Direct naar de content

Weekberichten van 12 tot en met 18 maart 2018

Debat over samen leven en ouder worden
Maandag 12 maart, 19.00 uur
’t Klooster, Afrikaanderplein 7

Humanitas organiseert maandagavond een debat over ouder worden in Rotterdam, ingeleid door Hedy d’Ancona. Daarna gaan wethouder Sven de Langen, Marco Pastors, Heleen van Rooijen (auteur van o.a. Het doet zo zeer over haar moeder), Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Humanitas), Mohamed Benzakour (auteur van o.a. Yemma – stilleven van een Marokkaanse moeder) en Nanske Tuinman (geestelijk begeleider) met elkaar en met de zaal in discussie over hoe je betere zorg in de wijk organiseert. Sociaal ondernemer John Overmeer modereert de avond. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 – 41 54 99 95)

Internationale vastgoedbeurs MIPIM
Dinsdag 13 en woensdag 14 maart
Cannes, Frankrijk

Wethouder Robert Simons (stedelijke ontwikkeling) vertegenwoordigt Rotterdam en de Metropoolregio op MIPIM, de internationale vastgoedbeurs in Cannes. Daar bespreekt hij onder andere de druk op de woningmarkt en de oplossingen voor de regio. De MIPIM is de grootste Europese vastgoedbeurs voor projectontwikkelaars en investeerders. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Bijeenkomst Regionaal Werkbedrijf en MKB Werkoffensief
Donderdag 15 maart 16.00 uur
The Harbourclub, Kievitslaan 25

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) is donderdag aanwezig bij de bijeenkomst van het Regionaal Werkbedrijf en het MKB Werkoffensief. Hij is voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf, een samenwerkingsverband met 20 gemeenten van de arbeidsmarktregio Rijnmond, UWV en werkgevers- en werknemersorganisaties zoals FNV en MKB. Tijdens de bijeenkomst presenteert hij de resultaten van de realisatie van garantiebanen in de arbeidsmarktregio Rijnmond. Henk van Beek zal als voorzitter van MKB Rotterdam-Rijnmond de resultaten presenteren van het MKB werkoffensief. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Maarten Struijvenberg, tel. 06 – 53 786 101)

Open dag / Opening Sportcomplex Olympia
Zaterdag 17 maart, 9.00 – 16:30 uur open dag
Buitendijk 100, Rotterdam

Zaterdag 17 maart om 14.15 uur opent wethouder Adriaan Visser (o.a. sport) het nieuwe sportcomplex Olympia. Er is een feestelijk programma waarbij de wijde omgeving kan kennismaken met het nieuwe sportcomplex en het clubverzamelgebouw. Tijdens deze open dag zijn er verschillende sportclinics en spelactiviteiten voor jong en oud om op een leuke manier bekend te raken met sport. Verschillende teams van Rotterdam Atletiek, HC Feijenoord en FC IJsselmonde sporten op deze dag. Op het sportcomplex is ruimte voor allerlei sporten zoals voetbal, hockey, beachvolleybal, tennis, korfbal, en in de toekomst mogelijk meer. Het is voor iedereen mogelijk hier een veld per uur te huren, inclusief kleedkamer. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Rotterdam Promotie Prijs
Donderdag 15 maart, 18.30 – 20.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Donderdagavond reikt burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Promotie Prijs uit aan een persoon of organisatie die veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven. De Stichting Rotterdam Promotie Prijs is in 1981 ingesteld door Club 25, een gezelschap van rond de zeventig professionals in de economie, wetenschap, zorg, informatie en cultuur die hun netwerken inzetten voor de promotie van stad en haven. De prijs wordt sinds 1971 uitgereikt. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: