Direct naar de content

Weekberichten van 12 tot en met 18 november 2018

Pilot 'parklet' Theresiaschool
Dinsdag 13 november, 08.15 uur
Theresiaschool, Strevelsweg 155

Wethouder Judith Bokhove (jeugd en taal) onthult, samen met de leerlingen, op dinsdagochtend vroeg de eerste 'Parklet' die bij moet dragen aan een meer kindvriendelijke omgeving rondom de school. De Theresiaschool werkt aan een veiligere schoolomgeving. Samen met Fietsen Op Zuid is een parklet ontwikkeld die voor de deur van de Theresiaschool op een parkeerplaats zal worden geplaatst. De parklet bestaat uit extra groen en zitjes, zodat aan de buitenomgeving van de school een extra kwaliteit wordt gegeven. Daarnaast zorgt de parklet op deze plek voor meer (verkeers-)veiligheid rondom de school. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 2204 96 57)

NIOD Symposium
Donderdag 15 november, 9.45 uur
Ahoy, Ahoyweg 10

Donderdag bezoekt Koning Willem-Alexander de 30e conferentie van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) in Ahoy. Minister Bijleveld van Defensie is één van de sprekers op het symposium. Aansluitend bezoekt hij de NIDV-tentoonstelling, waar industrie, overheid en kennisinstituten op het gebied van defensie- en veiligheidgerelateerde industrie uit Europa en daarbuiten zich presenteren en elkaar ontmoeten. Burgemeester Aboutaleb zal Zijne Majesteit begeleiden. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Amsterdam International Waterweek
Donderdag 15 november, 12.30 uur
ss Rotterdam. Katendrecht

Burgemeester Aboutaleb opent donderdag de plenaire zitting van de Amsterdam International Waterweek. Vanaf ss Rotterdam gaan vooraanstaande internationale waterleiders de balans opmaken: hoe ver zijn we met de Europese aanpak van de Sustainable Development Goals, welke resultaten zijn er geboekt bij de negen Amsterdam Agreements die in 2017 zijn afgesloten en wat zijn de aanbevelingen op weg naar COP24? Andere sprekers zijn Minister Cora van Nieuwenhuizen en Tomasz Chruszczow, afgevaardigde van het ministerie van Milieu in Polen. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Symposium Nederlandse Zeevarenden Centrale ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan
Donderdag 15 november, 15.00 uur
Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20

De Nederlandse Zeevarenden Centrale is een landelijke koepel voor welzijn van zeevarenden in de Nederlandse havens. Dit jaar bestaat de NZC 125 jaar. De organisatie is nog steeds actief met het bezoeken van de schepen het ondersteunen van zeemanshuizen en het opvangen van zeevarenden. Daarnaast behartigt de organisatie belangen van zeevarenden en lobbyen voor betere arbeidsomstandigheden voor de zeevarenden bij overheden en bedrijven. Zowel nationaal als internationaal. De NZC is lid van het Port Welfare Committee. Ter gelegenheid van dit 125-jarig bestaan organiseert de NZC een symposium. Wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) is een van de sprekers tijdens dit symposium. (Meer informatie bij: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 18191104).

Opening Meidenvilla Oud Mathenesse en het Witte Dorp
Donderdag 15 november, 18:00 uur
Meidenvilla, Pinasplein 13 a

Wethouder Judith Bokhove (jeugd en taal) opent op donderdagavond officieel de Meidenvilla in Oud-Mathenesse. Verschillende meiden uit Oud Mathenesse kwamen geregeld bij het kantoor van de wijkconciërge met vragen over van alles en nog wat. Samen zijn ze gestart met het nadenken over een meidenvilla. De meiden hebben zelf meegedacht over wat ze er wilden gaan doen, de opening en hoe het pand er uit moet komen te zien. Ook klussen de meiden samen met hun moeders mee aan het pand. Naast leuke dingen, is er ook tijd voor het bespreken van serieuzere zaken die spelen in het leven van een opgroeiende jongere in Rotterdam. Ondertussen zijn de meiden (en hun ouders) actief geworden bij het helpen met andere activiteiten in de wijk. Dit project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Woonbron, de Gemeente Rotterdam, ouders en vele andere wijkpartners. (Meer informatie: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 2204 96 57)

1-jarig bestaan Werkclub: van startbaan naar hartbaan
Vrijdag 16 november, 16.00 uur
Groothandelsgebouw

Vrijdag is wethouder Richard Moti bij de viering van het 1-jarig bestaan van de Werkclub. Hij wordt geïnterviewd en zal enkele certificaten uitreiken aan bijzondere deelnemers van de Werkclub. De deelnemers zijn vluchtelingen met een status in Rotterdam. De Werkclub begeleidt deze mensen vijf jaar, waarbij de eerste members al na een maand de uitkering verlaten. Werkclub biedt job coaching, terugkomdagen & online leren om te groeien in taal en job skills, een vrijwilligerscoach en persoonlijke begeleiding. Na drie maanden is al ruim 40 % aan het werk. In de week van 12 november bestaat Werkclub één jaar en organiseert een viering in Rotterdam, Eindhoven en Dordrecht. (Meer informatie: Monique de Jongh,
bestuursvoorlichter wethouder Richard Moti, tel: 06 82 51 77 42)

Grote Maaskantprijs 2018
Vrijdag 16 november, 17.30 uur
Aula Kunsthal

De Grote Maaskantprijs 2018 reikt burgemeester Aboutaleb uit aan de makers van Ruimte voor de Rivier: Ina Adema, Roelof Bleker, Ingwer de Boer, Jos Dijkman, Jorien Douma, Regina Havinga, Nol Hooijmaijers, Robbert de Koning, Niko Poolen, David van Raalten, Dirk Sijmons en Gert Verzijl. Ruimte voor de Rivier werkt aan ruim 30 projecten langs de Rijntakken, zoals de IJssel, Waal, Nederrijn en Lek. Doel is een veiliger en mooier rivierengebied. Burgemeester Aboutaleb is voorzitter van het bestuur van Stichting Maaskant en zal de prijswinnaars toespreken. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

verwelkomt burgemeester Aboutaleb Sinterklaas op het Willemsplein op zaterdag 17 november om 12.30 uur. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: