Direct naar de content

Weekberichten van 13 tot en met 19 mei 2019

Smart City Conferentie New York en bezoek CIC
13 tot en met 17 mei 2019
New York & Boston

Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) brengt van 13 tot 17 mei een werkbezoek aan New York en Boston. In New York neemt zij met de nationale innovatiemissie deel aan de Smart City New York conferentie. Rotterdam presenteert zich daar als innovatieve stad op het gebied van klimaat, water en energie. Aansluitend bezoekt de wethouder in Boston het hoofdkantoor van het Cambridge Innovation Center en diverse andere voorbeeldprojecten op het gebied van innovatie en startup economie. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Barbara Kathmann, tel. 06 – 53 78 61 01)

Oplevering vernieuwde kade en fietspad Linker Rottekade
Maandag 13 mei, 15.00 uur
Parkeerplaats, Linker Rottekade 292, Rotterdam

Op maandag 13 mei wordt de oplevering van de vernieuwde kade en de verbrede fietspaden langs de Linker Rottekade gevierd. De Linker Rottekade is flink opgeknapt. Onder meer zijn het riool en de tramsporen vernieuwd. Maar ook zijn er bredere fiets- en wandelroutes en meer groen langs de waterkant. Hierdoor kunnen mensen nog prettiger wandelen, fietsen en op een bankje genieten van de Rotte. Dit project maakt deel uit van het programma Rivieroevers, waarbij gemeente en partners de Rotterdamse rivieroevers aantrekkelijker maken. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) is aanwezig en plant samen met bewoners een aantal planten langs de kade. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 28 36 27 17)

Tien jaar bestrijding High Impact Crimes
Maandag 13 mei, 13.30 uur
De Doelen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert maandag het congres: 10 jaar bestrijding van high impact crimes. High impact crimes zijn overvallen, straatroven, woninginbraken en geweldsdelicten. Burgemeester Aboutaleb is voorzitter van de Taskforce Overvallen en zal de middag openen. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus en hoogleraar Cyrille Fijnhout, die de Taskforce heeft geadviseerd, houden ook een toespraak. Centraal op het congres staan de resultaten van de aanpak, de actuele ontwikkelingen en ambities voor de toekomst. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 51 26 63 15)

Beroepenmarkt OBS Blijvliet en OLBS De Piramide
Woensdag 15 mei, 9.00 uur
OLBS De Piramide, Slaghekstraat 5, Rotterdam

Woensdagochtend is wethouder Richard Moti (o.a. Werk) aanwezig bij de beroepenmarkt van OBS Blijvliet en OLBS De Piramide. Het doel van de beroepenmarkt is om kinderen met zoveel mogelijk beroepen kennis te laten maken. Van tevoren gaan de kinderen al druk aan de slag met het verzinnen van vragen voor de beroepsbeoefenaars. Wethouder Richard Moti vertelt de leerlingen over zijn beroep als wethouder. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 82 51 77 42)

Onthulling award ‘Beste Openbare Ruimte’
Woensdag 15 mei, 14.45 uur
Binnenrotte, Rotterdam

Binnenrotte Rotterdam is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat heeft een vakjury en 130 openbare ruimte professionals op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) vorig jaar besloten. Op woensdag 15 mei onthult wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) de award voor beste openbare ruimte op de Binnenrotte. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 28 36 27 17)

Opening Natuurgedeelte begraafplaats
Woensdag 15 mei, 16.00 uur
Witte Kapel, Begraafplaats Hofwijk, Rotterdam

Aanstaande woensdag opent wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) het nieuwe natuurgedeelte van begraafplaats en crematorium Hofwijk. In dit gedeelte wordt men begraven in de natuur. Het terrein is zo aangelegd dat het lijkt alsof je niet op een begraafplaats maar op de heide of in het bos bent. Hier kan de natuur haar gang gaan en zorgen voor een plek van serene rust. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 28 36 27 17)

Opening Dakexperiment
Vrijdag 17 mei, 11.00 uur
Koninginneweg, Rotterdam

Op vrijdag 17 mei opent wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) het Dakexperiment van Klusbedrijf 2RH Rotterdam. Met dit project laat het bedrijf zien hoe simpele en betaalbare ingrepen je huis kunnen verduurzamen. (Meer informatie: Diane Bouhuijs, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 38 31 92 44)

En verder…

opent burgemeester Aboutaleb de benefietveiling voor Roparun op vrijdag 17 mei om 18.00 uur in kamer 113 van het stadhuis. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: