Direct naar de content

Weekberichten van 11 tot en met 17 juni 2016

Uitreiking Rotterdamse bolletjestrui en trofee Col du Westblaak
Zondag 12 juni, 11.00 uur
Parkeergarage Westblaak, bovenste verdieping, Hartmansstraat 35

In het kader van de Rotterdamse Dakendagen zijn er ruim 40 daken in Rotterdam waar sport en cultuur centraal staan. Zondagochtend verandert de parkeergarage Westblaak in een klimmetje van de vierde categorie. Om 9.00 uur start de eerste deelnemer met de klimtijdrit ‘Mont Thornico’. Wethouder Adriaan Visser (Sport) reikt rond 11.00 uur de Rotterdamse Dakendagen bolletjestrui uit en de trofee Col du Westblaak aan de winnaar van deze bijzondere tijdrit.(Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Startschot Kidsswim en 1.000 meter
Zondag 12 juni, 12.45 uur
Binnenhaven

Zondag is wethouder Adriaan Visser (Sport) aanwezig bij het open water evenement Like2Swim. Like2Swim wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een openwater wedstrijd in de haven van Rotterdam. Zwemmers van alle leeftijden kunnen in hartje Rotterdam door de Entrepothaven en Binnenhaven zwemmen onder de aanmoediging van publiek en muziek. Rond 13 uur lost wethouder Visser het startschot van de Kidsswim. Een uur later geeft hij het startschot voor de 1.000 meter. Hieraan doet ook Maarten van der Weijden met zijn team voor Fight Cancer mee. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Werkbezoek Bazel
Maandag 13 en dinsdag 14 juni
Bazel, Zwitserland

Burgemeester Aboutaleb brengt op 14 en 15 juni een werkbezoek aan Bazel. Aanleiding is het Erasmusjaar, dat zowel in Bazel als Rotterdam wordt gevierd. Het is 550 jaar geleden dat Desiderius Erasmus geboren is (1466) en 500 jaar geleden dat Erasmus in Bazel het Nieuwe Testament uitgaf in de oorsponkelijke Griekse tekst (Novum Instrumentum, 1516). Naast burgemeester Aboutaleb en de Stadsarchivaris bestaat de delegatie uit afgevaardigden van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus MC, Havenbedrijf Rotterdam NV, Rotterdam Partners, Rotterdam Port Promotion Council en uit het bedrijfsleven. Naast ontmoetingen met de Bazelse autoriteiten staan ontmoetingen met het bedrijfsleven op het programma en deelname aan een symposium over migratie en integratie in moderne steden. Het aan de Bovenrijn gelegen Bazel is van strategische belang van de Rotterdamse haven.  (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

Opening sportobjecten Vroesenpark
Maandag 13 juni, 9.30 uur
Vroesenpark

Wethouder Adriaan Visser aanwezig bij de feestelijke opening van de sport-, rek-, en strekobjecten in het Vroesenpark. De sportobjecten komen voort uit de integrale visie Kom op naar buiten! en de Sportnota. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Oprichting de Schoonmaakbende
Maandag 13 juni, 20.30 uur
Blue City, Maasboulevard

Wethouder Eerdmans tekent maandag de oprichtingsacte van De Schoonmaakbende, samen met een aantal enthousiaste bewoners van 60 Opzoomerstraten. Met elkaar spreken de bewoners met de hele straat af om mee te doen in de Schoonmaakbende. Door mee te doen krijgen straten extra materialen zoals bezems en vuilniszakken om de schoonmaakacties makkelijker te maken. Daarnaast extra budget voor bijvoorbeeld koffie en thee, om ook gezellig te maken. (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51266315)
 

Eerste exemplaar Keuzegids Thuistechnologie
Woensdag 15 juni, 16.30 uur
Woonbron IJsselmonde, Hollands Tuin 310

Op 15 juni neemt wethouder Ronald Schneider het eerste exemplaar van de Keuzegids Thuistechnologie in ontvangst. De gids helpt bewoners en zorgprofessionals om vast te stellen welke technische hulpmiddelen het beste kunnen worden ingezet om zelfstandig wonen gemakkelijker te maken voor ouderen of mensen met een beperking. Dit is het eerste concrete resultaat van de maatregelen, die bewoners en professionals uit IJsselmonde hebben bedacht vanuit het programma Langer Thuis. Voor alle veertien gebieden in Rotterdam worden maatregelen op maat uitgewerkt, die aansluiten bij de situatie. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10064779)
 

Opening jaarlijks industriecongres Deltavisie
Donderdag 16 juni, 11 uur
STC (Lloydstraat)

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) opent donderdag het industriecongres Deltavisie. Ook dit jaar worden weer zo’n 200 deelnemers verwacht die een stempel zetten op de activiteiten van de procesindustrie in Nederland. Het congres heeft verschillende gastsprekers en de Plant Manager of the Year wordt verkozen. Het thema is dit jaar: cluster 2.0 in de Delta. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

Opening Wijnhavenfestival in het Maritiem District
Zaterdag 18 juni, 12.00 uur
Red Apple Marina, t.o. Wijnhaven 61

Zaterdag opent wethouder Langenberg het Wijnhavenfestival. Het gehele festival is geïnitieerd en geprogrammeerd door bewoners, ondernemers en andere stakeholders (zoals de musea en opleidingen) in het Maritiem District. Dit festival maakt het gebied zichtbaarder en geeft meer bekendheid aan de rijke historie en cultuur van het gebied. In de middag zijn er activiteiten voor jong en oud en in de avond voor volwassenen. www.wijnhavenfestival.nl (Meer informatie bij: Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, tel 06 – 22 04 96 57)

Opening kunstproject Rotterdam Viert de Stad
op zaterdag 18 juni, 16:00 uur
Museum Boijmans Van Beuningen

In het kader van Rotterdam viert de stad! presenteert Boijmans op ongekende schaal het werk van meer dan vijfendertig jonge kunstenaars en ontwerpers. Door Project Rotterdam maakt het publiek kennis met een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers die in Rotterdam actief is. De kunst is springlevend in de stad! Het programma gaat om 14:00 van start met de boekpresentatie over voormalig directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, J.C. Ebbinge Wubben. Om 16:00 zullen directeur Sjarel Ex en wethouder Pex Langenberg de tentoonstelling officieel openen. (Meer informatie bij: Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, tel 06 – 22 04 96 57)

En verder…

is wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) op donderdag 16 juni om 17.00 uur aanwezig bij het Venture café in het Groothandelsgebouw voor de viering van 1.000 vierkante meter kantoorvloer bij CIC. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01)

opent wethouder Hugo de Jonge (Zorg) vrijdag 17 juni om 16.30 uur het nieuwe pand van Thuishaven Charlois aan de Borselaarstraat 63. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 22049657).

spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de Haringparty op vrijdag 17 juni om 18.00 uur in het Park bij de Euromast (ingang net voorbij de Harbour Club, Kivietslaan). De Haringparty is het jaarlijkse netwerkevent voor MKB Rotterdam en omgeving. (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)

opent burgemeester Aboutaleb de Nacht van de Vluchteling bij de Cruiseterminal op de Wilhelminapier op zaterdag 18 juni om 23.45 uur. Deze sponsorloop van 40 km eindigt op de Grote Markt in Den Haag. Dit jaar lopen de deelnemers voor noodhulp aan de 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.  (Meer informatie bij: Maarten Molenbeek, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17)


Noot voor de redactie: