Direct naar de content

Weekberichten van 14 tot en met 20 januari 2019

Lancering tweede editie Taalglossie ‘GeenPunt’
Maandag 14 januari, 16.00 uur
Bibliotheek Rotterdam

Aanstaande maandag lanceert wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) samen met Derek Otte de tweede editie van taalglossie ‘GeenPunt’ tijdens de nieuwjaarsreceptie van Bibliotheek Rotterdam. De glossie laat op een mooie manier zien dat taal ons allemaal raakt. Van jong tot oud, van bedrijf tot sportvereniging en van CJG tot scheepvaart. Naast het uitreiken van de tweede editie van GeenPunt, sluiten ook vijf Rotterdamse organisaties aan bij het Taalakkoord. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Taalfeest Middelland
Maandag 14 januari, 18.30 uur
Recreatiecentrum Oostervant (foyer), Oostervantstraat 25, Rotterdam

Maandag 14 januari organiseert Huize Middelland het Taalfeest. Wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) is aanwezig en spreekt de aanwezigen kort toe. Het Taalfeest is een bijeenkomst vol bemoediging en uitdaging, voor taalvrijwilligers uit de wijk, kandidaat vrijwilligers, taalcursisten, doorverwijzers en verdere geïnteresseerden uit de wijk Middelland. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 512 663 15)

38e Havenman van het Jaar
Maandag 14 januari, 18.00 uur
Smaragd 2 (aangemeerd aan de Westerkade), Rotterdam

Maandag 14 januari feliciteert wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) de 38e havenman van het jaar Wick Bornet, oud-directeur van ZHD Stevedores. Het college van de Stichting heeft Wick Bornet benoemd omdat ZHD Stevedores dit jaar de beslissing nam om te investeren in een nieuwe locatie in de haven van Dordrecht. Met de nieuwe faciliteiten krijgt de ontwikkeling van ‘Dordrecht Inland Seaport’ een impuls. De gedetailleerde motivatie voor de benoeming wordt aanstaande maandag bekendgemaakt. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Start bouw 25 all electric woningen Havensteder
Dinsdag 15 januari, 17.15 uur
Snellemanstraat/Vletstraat (inloop bij Café Hopper Noord), Rotterdam

In het Oude Noorden bouwt Havensteder 25 all electric appartementen bestemd voor de sociale huur. Wethouder Bas Kurvers (o.a. Energietransitie in de Gebouwde Omgeving) slaat de eerste paal van het project. Door middel van hoogwaardige isolatie, elektrische radiatoren, boilers en zonnepanelen zijn de woningen volledig gasloos. Eind 2019 worden de woningen opgeleverd. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Aankondiging jubileumprogramma Poetry en bloemlezing wereldpoëzie
Woensdag 16 januari, 18.00 uur
Brasserie De Doelen, Rotterdam

Dit jaar viert Poetry International het 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze jubileumeditie hebben Poetry en uitgeverij Douane burgemeester Aboutaleb gevraagd een bloemlezing samen te stellen uit de wereldpoëzie. Woensdag is hij aanwezig bij de officiële presentatie van het jubileumprogramma van Poetry International en de aankondiging van zijn bloemlezing: LEES! in Brasserie De Doelen. Daar zal hij een gedicht uit de bundel voordragen. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Eerste paal ‘Overmaas’
Donderdag 17 januari, 17.30 uur
Laan op Zuid (ter hoogte van Albert Heijn), Rotterdam

Op donderdag 17 januari slaat wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) de eerste paal van project ‘Overmaas’ aan Laan op Zuid. Overmaas bestaat uit drie verschillende projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Er komen 65 woningen met oppervlaktes variërend van 65 m2 tot 360 m2. De woningen worden gebouwd in samenbouw. De toekomstige bewoners zijn op deze manier vanaf het begin betrokken bij het ontwerp en de bouw van hun eigen huis. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

EEBA-congres
Donderdag 17 januari, 18.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis, Rotterdam

Op donderdag 17 januari spreekt wethouder Sven De Langen (o.a. Zorg) tijdens het EEBA-congres. Tijdens dit congres komen professionals in de oogheelkunde bij elkaar om wetenschappelijke kennis op het gebied van hoornvliestransplantaties uit te wisselen. Het is een jaarlijks terugkerend congres dat steeds door een andere (internationale) hoornvliesbank wordt georganiseerd. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)


Noot voor de redactie: