Direct naar de content

Weekberichten van 15 tot en met 21 april 2019

Première training ‘Eenzaamheid heeft (g)een gezicht’
Maandag 15 april, 9.30 uur
Humanitas, Pieter de Hoochweg 110, Rotterdam

Op maandag 15 april is wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) aanwezig bij de première van de training ‘Eenzaamheid heeft (g)een gezicht’. Deze training – ontwikkeld door de Coalitie Erbij Rotterdam – biedt een handvat voor werkgevers en collega’s onderling om op het werk eenzaamheid te signaleren en herkennen. Ook wordt ingegaan wat je zelf kan doen als een collega eenzaam is. De wethouder zal zijn waardering uitspreken voor dit mooie initiatief om ook werkgevers te helpen om samen op te trekken om eenzaamheid in de stad te bestrijden. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)

Werkconferentie ‘Toekomstbestendig vrijwilligerswerk’
Dinsdag 16 april, 13.00 uur
Engels Conference Center, Stationsplein 45, Rotterdam

Dinsdagmiddag is wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) aanwezig bij de werkconferentie ‘Toekomstbestendig vrijwilligerswerk’, georganiseerd door het Centrum voor Dienstverlening (CVD). Tijdens de conferentie wordt onder andere gesproken over wat er nodig is om vrijwilligers te vinden, te matchen en te binden. Gastspreker Prof. dr. Lucas Meijs neemt deelnemers mee naar de toekomst van de vrijwilliger/vrijwilligerswerk. Hoe ziet het vrijwilligerswerk er in 2025 uit? (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 53 14 87 55)

Taalvriendelijkheid op de werkvloer
Dinsdag 16 april, 17.00 uur
Irado, Fokkerstraat 550, Schiedam

Dinsdagmiddag reikt wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) de vernieuwde tool ‘Taal met sterren’ uit aan Mariëtte Hamer (voorzitter SER) tijdens de bijeenkomst ‘Taalvriendelijkheid op de werkvloer’. ‘Taal met sterren’ helpt werkgevers om de taalvriendelijkheid in hun organisatie te testen, inclusief handvatten om deze te verbeteren. De bijeenkomst is gericht op werkgevers uit de provincie Zuid-Holland. Het doel is werkgevers te inspireren om laaggeletterdheid aan te pakken. Naast een plenair deel waarin ervaringen uit de praktijk gedeeld worden, is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ook kunnen werkgevers workshops volgen om zo hun kennis over het verbeteren van basisvaardigheden bij laaggeletterden te verdiepen of te verbreden. De bijeenkomst is een initiatief van Gemeente Rotterdam, de Leerwerkloketten uit de regio, de Lions en Stichting Lezen & Schrijven. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Nationaal Windenergie Event
Woensdag 17 april, 9.00 uur
Van Zandvlietplein 1, Rotterdam

Aanstaande woensdag spreekt wethouder Arno Bonte (o.a. Energietransitie) op het Nationaal Windenergie Event. Dit evenement is opgezet voor alle stakeholders in de windsector en waar overheid en bedrijfsleven samenkomen. Er wordt onder andere gesproken over windenergie op land en op zee. Aan de hand van praktijkcases gaan deelnemers naar huis met praktische handvatten, nieuwe inzichten en ideeën voor hun eigen project. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 38 31 92 44)

Opening Rotterdam-vestiging Qredits Microfinanciering Nederland
Woensdag 17 april, 16.00 uur
Veerhaven 2, Rotterdam

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb de Qredits-vestiging aan de Veerkade. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf met kredieten tot € 250.000,-. Qredits biedt ook ondernemerstools, onderwijs en coaching aan. Qredits is geen bank, maar een stichting zonder winstoogmerk. Doel is juist om (startende) ondernemers winst te laten maken: ieder goed plan verdient een goede financiering, ongeacht de bankrekening of achtergrond. Door de jaren heen heeft Qredits een netwerk opgebouwd van ruim 600 vrijwillige coaches uit het bedrijfsleven die starters graag verder helpen. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Hand in hand naar werk
Donderdag 18 april, 10.00 uur
Van Zandvlietplein 1, Rotterdam

Op donderdag 18 april organiseren het Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR) en Feyenoord Rotterdam de banenmarkt 'Hand in Hand naar Werk'. Dit is dé kans voor bedrijven om zichzelf te presenteren aan gemotiveerde werkzoekenden uit Rotterdam. Wethouder Richard Moti (o.a. Werk) opent de banenmarkt. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 413 165 67)

Motel Mozaïque 2019
Donderdag 18 april, 19.00 uur
Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, Rotterdam

Donderdagavond opent wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) het festival Motel Mozaïque. Motel Mozaïque (MOMO) is een mix van popmuziek, performance en kunst. Met gastvrijheid als kernwaarde. De stad Rotterdam als podium. Ruimtelijke n maatschappelijke issues als inspiratiebron. En scherpe, internationale programmering als drijvende kracht.  Het festival is sinds haar ontstaan in 2001 uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd event. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 –28 48 94 54)


Noot voor de redactie: