Direct naar de content

Weekberichten van 11 tot en met 17 juni 2018

Startsein Praktisch Verkeersexamen
Maandag 11 juni, 9.00 uur
Basketbalveld Koningsveldestraat

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. veiligheid) geeft maandagochtend het startsein voor het Praktisch Verkeersexamen in Rotterdam. Gedurende anderhalve maand leggen ruim 1.800 leerlingen van 56 Rotterdamse basisscholen het examen op de fiets af. Maandag beginnen de eerste examens. Kinderen uit groep 7 brengen in de praktijk wat zij hebben geleerd tijdens de verkeerslessen op school. Het examen wordt gratis aangeboden en georganiseerd door de maatschappelijke businessclub R4R en de gemeente. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans: tel. 06 – 512 66 315)

Jaarevent Innovation Quarter
maandag 11 juni, 15.30 uur
Onderzeebootloods op de RDM-campus

Maandagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het jaarevent Innovation Quarter op Heijplaat. IQ doet het fondsmanagement van UNIIQ, een investeringsfonds van € 22 miljoen dat ondernemers in Zuid-Holland helpt hun innovatieve plannen te realiseren en op de markt te brengen. UNIIQ verstrekt € 300.000 aan Oceans of Energy, dat een drijvende constructie ontwikkelt waarop een zonnepanelen bevestigd kunnen worden. Die kunnen aan elkaar gekoppeld worden zodat een zonnepark ontstaat. Tot nu toe is dat nog te lastig, o.a. door getijden en golven. Burgemeester Aboutaleb overhandigt de directeur van Oceans of Energy symbolisch het geldbedrag met de UNIIQ Brick. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Haven Cyber Meldpunt
Maandag 11 juni, 17.15 uur
World Port Center, Wilhelminapier

Maandag opent burgemeester Aboutaleb het centrale meldpunt voor cyberbeveiliging bij Havenbedrijf Rotterdam NV. Als gevolg van grootschalige cyberaanvallen met ransomware die wereldwijd bedrijven heeft getroffen, ook in de Rotterdamse haven, is er meer aandacht voor cyberbeveiliging. Bedrijven in de haven konden een beroep doen op FERM, een platform dat mede door het Havenbedrijf in 2016 opgericht om bedrijven te informeren over cyberbeveiliging. Samen met nautische dienstverleners is rondom het Nautisch Crisisteam een cyber meldpunt ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de haven bereikbaar blijft als er een belangrijk ICT systeem uitvalt. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Eerdmans@ Het Nieuwe Westen
Dinsdag 12 juni, 19.00 uur
Carre College, Beukelsdijk 145

Wat leeft er bij bewoners in Nieuwe Westen? Dinsdagavond spreekt wethouder Joost Eerdmans (o.a. veiligheid, buitenruimte) met bewoners over de buitenruimte en de veiligheid in hun gebied. Wat is hun favoriete plek? Waar maken zij zich zorgen over? Wat kan beter? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Joost Eerdmans: tel. 06 – 512 66 315)

Opening Winddays 2018
Dinsdag 12 juni, 19.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis

Op dinsdag 12 juni verwelkomt wethouder Visser (o.a. duurzaamheid) de gasten van Winddays, een groot congres over windenergie. Het congres vindt plaats op 13 en 14 juni in het WTC en trekt zowel binnenlandse als buitenlandse gasten. Met dit congres wil de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) Nederland positioneren als een land dat koploper is op het gebied van windenergie door de laatste inzichten te delen, innovaties te presenteren en bedrijven zichzelf te laten presenteren op de beursvloer. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: tel. 06 – 220 49 657)

Eerste paal "De Startmotor"
Woensdag 13 juni, 15:00 uur
Bouwterrein aan de Dynamostraat – Tandwielstraat, Rotterdam

Wethouder Simons (o.a. stedelijke ontwikkeling) slaat woensdag de eerste paal van "De Startmotor". Een woningbouwproject met 566 appartementen dat jongeren een plek biedt hun wooncarrière te starten. In "De Startmotor" komen sportvoorzieningen, een groen dak met ruimte om te ontspannen en tuinieren en horeca. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, tel. 06 – 413 165 67)

Eerbetoon Corrie van Gorp
Oude Luxor, Kruiskade
Woensdag 13 juni, 16.00 uur

Woensdag 13 juni onthult burgemeester Aboutaleb een eerbetoon aan de Rotterdamse actrice en comédienne Corrie van Gorp in het Oude Luxor Theater. Corrie van Gorp werd begin jaren ’70 landelijk bekend toen zij optrad in diverse theatershows van o.a. Wim Sonneveld en Neerlands Hoop. Vanaf 1975 was zij te zien in de vele revues van André van Duin. Corrie van Gorp is een van de grande dames van het (oude) Luxor en het theater wil haar met dit eerbetoon publiekelijk bedanken. (Meer informatie: Anna Feiner, woordvoerder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, tel. 06 – 220 496 57)

100-jarig bestaan opleiding Civiele Techniek
Donderdag 14 juni, 10.00 uur
Hogeschool Rotterdam, RDM-kade 59

Dit jaar bestaat de opleiding Civiele Techniek van Hogeschool Rotterdam 100 jaar! Civiele Techniek: een opleiding met een lange en bijzondere historie, van MTS Dordrecht tot aan het huidige Instituut voor Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam. Een jubileum om bij stil te staan en te vieren. Wethouder Sven de Langen (o.a. onderwijs) spreekt donderdagochtend een openingswoord tijdens het eeuwfeest van de opleiding. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

CO2 Conferentie
Donderdag 14 juni, 13.30 uur
LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Donderdagmiddag spreekt wethouder Adriaan Visser (o.a. duurzaamheid) tijdens de CO2 Conferentie. De CO2 Conferentie is het event waar ruim 150 CEO's, directeuren en projectmanagers jaarlijks samenkomen. Een uniek event waar toonaangevende partijen hun visie delen op de CO2-reductie uitdagingen. Gemeente Rotterdam is hostingpartner van het evenement. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser: tel. 06 – 220 49 657)

Er Zal Eens verhalenwedstrijd
Donderdag 14 juni, 14.55 uur
Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

Donderdagmiddag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar van de bundel van de verhalenwedstrijd Er Zal Eens in ontvangst uit handen van stadsdichter Derek Otte. De verhalen zijn geschreven door Rotterdamse leerlingen (vmbo en mbo) en gaan over de stad en hun dromen. De leerlingen kregen ondersteuning bij het schrijven van Derek Otte. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Lancering GIST voor een duurzame proces- en maakindustrie
Vrijdag 15 juni, 15.00 uur
Stadhuis Rotterdam

Vrijdagmiddag lanceert burgemeester Aboutaleb samen met gouverneur Reynders van Belgisch Limburg het GIST-project. Door het ontwikkelingen en co-financieren van 25 FEED-haalbaarheidsstudies voor duurzame innovaties versnelt GIST samen met het MKB/KMO en corporates de transitie naar een schone proces- en maakindustrie in de grensregio Nederland-Vlaanderen. GIST wordt mede mogelijk gemaakt en gefinancierd door Interreg. Het project wordt gecoördineerd door VITO/Cleantech Flanders, Clean Tech Delta en gemeente Rotterdam. Tijdens de lancering ontvangt gemeente Rotterdam een Belgische delegatie van cleantech MKB-ers en corporates om kansen voor verduurzaming van de proces- en maakindustrie te bespreken. Kom naar de lancering en luister naar de discussie over de verduurzaming van de proces- en maakindustrie en ontmoet innovators en corporates zoals Act & SorB en Jules Dock. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 226 619 17)

En verder…

Opent wethouder Sven de Langen op dinsdag 12 juni om 11.00 uur de Ouderen Vierdaagse in Groot IJsselmonde. (Meer informatie bij: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder Sven de Langen, tel. 06 82 51 77 42)

Geeft burgemeester Aboutaleb rond middernacht het startschot van de Nacht voor de Vluchteling op de Erasmusbrug op zaterdag 16 juni. (Meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)


Noot voor de redactie: