Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 22 december 2014

Netwerkevent Zorgpower
Maandag 15 december, 16.00 uur
KPMG, Fascinatioboulevard 200

Wethouder Maarten Struijvenberg opent maandag 15 december het netwerkevent Zorgpower van VNO-NCW West. De zorgsector staat in Nederland voor grote uitdagingen. De vraag naar zorg neemt snel toe. Kwalitatief goede zorg vraagt om innovatieve oplossingen. Tijdens dit evenement ontmoeten bestuursvoorlichters, bedrijven en directeuren van de zorginstellingen elkaar. Ook wordt er gesproken over de samenwerking en kennisdeling tussen partijen in de hele zorgsector. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)

Chanoeka viering
Dinsdag 16 december, 18.30 uur
Schouwburgplein

Dit jaar wordt voor de vierde keer Chanoeka gevierd op het Schouwburgplein. Chanoeka is het joods lichtfeest, dat herinnert aan het “Chanoekawonder” tijdens de herinwijding van de tempel in Jeruzalem in 165 v.Chr. Om de tempel te reinigen, had men koosjere olie nodig voor de tempelkandelaar. Volgens de overlevering was er slechts één kruikje bruikbare olie, net genoeg om de kandelaar (menora) één dag te laten branden. Maar door een wonder brandde de menora acht dagen. Dat was precies lang genoeg om nieuwe koosjere olie te maken. Bij de viering spreken burgemeester Ahmed Aboutaleb en rabbijn Jehoeda Vorst. Daarna worden de kaarsjes in de 8-1-armige kandelaar (Chanoekia) aangestoken. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)

Groene conferentie
Woensdag 17 december, 15.00 uur
BAR, Schiekade 201

In het kader van het Europese jaar tegen de voedselverspilling organiseert het Rotterdams Milieucentrum de Groene Conferentie met het thema: voedselverspilling. Wethouder Joost Eerdmans houdt woensdag 17 december een speech tijdens deze conferentie en reikt de Groene vogel uit aan de groenste vrijwilliger van het jaar. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Schoon Oude Noorden
Woensdag 17 december, 13.30 uur
Buurthuis Mozaïek, Schommelstraat 69

Wethouder Joost Eerdmans benoemt woensdag 17 december twintig kinderen tot schoonambassadeur in het Oude Noorden en reikt hen een badge uit. De benoemde ambassadeurs moeten aan drie gouden regels voldoen: ik gooi geen afval op straat, ik spreek mijn vrienden aan op hun gedrag en ik meld mijn ideeën aan om de straat schoon te houden. De bijeenkomst is een officiële afsluiting van het twee jaar durende traject Mentaliteitsverandering in het Oude Noorden met als doel om kinderen en hun ouders meer bewust te maken van zwerfafval en hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan het zwerfvuilvrij Oude Noorden. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Dag van de Haven
Woensdag 17 december, 14.00 uur
Nieuwe Luxor

Wethouder Pex Langenberg opent woensdag 17 december de Dag van de Haven en houdt een welkomstspeech. De Dag van de Haven is een ontmoetingsbijeenkomst voor professionals en particulieren met hart voor de haven. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Opening winkelcomplex Van Kralingen
Woensdag 17 december, 15.30 uur
Chris Bennekerslaan 25B

Woensdag 17 december opent wethouder Ronald Schneider feestelijk het winkelcomplex Van Kralingen. De laatste jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van het woon- en winkelcomplex Van Kralingen aan de Lusthofstraat. Het winkelcomplex heeft een nieuwe inpandige openbare parkeergarage gekregen. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)

Kerstconcert voor ouderen
Donderdag 18 december, 18.30 uur
Laurenskerk

Donderdag spreekt burgemeester Aboutaleb voorafgaand aan het 10e kerstconcert voor ouderen in de Laurenskerk. Het concert wordt volledig gefinancierd door fondsen en sponsorgeld. Het thema van deze tiende editie is: "Open je hart. Stel je open voor een ander en spreek en handel vanuit je hart.” In totaal vertolken ruim tweehonderd muzikanten het kerstverhaal, waaronder een koor van 190 zangers, solisten en een strijkensemble. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

Reikt wethouder Ronald Schneider op woensdag 17 december de Rotterdamse Architectuurprijs uit. De Architectuurprijs kent een publieksprijs en een prijs van een vakjury. De prijs bekroont het team van de opdrachtgever, architect en bouwer. Het thema dit jaar is ‘utiliteitsbouw’. (Meer informatie bij: Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 –10064779)

Hijst burgemeester Aboutaleb de openingsvlag van de Vlaggenparade op vrijdag 19 december om 16.30 uur bij de Boompjes. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie:

.