Direct naar de content

Weekberichten van 12 tot en met 18 juni 2017

Eerdmans@Het Lage Land
Dinsdag 13 juni, 19.30 uur
Thorbecke Voortgezet Onderwijs, Tattistraat 13
 
Bewoners van Het Lage Land gaan dinsdagavond met wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Buitenruimte) in gesprek over de buitenruimte en de veiligheid in hun wijk. Vinden zij het fijn om er te wonen? Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? Bewoners pitchen die avond ook hun ideeën of initiatieven voor het Programma Oost. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15)
 
Opening Belevenisboerderij Schieveen
Donderdag 15 juni, 12.00 uur
Oude Bovendijk 220, direct ten noorden van Rotterdam Airport
 
Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) opent officieel de Belevenisboerderij Schieveen, een initiatief van stadsherder Martin Oosthoek en Natuurmonumenten. De Belevenisboerderij staat in een echte weidse boerenpolder, direct aan de stadsrand, waar bezoekers kunnen genieten op het terras, rondkijken op het erf, in de moestuin en de landwinkel. Naast schapen en andere dieren zien, aaien en voeren, kunnen kinderen spelen in een nieuwe natuurspeelplek. Deze speelplek is gemaakt door Sigrun Lobst, de ontwerpster van de bekende Rotterdamse natuurspeeltuin De Speeldernis. Een deel van de stal richt Natuurmonumenten in als weidevogel-infopunt. Belevenisboerderij Schieveen wordt een pleisterplaats en vertrekpunt voor tal van nieuwe wandelingen en fietstochten door de natuurgebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 512 663 15)

Uitreiking certificaten deelnemers Buzinessclub
Donderdag 15 juni 16.30-17.30 uur
Schiekadeblok, Schiekade 189, unit 108

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) verwelkomt nieuwe groep jongeren die deel gaat nemen aan een intensief coachingstraject van de Buzinezzclub. Ook reikt hij aan de afzwaaiende groep certificaten uit. De Buzinezzclub organiseert een intensief traject voor jongeren met een bijstandsuitkering met als doel een succesvolle toekomst zónder uitkering en met een opleiding of baan die bij ze past of zelfs een eigen bedrijf. De uitreiking en kick-off met de nieuwe deelnemers vindt plaats van 16:30 tot 17:30 aan Schiekade 189. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 537 861 01)

Ingebruikname collectief zonnedak op gymzaal Noorderhavenkade
Zaterdag 17 juni 13.45 uur
gemeentelijke gymzaal, Noorderhavenkade 8

Op 17 juni zal wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) het collectieve zonnedak op de gemeentelijke gymzaal aan de Noorderhavenkade officieel in werking stellen. Het collectieve dak zal in totaal uit 192 zonnepanelen en 366 paneeldelen bestaan. Het collectief is een zogenaamde postcoderoos. Inschrijving is gestart in 2015 en er zijn 50 inschrijvers die een deel van de stroomvoorziening afnemen via paneeldelen. Deze locatie heeft een voorbeeldfunctie om te laten zien dat zonnestroom in Rotterdam voor iedereen mogelijk is. Zelfs voor de mensen zonder (geschikt) dak. Blijstroom en partners vieren samen de gemeente dit heugelijke feit op 17 juni a.s. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 2204 96 57)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten