Direct naar de content

Weekberichten van 15 t/m 21 juni

Ontmoeting met EU-commissaris Violeta Bulc
Dinsdag 16 juni, 10.00 uur
Berlaymontgebouw, Wetstraat, Brussel

Wethouder Pex Langenberg spreekt dinsdag in Brussel over elektrisch vervoer tijdens een ontmoeting met EU-commissaris Violeta Bulc (Verkeer). De bijeenkomst staat in het teken van duurzame stedelijke vervoersplannen. Er zijn sprekers uit o.a. Gent, Boedapest en Londen. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

010 Debat over windmolens
Dinsdag 16 juni, 20.00 uur
Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café, Stationsplein

Wethouder Pex Langenberg is dinsdg 16 juni aanwezig bij het 010 Debat in het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café aan het Stationsplein in Rotterdam. De discussiebijeenkomst, die wordt georganiseerd door de redactie van AD Rotterdams Dagblad in samenwerking met LOKAAL en Nationale-Nederlanden, gaat ditmaal over windmolens. Aan het woord komen o.a. Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid en transities aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Anne Verhey, voorzitter van coöperatie Deltawind uit Goeree-Overflakkee en Vinnie Potters van de Barendrechtse organisatie Wind van Voren. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657)

Oplevering Blauwe Verbinding in Zuidelijk Randpark
Woensdag 17 juni, 15.30 uur
Bij de Pendrechtse Molen, Zuidelijk Randpark, Charloisse Lagedijk 364

Wethouder Joost Eerdmans (Buitemruimte) verricht samen met wethouder Ingeborg Monhemius (Barendrecht) en heemraad Lies Struik (waterschap Hollandse Delta) de officiële handeling waarmee de oplevering van de Blauwe Verbinding in het Zuidelijk Randpark een feit is. Daarnaast lanceert wethouder Eerdmans de routes over en langs de Blauwe Verbinding die de afgelopen periode zijn ontwikkeld. Vanaf die dag zijn alle routes (vier wandelroutes, een fietsroute en een kanoroute) te downloaden voor op de smartphone via de gratis route-app van Abellife. Meer info: www.rotterdam.nl/BlauweVerbinding. (Meer informatie bij: Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 12658813)

Opening Spark Innovation Center
Woensdag 17 juni, 16.00 uur
George Hintzenweg 89

Minister-President Mark Rutte opent woensdag 17 juni het Spark Innovation Center van CGI aan de George Hintzenweg. Klanten kunnen hier demonstraties van innovatieve oplossingen ervaren zoals realtime track & trace van goederen of verschillende vormen van samenwerking in de logistieke keten. Wethouder Maarten Struijvenberg is aanwezig bij de opening. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Congres “Beweging in de zorg”
Donderdag 18 juni 2015, 9.30 uur
Nieuwe Luxor

Het congres “Beweging in de zorg” gaat over beweging in de maatschappij, in organisaties én op de arbeidsmarkt. Zorgprofessionals spreken elkaar over de snel veranderende wereld van de Rotterdamse zorg en de gevolgen voor de zorgprofessionals op de arbeidsmarkt. Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) spreekt hier over de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Start proef Kletskoppen: jong en oud ontmoeten elkaar online
Vrijdag 19 juni 2015, 13.30 uur
Humanitas Bergwegplantsoen 10

Wethouders Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) en Ronald Schneider (Integratie) geven het startsein voor proefproject Kletskoppen. Jongeren die beter Nederlands willen leren, skypen met ouderen. De ouderen leren zo online communiceren waardoor hun wereld groter wordt. Ook benutten ze op deze manier hun kennis en ervaring. En ze blijven actief. Voor de jongeren geldt dat ze kunnen doorleren en zo meer kans maken op een baan. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786 en Edwin Cornelisse, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 10064779)

Rede van Texel
Vrijdag 19 juni 15.30 uur
Zeemanskerkje, Trompstraat 60, Texel

Burgemeester Aboutaleb spreekt vrijdag 19 juni in Oudeschild de Rede van Texel uit. Historicus James Kennedy en Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, gingen hem voor. De Rede van Texel ontstond in 2013 ter gelegenheid van Sail Den Helder dat zich deels op Texel afspeelde. De lezing vindt plaats in het Zeemanskerkje in Oudeschild. Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

Opening Dag van de Kleurrijke Pleegzorg
Zaterdag 20 juni 2015, 11.00 uur
Heindijk 16

FlexusJeugdplein organiseert samen met de pleegouderraad een pleegzorgdag voor pleeggezinnen van FlexusJeugdplein. Tijdens deze dag staat de veelzijdigheid van pleegzorg centraal met onder andere workshops, sportieve en creatieve activiteiten en cultuur. Wethouder Hugo de Jonge (jeugd) opent zaterdag deze dag. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

Uitreiking eerste KVO-ster
Zaterdag 20 juni, 14.30 uur
Speeltuinvereniging Pascal, Lombardijen

Zaterdag 20 juni brengt burgemeester Aboutaleb een bezoek aan speeltuinvereniging Pascal. Hij reikt hier de KVO-ster uit, een keurmerk voor Veilig Ondernemen, voor de Pliniusstraat. In de afgelopen periode hebben politie, ondernemers, gemeente en brandweer nauw samengewerkt. Dit heeft geleid tot een afname van overlast en criminaliteit en een hogere aangiftebereidheid. Ook voor andere zaken weten de partijen elkaar nu beter te vinden. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).

En verder…
geeft wethouder Hugo de Jonge (Zorg) op dinsdag 16 juni, 11.15 uur bij verzorgingshuis de “Sonneburgh” (Ravenswaard 5) het startschot van de Ouderenvierdaagse. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51074786).

is burgemeester Aboutaleb zondag 21 juni aanwezig bij de prijsuitreikingen van de Grand Prix Port of Rotterdam, dit is de 67ste editie van CHIO Rotterdam (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813).


Noot voor de redactie: