Direct naar de content

Weekberichten van 12 tot en met 18 januari

Lancering Vacature-app ‘Jobtease’
Maandag 12 januari, 16.30 uur
De Rotterdam (22e verdieping), Wilhelminakade 179

Op maandag 12 januari lanceert wethouder Struijvenberg Jobtease. Jobtease is een app waarmee gebruikers op een unieke manier kunnen solliciteren: via een video-selfie. Het doel is om binnen één jaar minimaal 10.000 gebruikers te hebben waarvan er 1000 werk, een stage of een vrijwilligersplek hebben gevonden. Jobtease is één van de subsidieprojecten van de Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22661917)


Conferentie Transforming Transportation
Donderdag 15 en vrijdag 16 januari
Washington DC

Wethouder Pex Langenberg neemt op uitnodiging van de Wereldbank deel aan de conferentie Transforming Transportation te Washington DC (VS), georganiseerd door de Wereldbank. De wethouder neemt onder andere als panellid deel aan een sessie over Smart cities (slimme steden) en duurzame stadsontwikkeling en aan een sessie over duurzame stedelijke distributie en logistiek in het kader van schone lucht in steden. (Meer informatie bij: Anna Feiner, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 22049657).

 
Dag van het Jodendom
Donderdag 15 januari, 15.00 uur
Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam, Mozartlaan 99

Donderdag is burgemeester Aboutaleb een van de sprekers tijdens de Dag van het Jodendom in de Sjoel van de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het Tweede Vaticaans Concilie Nostra aetate aannam, de verklaring over de relatie van de Rooms-katholieke kerk tot de niet-christelijke godsdiensten. Deze verklaring vormde een ommekeer in de verhouding met het Jodendom. Rond de jaarlijkse Dag van het Jodendom staat de RK kerk in Nederland bij deze positieve veranderingen stil. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)
 

Opening expositie "Eerbetoon aan een avenue"
Vrijdag 16 januari, 17.30 uur
Van Oldebarneveldtplaats

Vrijdag opent kunstenaar Gyz la Riviere samen met cultuurwethouder Adriaan Visser de tijdelijke buitenexpositie "Eerbetoon aan een Avenue". Wie tussen 16 januari en 8 februari na zonsondergang over de Coolsingel wandelt, ziet onderweg 9 korte films van bekende kunstenaars op de gevels en ramen, uit eerbetoon aan de beroemdste avenue van de stad. De films zijn tot zonsopgang te bekijken. De tentoonstelling is geïnitieerd en samengesteld door Sculpture International Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door vele ondernemers in de stad en de gemeente Rotterdam. Tijdens de expositieperiode zijn er diverse activiteiten, zoals een tour langs de meesterwerken van de Sculpture International Rotterdam collectie, een wandeling langs de bijzondere architectuur en de vele ornamenten op de Coolsingel, en een wandeling langs de films met speciale gids. Meer informatie op: http://www.sculptureinternationalrotterdam.nl/eerbetoonaaneenavenue.php. (Meer informatie bij: Marieke van Gruijthuijsen, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 13155120)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten