Direct naar de content

Weekberichten van 13 tot en met 19 maart 2017

Werkbezoek Verenigde Staten
Maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart
Fort Lauderdale en New York

Wethouder Adriaan Visser (haven) brengt van 13 tot en met 17 maart een werkbezoek aan de Verenigde Staten voor afspraken met de voor Rotterdam belangrijke partijen in de cruisevaart en haven. In Fort Lauderdale bezoekt hij de conferentie State of the Industry over de wereldwijde ontwikkelingen in de cruisesector en het Holland paviljoen van de Cruise Shipping beurs, waar Cruise Port Rotterdam een beursstand heeft. De wethouder spreekt bij de Rotterdam Holland Lunch die voor CEO’s van de cruise industry wordt georganiseerd. De wethouder reist terug via New York, voor een afspraak met de Port Authority of New York & New Jersey. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Opening nieuwe Auris-locatie Ammanplein
13 maart, 15.30 uur
Ammanplein 2

Wethouder de Jonge opent op 13 maart officieel de nieuwe locatie van de Koninklijke Aurisgroep aan het Ammanplein. Het nieuwe pand aan het Ammanplein biedt plaats aan het Audiologisch Centrum, het aanmeldpunt, de Raad van Bestuur en ondersteunende diensten van Auris. De Koninklijke Auris Groep is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Ook zorgt Auris voor passend onderwijs en begeleidt Auris professionals door bijvoorbeeld scholing en advies. (Meer informatie: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 53 57 75 81)

Opening van het Huis van de Wijk- de Nieuwe Plantage, Kralingen-Crooswijk
13 maart, 17.00 uur
Weteringstraat 225

Wethouder de Jonge opent op 13 maart het nieuwe Huis van de Wijk ‘De Nieuwe Plantage’. Het thema van dit huis is “Langer Thuis in Kralingen-Crooswijk”. De Nieuwe Plantage richt zich met name op senioren, mantelzorgers en vrijwilligers die zich inzetten voor senioren. Buurtbewoners kunnen hier terecht voor ondersteuning bij mantelzorg, themabijeenkomsten, leuke activiteiten en vragen op het gebied van ouderen en zorg. (Meer informatie: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 53 57 75 81)

Internationale vastgoedbeurs MIPIM
Dinsdag 14 en woensdag 15 maart
Cannes, Frankrijk

Dinsdag en woensdag is Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) op de MIPIM beurs in Cannes, de grootste Europese ontmoetingsplek voor projectontwikkelaars en investeerders. Wethouder Schneider zet Rotterdam op de kaart als onderdeel van de G3 ‘Metropolitan region’. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Eerdmans@Nesselande
Dinsdag 14 maart, 19.30 uur
De Knoop, Robert van ‘t Hoffstraat 10-30

Dinsdagavond gaan bewoners uit Nesselande met wethouder Joost Eerdmans (veiligheid, buitenruimte) tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ in gesprek over Programma Oost 2017-2019. De wethouder licht toe welke kansen het Programma biedt voor de leefbaarheid in Nesselande. Daarna kunnen bewoners vragen stellen en ideeën pitchen. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51266315)

Uitreiking 1e fiets project Fietsen op Zuid
Woensdag 15 maart, 11.15 uur
Theresiaschool, Strevelsweg 155-179 in Bloemhof

Wethouder Langenberg (mobiliteit) zal op woensdag 15 maart de eerste fiets uitreiken aan de kinderen van groep 7 en 8 van de Theresiaschool in Rotterdam Bloemhof. De afgelopen maanden is op twee scholen in Rotterdam Zuid door het project Fietsen op Zuid een pilot uitgevoerd om meer kinderen op de fiets te krijgen. Het fietsgebruik in Rotterdam Zuid is laag, meer dan 50% van de inwoners fietst nooit.
Door de ANWB actie kinderfietsplan (https://www.anwb.nl/over-anwb/anwb-kinderfietsenplan) zijn opgeknapte fietsen beschikbaar gesteld voor de kinderen die geen fiets hebben. De aanpak van Fietsen op Zuid is 1 leren fietsen 2 een fiets hebben 3 een veilige schoolomgeving 4 verkeersexamen.
De gemeente Rotterdam zet zich de komende jaren samen met maatschappelijke partners in om de vervoersmogelijkheden voor verschillende doelgroepen te verbeteren. Vooral op zuid is sprake van vervoersarmoede. Meer mogelijkheden zoals beter bereikbaar openbaar vervoer en uitbreiding van projecten als Fietsen op Zuid verbeteren de sociale en maatschappelijke participatie. Dit project is onderdeel van het Stedelijk Verkeersplan Rotterdam 2016-2030. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)

Presentatie Economische Verkenning Rotterdam 2017
Woensdag 15 maart, 13:30
Maasgebouw – De Kuip, Van Zandvlietplein 1

Woensdagmiddag vertelt wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid & economie) tijdens de Economische Verkenning Rotterdam 2017 over de ontwikkelingen van de Rotterdamse Economie. De EVR is een onmiskenbare informatiebron voor bestuurders, ondernemers, studenten en beleidsmakers die zich bezig houden met de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. De gemeente Rotterdam geeft jaarlijks, met input van een aantal vaste partners, onderzoekers en wetenschappers, de presentatie van de EVR. Met dit jaar als thema ‘Next City, Nexy Economy: Stad in verandering’. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 010 – 267 22 89)

Eerste Paal Hof van Zuidwijk
Vrijdag 17 maart , 13:30 uur
Wildenburg 1, Rotterdam

Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) slaat de eerste paal van het nieuwbouwproject Hof van Zuidwijk West in De Burgen op Zuid. Deze nieuwbouw van Vestia bestaat uit drie blokken met 36 eengezinswoningen in een bestaande wijk. Het totale plan bestaat uit 108 eengezinswoningen: er zijn 36 drive-in woningen en 72 grondgebonden woningen. Het is hoogwaardige, duurzame nieuwbouw waarbij gebruik is gemaakt van het bestaande ontwerp van Hof van Zuidwijk Midden. Dankzij o.a. zonnepanelen en gebruik van restwarmte worden de woningen energiezuinig. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Ronald Schneider: tel. 06 – 413 165 67)

Start bouw Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen
Vrijdag 17 maart, 15.00 uur
Museumpark

Vrijdag geven burgemeester Ahmed Aboutaleb en de wethouders Adriaan Visser (o.a. financiën en binnenstad) en Ronald Schneider (o.a. stedelijke ontwikkeling) het startsein voor de bouw van het Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen. Dat doen zij samen met Sjarel Ex, directeur van het museum, Roelof Prins namens Stichting Collectiegebouw en architect Winy Maas van MVRDV. Het Collectiegebouw wordt een spiegelend kunstdepot dat toegankelijk wordt voor publiek en tegelijkertijd plek biedt aan collecties van particuliere verzamelaars. Het gebouw biedt een structurele oplossing voor de wateroverlast in de huidige kunstdepots van Museum Boijmans Van Beuningen. Daarnaast wordt kunst ‘teruggegeven’ aan de Rotterdammers: vanwege de beperkte ruimte kan nu slechts 8 procent van de collectie worden getoond. Door de transparantie van het gebouw en de opstelling van de werken kunnen bezoekers straks meekijken met restauraties en herkomstonderzoek. Op het 35 meter hoge gebouw komt een groen dakterras met horeca. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Welkomstwoord European Passengers Federation Congres
Zaterdag 18 maart, 10.00
Bibliotheektheater

Wethouder Langenberg (mobiliteit) heet op zaterdag 18 maart de deelnemers van het European Passengers Federation Congres welkom in Rotterdam. De Europese koepelorganisatie van reizigersorganisatie Rover, de European Passengers’ Federation (EPF), houdt dit jaar haar jaarcongres 2017 in Rotterdam. Wethouder Langenberg zal hier een welkomstwoord uitspreken. Het EPF congres is het enige congres in Europa dat écht gefocust is op de reiziger zelf. Nederland is voor het eerst in 10 jaar weer host van het congres. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22049657)


Noot voor de redactie: