterdag 20 mei om 17.30 uur. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Spreekt burgemeester Aboutaleb over vebinding tijdens een bijeenkomst van Steunberen van de Sint-Jan in de raadszaal van het stadhuis in Den Bosch op zondag 22 mei tussen 11.15 en 14.00 uur. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Opent burgemeester de uitreiking van de International Diversity Awards in Villa Thalia aan de Kruiskade op zondag 22 mei om 18.30 uur. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)


Noot voor de redactie: