Direct naar de content

Weekberichten van 13 tot en met 19 november 2017

Tweede editie Havenseminar
Maandag 13 november, 16.00 uur
Loyens & Loeff Rotterdam, Blaak 31

Maandagmiddag spreekt wethouder Adriaan Visser op de tweede editie van het Havenseminar, dat dit jaar in het teken staat van het 'Vestigingsklimaat in de Rotterdamse haven'. De Rotterdamse haven wordt geconfronteerd met ontwikkelingen die een grote impact hebben op de concurrentiepositie. Hoe zorgen we ervoor dat gelet op deze ontwikkelingen de toppositie van de Rotterdamse haven behouden blijft en wordt uitgebouwd? Keynote sprekers zijn Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam) en Jan Rotmans (Hoogleraar transitiekunde EUR Rotterdam). (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Boekje over Joods Monument in Stadhuistuin
Maandag 13 november, 16.30 uur
Stadhuistuin

Maandagmiddag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar in ontvangst van het boekje: Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam, geschreven door Siebe Thissen (hoofd BKOR, beeldende kunst en openbare ruimte in Rotterdam). Het boekje besteedt niet alleen aandacht aan de beelden en reliëfs van Joods Monument die zijn aangebracht in de poort aan de tuinkant van het stadhuis, maar vraagt ook aandacht en respect voor de maakster die vijftien jaar lang moest knokken voor haar beeld, dat het lijden herdenkt van de Nederlandse joden die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord, onder wie ook haar ouders. Burgemeester Aboutaleb schreef het voorwoord in het boek. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Onthullen Stolpersteine grootouders Job Cohen
Maandag 13 november, 17.30 uur
Kralingen, Rozenburglaan 100

Maandagavond spreekt burgemeester Aboutaleb bij de onthulling van de Stolpersteine voor Hendrik Cohen (overleden op 11 januari 1945 in Bergen-Belsen) en Flora Polak (overleden op 4 maart 1945 in Bergen-Belsen). Hendrik Cohen en Flora Polak zijn de grootouders van Job Cohen. In de oorlog woonde Hendrik met zijn gezin op de Rozenburglaan 100, de plek waar de Stolpersteine wordt geplaatst. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Bijeenkomst ‘Garantiebanen in het onderwijs’
Woensdag 15 november 15.00 uur
Engels Meeting & Conference center

Wethouder Maarten Struijvenberg is woensdag aanwezig bij de bijeenkomst ‘Garantiebanen in het onderwijs’. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor scholen uit het primair en voorgezet onderwijs uit Rotterdam en de regiogemeenten. Vanuit de wet Banenafspraak is afgesproken dat er zowel door het bedrijfsleven als overheid en het onderwijs totaal 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking moeten worden gecreëerd. Tijdens deze bijeenkomst zijn er o.a. verschillende kennisworkshops en gaat Wethouder Maarten Struijvenberg in gesprek met de scholen om erachter te komen hoe scholen er beter in slagen om mensen op een garantiebaan te plaatsen. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Werkbezoek Ljubljana
Donderdag 16 november t/m vrijdag 17 november
Ljubljana, Slovenië

Op 16 en 17 november is burgemeester Aboutaleb in de hoofdstad van Slovenië voor de jaarvergadering en het jaarlijkse congres van Eurocities, een samenwerkingsverband van grote Europese steden waarvan Rotterdam medeoprichter is. Burgemeester Aboutaleb maakt deel uit van het dagelijks bestuur van Eurocities, dat tijdens de jaarvergadering opnieuw gekozen wordt. Het thema van de conferentie is de transitie naar een duurzame economie. De burgemeester neemt deel aan een bestuurlijk forum over de kansen en uitdagingen voor het onderwijs en de werkgelegenheid bij deze transitie. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Clean Air Forum
Donderdag 16 november, 14.30 uur
5 rue de Lobau, 75004 Paris

Donderdagmiddag neemt wethouder Pex Langenberg deel aan een paneldiscussie tijdens het Clean Air Forum in Parijs. Het gesprek gaat over luchtkwaliteit in relatie tot mobiliteit in grote steden. Het Clean Air Forum vindt plaats op 16 en 17 november in Parijs. (Meer informatie bij Kim Harmsen, plv bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 41 54 99 95)

Get in the Ring Finale
Donderdag 16 november, 19.00 uur 
Sciencetower, Galvanistraat, Rotterdam

Op donderdagavond spreekt wethouder Maarten Struijvenberg tijdens de finale van ‘Get in the Ring’, een evenement waarbij innovatieve startups in contact worden gebracht met grote multinationals. De Nederlandse ronde vindt plaats in Rotterdam. De winnaars gaan door naar het wereldwijde evenement. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)

Dag van de Ondernemer
Vrijdag 17 november 2017
Stadhuis (Burgerzaal)

MKB Nederland heeft elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot de Dag van de Ondernemer. Dit jaar is dat op vrijdag 17 november. Tijdens een ontbijt met zo’n 200 Rotterdamse ondernemers worden ondernemers bedankt en in het zonnetje gezet. Wethouder Maarten Struijvenberg en de voorzitter van MKB Rotterdam Rijnmond Pieter van Klaveren bedanken twee initiatieven in het bijzonder; de Rotterdamse RibRally en Rotterdammers4Rotterdammers. Beiden hebben een succesvol initiatief genomen voor het Rotterdamse bedrijfsleven en dragen ook nog eens bij aan een maatschappelijk doel in de stad. (Meer informatie bij Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, telefoon 06 – 53 786 101)


Noot voor de redactie: