Direct naar de content

Weekberichten van 14 tot en met 22 februari

Tijdelijk eenrichtingsverkeer Zwart janstraat
Maandag 14 februari, 09.00 – 09.30 uur
Kruising Bergweg / Zwart janstraat, Rotterdam

Het auto- en vrachtverkeer kan op de Zwart janstraat vanaf maandag 14 februari alleen nog vanaf de Bergweg in de richting van de Noordmolenstraat rijden. Om de verkeersveiligheid te verbeteren geldt 4 maanden lang eenrichtingsverkeer op de Zwart janstraat. Fietsers mogen in beide richtingen blijven rijden, zij krijgen door het instellen van één rijrichting meer ruimte op straat. Wethouder Judith Bokhove (o.a. Mobiliteit) is aanwezig bij de start van de 4 maanden durende proef met eenrichtingsverkeer. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 413 165 67)

Opening Stadmakerscongres 2021
Maandag 14 februari, 13.00 – 14.00
Online via Opening SMC21

Maandag opent wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen en Wonen) het 8e Stadmakerscongres; dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte van het stad-maken. Het programma van SMC21 staat in het teken van vertragen en versnellen. Terwijl versnelling van de woningbouw en de energietransitie geboden is, moeten we ook ruimte voor ontmoeting, dialoog en verbeeldingskracht creëren terwijl de stad zich in een razend tempo ontwikkelt. Tijdens het achtste Stadmakerscongres gaan stadmakers op zoek naar mogelijkheden om dat te doen. In de week van 14 februari is er elke dag een programmaonderdeel online te bekijken. Het programma is te vinden op Stadmakerscongres 2021 (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)

Overhandiging eerste sleutel Our Domain
Dinsdag 15 februari, 15.00 uur
Woningbouwcomplex Our Domain, André van de Louwweg 4 (verlengde Willemsbrug)

Dinsdag overhandigt wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen en Wonen) symbolisch de eerste sleutel aan een nieuwe bewoonster van het net opgeleverde appartementencomplex Our Domain vlakbij de Blaak. De 23-jarige Kelly Roussou studeert voor leerkracht in het basisonderwijs. Via de voorrangsregeling voor maatschappelijke beroepen kwam zij in aanmerking voor een huurwoning in Our Domain. Het complex telt 612 studio’s en tweekamerappartementen. Rotterdam heeft een tekort aan leraren, politieagenten en mensen in de zorg. Wie in een van deze beroepsgroepen werkt of er een studie voor volgt, kan voorrang krijgen op een huurwoning in de stad. Op deze manier wil de gemeente het voor hen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)

Officiële lancering Leer Praktijk Centra in Rotterdam-Zuid
Dinsdag 15 februari, 15.00 – 16.30 uur
Nancy Zeelenbergflat, Bevelandsestraat 30, Carnisse

Wethouder Richard Moti (o.a. Nationaal Programma Rotterdam Zuid) lanceert op dinsdag 15 februari de Leer Praktijk Centra (LPC) op Zuid. Dat doet hij in het LPC van Carnisse. In de Leer Praktijk Centra krijgen werkzoekenden de kans op een laagdrempelige manier werkervaring op te doen. Elke locatie is afgestemd op de wijk en biedt andere werksoorten, bijvoorbeeld in de schoonmaak, horeca (bediening, bar), keuken (koken), groenvoorziening (tuin), houtbewerking en administratie (receptiewerkzaamheden). Gebruik van de werkweekagenda biedt de deelnemers meer structuur en ritme in hun leven. Doel is dat deelnemers binnen 12 maanden uitstromen naar betaald werk of een zinvolle dagbesteding. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)