Direct naar de content

Weekberichten van 10 tot en met 18 september 2016

Jubileumjaar voetbalclub Alexandria’66
Zaterdag 10 september,19.45
Sportpark Oosterflank, Leningradweg 50

Ter gelegenheid van het 50 jarige bestaan van de voetbalclub Alexandria’66 opent wethouder Adriaan Visser (Sport) officieel het jubileumjaar. Alexandria66’ is een multiculturele vereniging die een belangrijke functie in de wijk vervult. Daarnaast staat Alexandria hoog op de landelijke lijst van de beste jeugdopleidingen en de eerste jeugdelftallen voetballen.( Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, 06 – 82 51 77 42)

Boekpresentatie ‘’Havenlogistiek, over cargadoor en expediteur gesproken”
Maandag 12 september, 11.30
SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25

Er is een uniek theorieboek samengesteld voor het Scheepvaart en Transport College. De praktijk van en theorie over de havenlogistiek is in dit boek gebundeld voor de vernieuwde onderwijsstructuur in het MBO. Tijdens de boekenpresentatie ontvangt havenwethouder Adriaan Visser het eerste exemplaar uit handen van de voorzitter van het College van Bestuur STC, Frits Gronsveld. ( Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, 06 – 82 51 77 42)

Opening Zuider Gymnasium
Maandag 12 september, 15.30 uur
Grift 30

Maandagmiddag openen onderwijswethouder Hugo de Jonge en burgemeester Aboutaleb het Zuider Gymnasium, het eerste categorale gymnasium op Zuid. Dit was een innige wens van het gemeentebestuur en CSG Calvijn op Zuid heeft de handschoen opgepakt. Doelgroep zijn de vier- tot vijfhonderd hoogbegaafde leerlingen die het niveau aankunnen, maar nog een steuntje in de rug nodig hebben om de opleiding te volgen. De staf heeft veel ervaring opgedaan met leerlingen met heel diverse achtergronden en met huiswerk- en vakbegeleiding worden de kinderen naar het juiste niveau getild. Het Zuider Gymnasium heeft inmiddels 423 leerlingen. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder Hugo de Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Jubileumfeest rijvereniging De Hazelaar
Zondag 11 september, 12.00
Hazelaarweg 25

Sportwethouder Adriaan Visser opent ter gelegenheid van het 30 jarige bestaan van De Hazelaar het jubileumjaar. De Hazelaar maakt samen met de stichting CHIO en de Rotterdamsche Manege onderdeel uit van de Hippische Alliantie Rotterdam, dat regionaal, landelijk en internationaal de hippische sport promoot en sociaalmaatschappelijke activiteiten ontplooit. Rijvereniging De Hazelaar heeft een eigen manege en organiseert o.a. paardrijden voor mindervalide ruiters en revaliderende kinderen. Tijdens de feestelijk opening is er een gevarieerd programma met demonstraties van ruiters, jong dressuurtalent en verschillende ruiters met beperking. Veder zijn er spelletjes voor de kinderen en een strodorp. ( Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, 06 – 82 51 77 42)

Roadshow Rotterdam Verkeersveilig
Maandag 12 september, 15.30 uur
Brinkplein, Hoek van Holland

Om daarvoor aandacht te vragen voor veiligheid in het steeds drukkere en hectische verkeer, vindt op maandag 12 september op het Brinkplein in Hoek van Holland de Roadshow Rotterdam Verkeersveilig plaats. Hoogtepunt is de wedstrijd om de titel ‘De Beste Chauffeur van Hoek van Holland’. Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid) reikt de prijs uit. Met de roadshow willen gemeente, politie en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid (NIV) mensen bewuster maken van hun gedrag in het verkeer. Van 9.30 uur ot 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten, zoals oversteeklessen, een alcoholsimulatieparcours, e-biketrainingen en ongevallensimulatietests. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06 – 51 26 63 15).

Eerdmans@HiSZuid
dinsdag 13 september, 19.30 uur
Centrum DJOJ, Antony Duyklaan 5-7

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) is dinsdagavond in Hillegersberg Zuid om tijdens de bijeenkomst Eerdmans@ met bewoners in gesprek te gaan over de buitenruimte in de wijk. De wethouder hoort graag van de bewoners hoe zij de leefbaarheid en het woongenot in hun wijk ervaren. Is alles schoon, heel en veilig in hun wijk? Waar zijn de favoriete plekken van de bewoners en waar zien zij nog kansen? (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, tel. 06 – 51266315)

Opening gemaal Essenburgsingel
Woensdag 14 september, 15.00 uur
Mevlanaplein, Essensingel

De bouw van gemaal Essenburgsingel is gereed. Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) opent het gemaal dat het watersystem in Rotterdam Noord en Delfshaven duurzamer, schoner en beter bestand maakt tegen weeromstandigheden. Het nieuwe gemaal is ontworpen door de architect Mari Baauw in samenspraak met een vertegenwoordiging van omwonende en het bestuur van de moskee. Dit heeft geleid tot een ontwerp dat mooi past in de omgeving. (Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06 – 51 26 63 15).

Opening Eigenbaas Avondschool
Woensdag 14 september, 18.30 uur
Albeda Collega- Scholingswinkel, Nieuwe Binnenweg 356a

Woensdagavond opent wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) samen met de directeur van Qredits, Elwin Groenevelt de Avondschool EigenBaas in Rotterdam. De Avondschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland in samenwerking met de gemeente, het UWV en ROC’se Avondschool wil de ondernemer zo goed mogelijk voorbereiden op het ondernemerschap. Daarom biedt de school een programma aan waarin deelnemers in tien weken tijd hun eigen ondernemingsplan schrijven. Dit doen zij onder begeleiding van professionals en ervaren ondernemers. ( Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 010 – 267 22 89).

Startbaan 3
Vrijdag 16 september, 14.30 uur
RTH Airport

Vrijdag spreekt burgemeester Aboutaleb de deelnemers toe van Startbaan 3, een scholings- en werkoriëntatieproject voor jongeren zonder startkwalificatie (MBO niveau 2 diploma) voor de arbeidsmarkt. In 2013 startte Rotterdam The Hague Airport en de Politie Eenheid Rotterdam met dit project. Dat werd een groot succes en kreeg daarom een vervolg in 2013 en 2015. Vorig jaar besloten Havenbedrijf Rotterdam NV, het Scheepvaart en Transport College en het Korps Mariniers om ook mee te doen. De deelnemers komen tijdens het project in contact met potentiële werkgevers, doen werkervaring op en krijgen de kans om certificaten te behalen. Zo vergroten zij hun kansen tijdens sollicitatieprocedures. Ook de gemeente Rotterdam is vanaf het begin actief betrokken. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Keep It Clean Day 2016
Vrijdag 16 september, 15.30 uur
Locatie: Het winnende gebied wordt om 15.00 uur bekend gemaakt via Twitter @College010

Keep It Clean Day 2016 is een landelijk initiatief tegen zwerfvuil dat de gemeente Rotterdam actief ondersteunt. Scholen, (sport)verenigingen, bewonersorganisaties, Buurt Bestuurt comités, buurtpreventieteams, betrokken bewoners en ondernemers gaan de straat op om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken. Aan het einde van de dag wordt het opgehaalde zwerfvuil gewogen. Het gebied dat het meeste zwerfvuil heeft opgeruimd, wint de Gouden Knijper. Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) reikt de Gouden Knijper uit aan de voorzitter van de winnende Gebiedscommissie.( Meer informatie bij: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06 – 51 26 63 15).

Makerspace Delfshaven
Zaterdag 17 september, 12.30 uur
Schiedamseweg 240-248

Zaterdag opent burgemeester Aboutaleb Bouwkeet, de makerspace van Bospolder-Tussendijken (midden in Delfshaven). De naam Makerspace is een Amerikaanse term voor een werkplaats. Bouwkeet is een gebouw met ruimtes voor verschillende machines en materialen: 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke, traditionele apparaten om hout en metaal te bewerken. Bouwkeet is open voor alle wijkbewoners: vooral kinderen, maar ook senioren, zzp’ers, werkzoekenden, amateur- en professionele kunstenaars: iedereen uit de buurt die iets wil (leren) maken is welkom. Iets maken of deelnemen aan een programma is dat gratis, je ‘betaalt’ terug (met je kennis, of tijd) door iets te doen voor andere deelnemers. Bouwkeet is een initiatief van stichting Verre Bergen. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

En verder…

Spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens een symposium in de Fonteinkerk aan de Terbregselaan 3 ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe kerkgebouw op vrijdag 16 september om 18.15 uur. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Neemt burgemeester Aboutaleb op vrijdag 16 september om 20.30 uur het eerste exemplaar in ontvangst van het boek “100 jaar Gispen” in museum Boijmans van Beuningen. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Onthult burgemeester Aboutaleb een monument op begraafplaats Hofwijk voor nabestaanden van mensen die hun lichaam aan wetenschap hebben nagelaten op zaterdag 17 september, om 14.00 uur. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)

Neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar uit handen van Gerard Cox in ontvangst van het boekje: Opa en Opoe Pluis opse Rotjeknors in Boekhandel Donner op zaterdag 17 september om 15.00 uur. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 53 28 48 13)


Noot voor de redactie: