Direct naar de content

Weekberichten van 11 tot en met 17 februari 2019

Lancering Buzz010
Maandag 11 februari, 9.00 uur
Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam

Vanaf dit schooljaar is Buzz010 hét loket voor busritten naar educatieve excursies voor Rotterdamse leerlingen in het primair onderwijs. Voor leerlingen is het een welkome en waardevolle afwisseling om tijdens lesuren de schoolbanken in te ruilen voor een excursie. Buzz010 hoopt hiermee een belangrijke drempel weg te nemen voor leraren. Daarmee maken zij de weg vrij voor extra of nieuwe buitenschoolse leermomenten. Wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) spreekt tijdens de lancering aanstaande maandag. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Judith Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Presentatie resultaten participatietraject Rijnhaven
Maandag 11 februari, 17.00 uur
Café Leipzig, Antoine Platekade 9, Rotterdam

Tussen 1 november en 17 december 2018 heeft gemeente Rotterdam een participatie- en marktconsultatieproces gedaan voor de gebiedsontwikkeling Rijnhaven. Het doel van dit proces was en is om bij bewoners, gebruikers, ondernemers en bij organisaties, instellingen en partners ideeën, suggesties en verbeterpunten op te halen. Gedurende acht weken is er met een groot aantal mensen gesproken: op straat, op de Afrikaandermarkt, voor school,
de metrohalte, voor theater en bioscoop. Aanstaande maandag neemt wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) de resultaten in ontvangst tijdens een inloopbijeenkomst waar de resultaten worden gepresenteerd. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 413 165 67)

Eén locatie voor werk en ontwikkeling werkzoekenden
Dinsdag 12 februari, vanaf 14.30 uur
Werk & Ontwikkel Centrum, Looiershof 1

Het Werk & Ontwikkel Centrum Looiershof is een werkcafé omgeving waar Rotterdamse werkzoekenden met al hun vragen over werk terecht kunnen. Werkzoekenden worden in dit centrum inhoudelijk ondersteund met workshops en trainingen, persoonlijke coaching en gerichte begeleiding naar werk. Zo krijgen werkzoekenden hier bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een goede CV, het opnemen van een sollicitatievideo en zijn er vacatures te vinden. Een actief en breed gespecialiseerd team gaat vanuit de vraag aan de slag. Wat wil en kan een werkzoekende? Hiermee wordt ingespeeld op meer maatwerk. Wethouder Richard Moti (Werk, Inkomen en NPRZ) opent het centrum tijdens de WerkExpo, waar zo'n 50 werkgevers en 1500 werkzoekende Rotterdammers aanwezig zijn. Ook Dress for Succes is tijdens deze WerkExpo aanwezig. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Moti, tel. 06 – 825 177 42)


Noot voor de redactie:

De weekberichten worden ook gepubliceerd op rotterdam.nl/weekberichten