Direct naar de content

Weekberichten van 12 t/m 19 september

Miljoenste container
Zaterdag 12 september, 14.00 uur
Euromax Terminal Rotterdam, Maasvlakteweg 951, Port Number 9830, Maasvlakte

America Chung Nam (ACN (Europe) is actief met de inkoop en export van oud papier voor recycling doeleinden in Azië. Het bedrijf verscheept dit jaar zijn miljoenste container vanuit Europa naar Zuid-Oost Azië. Deze mijlpaal wordt zaterdag 12 september gevierd in samenwerking met de ECT (Euromax) terminal in de aanwezigheid van personeel, leveranciers en dienstverleners uit de logistieke sector. Wethouder Pex Langenberg (haven) spreekt de aanwezigen toe. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 53786101)

Onthulling resultaat Peukenaanpak Lijnbaan
Zondag 13 september, 14.00 uur
Binnenwegplein voor de Media Markt

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) en Helene van Zutphen (directeur Nederland Schoon) onthullen zondag de eerste resultaten van de Peukenaanpak Lijnbaan waarin actief wordt ingezet op een peukenvrij winkelgebied. De bijeenkomst vindt plaats op de centrale plek van de pilot, het Binnenwegplein. (Meer informatie bij: Sharon Buys, communicatie gemeente Rotterdam, 06 46580690)

Inhuldiging koolmonoxide-installatie Air Liquide
Dinsdag 15 september, 19.45 uur
Mainport hotel, Leuvehaven 77

Air Liquide heeft 65 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor koolmonoxide in de haven van Rotterdam. Hiermee verdubbelt de koolmonoxide productiecapaciteit van Air Liquide. De naam van de nieuwe fabriek is Atlas en deze zal op 15 september officieel ingehuldigd worden in aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb en Benoît Potier, CEO van de Air Liquide Groep. Air Liquide heeft een langlopend contract afgesloten met Huntsman, een mondiale producent en marketeer van chemische producten. Air Liquide gaat koolmonoxide leveren aan beide MDI-fabrieken van Huntsman Polyurethanes in het Botlekgebied. Na het officiële gedeelte is er een symposium over de Rotterdamse haven. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)

Rotterdams Miljoenenontbijt
Woensdag 16 september, 7.15 uur
De Doelen, Entree via Jurriaanse Kwartier, Kruisplein 30

Rotterdam als het nieuwe ‘Silicon Valley’, daarover gaat het Rotterdamse Miljoenenontbijt dat VNO-NCW Regio Rotterdam, PwC Rotterdam en ING woensdag 16 september houden. Silicon Valley is het symbool van innovatie, vernieuwingsdrang en doorzettingsvermogen. Daar zitten ondernemers die zich door niets of niemand laten tegenhouden. Past dit ook bij de Rotterdamse mentaliteit en hoe bouwen we aan zo'n door innovatie gedreven ecosysteem? Over die vraag buigen burgemeester Aboutaleb, Pieter Omtzigt (woordvoerder CDA) en Jan Willem Velthuijsen (hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen) zich tijdens een paneldebat. Ook wethouder Maarten Struijvenberg (economie) is aanwezig. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813 en/of Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

CEO boardroom meeting
Woensdag 16 september, 16.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Maarten Struijvenberg spreken woensdag 16 september tijdens een ‘CEO boardroom meeting’ in het Stadhuis. Centraal staat de vraag hoe Rotterdam ruimte kan creëren voor een sterke, innovatiegedreven economie. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 53284813 en/of Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 22661917)

Digitaal fietsdebat
Woensdag 16 september, 19.00 – 20.00 uur
Via #fietsfan010

Op woensdag 16 september gaat wethouder Pex Langenberg (vervoer) van 19.00 tot 20.00 uur op fietsfan010 in debat over het fietsplan. Dit loopt via Twitter; met gebruikmaking van # fietsfan010. De wethouder roept Rotterdammers op mee te denken over het fietsplan ‘Fietsen heeft voorrang’. Hierin stelt de gemeente 30 actiepunten voor om de komende jaren het fietsen in de stad te stimuleren en te verbeteren. Zie ook www.fietsfan010.nl. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 53786101)

Milaan World Expo 2015
Donderdag 17 t/m zaterdag 19 september
Milaan World Expo

Wethouder Pex Langeberg brengt een bezoek aan de World Expo in Milaan. Hij neemt deel aan een rondetafelgesprek over de rol van restwarmte in de energietransitie. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 53786101)

Uitreiking dementie innovatie-award
Vrijdag 18 september, 14.00 uur
Museum Boijmans Van Beuningen

Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam e.o. en het Alzheimercentrum zuidwest Nederland organiseren in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen een informatieve publieksmiddag over dementie. De publieksmiddag omvat een veelzijdig programma met zowel de lancering van Onvergetelijk Boijmans, speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, als interessante lezingen rondom het onderwerp dementie. Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) reikt een dementie innovatie-award uit. (Meer informatie bij: Tjeerd Agema, Concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06 51074786)

Opening Startbaan 2
Vrijdag 18 september, 15.45 uur
Rotterdam The Hague Airport, terminal

Vrijdag opent burgemeester Ahmed Aboutaleb Startbaan 2, een scholings- en werkgelegenheidsproject voor jongeren die niet over een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt beschikken. Dit initiatief uit 2013 van Rotterdam The Hague Airport en de Politie Eenheid Rotterdam was een groot succes. Inmiddels hebben het Havenbedrijf Rotterdam, het Scheepvaart en Transport College en het Korps Mariniers zich erbij aangesloten.  Project Startbaan 2 heeft, net als de eerdere editie, tot doel om jongeren een kans te geven een certificaat te behalen. De deelnemers komen tijdens het project in contact met potentiële werkgevers en vergroten hun kansen op een baan. (Meer informatie bij: Lennart de Jong, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 53284813)


Noot voor de redactie: