Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 21 oktober 2018

Walking Breakfast
Dinsdag 16 oktober, 8.15 uur
Bergselaan 153, Rotterdam

Wethouder Sven De Langen (o.a. Publieke Gezondheid) opent het Walking Breakfast van Groenteboer Van de Polder. Van de Polder organiseert dit Walking Breakfast om jongeren te stimuleren goed te ontbijten. Tijdens het Walking Breakfast krijgen kinderen van nabijgelegen scholen een gezond ontbijt aangeboden. Wethouder De Langen gaat met hen in gesprek over hun favoriete ontbijt. (Meer informatie: Marjolein van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 28362889)

Bijeenkomst ‘Samen werken aan technisch vmbo in Zuid-Holland'
Dinsdag 16 oktober, 14.30 uur
RDM Campus, RDM-kade 59, Rotterdam

Tijdens de bijeenkomst ‘Samen werken aan de technisch vmbo in Zuid-Holland’ gaan professionals uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de regionale overheid in gesprek over de toekomst van het technisch vmbo in Zuid-Holland. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en het landelijke ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs. Wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) sluit de bijeenkomst af. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter Onderwijs, wethouder Kasmi, tel. 06 – 82517742)

Opening Sustainability Hub EUR
Dinsdag 16 oktober, 15.00 uur
Erasmus Universiteit (Mandeville gebouw), Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Op World Food Day opent wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) de Sustainability Hub van de Erasmus Universiteit. Binnen de Erasmus Sustainability Hub staan drie onderzoeksthema’s centraal: Food, Fashion en Plastic. Binnen deze thema’s doen studenten onderzoek, eventueel in samenwerking met bedrijven. Met de Sustainability Hub wil Erasmus het bewustzijn onder studenten vergroten en werken aan een duurzamere universiteit. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 22049657)

Opening Schiekade 77 na restauratie
Dinsdag 16 oktober, 16.30 uur
Ontvangst in de parkeergarage Van der Sluysstraat 478, daarna lopend naar Schiekade 77

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) opent het rijksmonument van architect P.G. Buskens aan de Schiekade 77 na de grondige restauratie door Stadsherstel. Bij de renovatie is rekening gehouden met duurzaamheid. Originele elementen zijn hersteld en weer zichtbaar gemaakt. Het monument is in 1896 gebouwd als huis, na 1941 trok de Rotterdamsche BOAZ-bank in het pand en later nog een verzekeringsmaatschappij. Na de restauratie is er plaats voor drie bedrijven in het rijksmonument. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 41316567)

Opening LOKAAL Academie voor politiek en filosofie
Woensdag 17 oktober, 17.00 uur
Het Industriegebouw (Maaskantine, 3e verdieping), Goudsesingel 96, Rotterdam

Op woensdag 17 oktober spreekt wethouder Barbara Kathmann tijdens de opening van de LOKAAL Academie voor filosofie en politiek. De LOKAAL Academie wil theorie en praktijk verbinden en kennis delen op het gebied van (socratische) dialoog, responsief onderzoek doen en de basiskennis aanbieden die nodig is om mee te doen aan de democratie. De Academie biedt daarom trainingen en cursussen aan, doet onderzoek, levert een bijdrage aan burgerschapsvaardigheden in het mbo en wil kennispartner zijn voor partijen in de stad. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101)

Inspiratiediner NL Zakenvrouwen 010
Woensdag 17 oktober, 18.30 uur
Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

Aanstaande woensdag 17 oktober schuift wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) aan bij een inspiratiediner voor zakenvrouwen. De bijeenkomst vindt plaats in de eerste trouwzaal op het Stadhuis en wordt georganiseerd door NL Zakenvrouwen 010 in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Het diner is bedoeld om ondernemende vrouwen uit Rotterdam en omstreken kennis te laten maken met de wethouder. NL Zakenvrouwen 010 is 8 jaar geleden opgericht door Deniece von Harras. Het is een businessplatform voor ambitieuze zakenvrouwen. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101)

‘Warme avond’ op Wereldarmoededag
Woensdag 17 oktober, 19.00 uur
Pauluskerk, Mauritsweg 20, Rotterdam

Woensdagavond spreekt wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding) tijdens de ‘Warme Avond’, georganiseerd door Warm Rotterdam. Tijdens deze avond, die wordt georganiseerd in het kader van Wereldarmoededag, gaan aanwezigen met elkaar in gesprek over armoede en schulden. Rotterdammers vertellen over wat armoede en schulden voor hen betekenen en wat het met hen doet. In verschillende workshops gaan zij aan de slag met mogelijke oplossingen. Inspirerende initiatieven laten daarin zien hoe zij werken aan oplossingen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 51266315)

Sportcongres Rotterdam
Woensdag 17 oktober, 19.00 uur
Hogeschool Rotterdam, Kralingse Zoom 91, Rotterdam

Wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) heet vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen welkom bij het Sportcongres Rotterdam. Dit congres biedt meer dan 25 inspirerende themasessies voor sportbestuurders, commissieleden, trainers en coaches. Het Sportcongres wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport met medewerking van de Hogeschool Rotterdam. Maar liefst 50 studenten helpen mee in de uitvoering. (Meer informatie: Marjolein van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 28362889)

Blockchainevent Blocklab
Vrijdag 19 oktober, 13.00 uur
Nhow Rotterdam

Vrijdag 19 oktober spreekt wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) tijdens het jaarevent van Blocklab, een blockchainlab dat is opgericht door de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf en gevestigd is in het CIC. Blocklab realiseert toepassingen in de logistiek en in de energiemarkt. Dit doen ze in samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en eindgebruikers. Een jaar na de opening presenteert Blocklab de resultaten en biedt een reeks van ‘deep dives’ aan voor zowel blockchaintechnologie als de ontwikkelde praktijktoepassingen. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 18191104)

Afsluiting Startbaan 5
Vrijdag 19 oktober, 16.00 uur
Brasserie Waalhaven, Malpensabaan 3

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb de certificaten uit aan de deelnemers van Startbaan 5, een scholings- en oriëntatieproject voor jongeren die niet beschikken over een startkwalificatie. In vier weken tijd maakten 40 jongeren kennis met de verschillende facetten van het haven- en luchthavenbedrijf en doorliepen een aantal praktische modules op de luchthaven en bij de havendienst. Daarnaast kregen ze algemene trainingen, zoals bedrijfshulpverlening, computervaardigheden en een sollicitatietraining. Ook liepen ze twee dagen mee met de Politie en bij het Korps Mariniers op de Van Ghentkazerne. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

‘Dealen met Drugs’
Vrijdag 19 oktober, 17.15 uur
Maritiem Museum, Leuvehaven 1

Vrijdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb de tentoonstelling Dealen met Drugs, over de feiten, cijfers en impact van drugshandel op de samenleving. Jaarlijks wordt er zo’n 250 ton cocaïne in Europa gebruikt die deels via de Rotterdamse haven wordt geïmporteerd. Achter de drugshandel gaat een complexe, grimmige wereld schuil die steeds vaker vermengt met de bovenwereld. Dealen met Drugs is een belevings-expo waar onder meer de douane, zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-and-Run-Cargo) én ex-dealers aan meewerkten. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: