Direct naar de content

Weekberichten van 10 tot en met 16 oktober 2016

Ontvangst certificaat eerste gouden Sportkantine
Maandag 10 oktober, 13.30 uur
Sportcentrum West, Spaanseweg 2-4

Wethouder Adriaan Visser (Sport) ontvangt maandagmiddag een certificaat voor de gouden sportkantine in het Sportcentrum West. De afgelopen maanden is samen met een team van het zwembad gewerkt aan aanpassing van het assortiment, promotie van gezonde producten en de uitstraling van de kantine. Vervolgens is met behulp van Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum gekeken hoe gezond het assortiment is. Sportcentrum West heeft als eerste kantine in Nederland het hoogste niveau behaald: goud. Hiermee zet de gemeente een eerste stap naar een gezond voedingsaanbod in haar accommodaties. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)

Bekendmaking genomineerden Rotterdamse Ondernemersprijs
Maandag 10 oktober, 17.20 uur
Burgerzaal Stadhuis

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) maakt maandag de drie genomineerden bekend voor de Rotterdamse Ondernemersprijs. Uit de aanmeldingen heeft de jury drie ondernemers genomineerd die met hun bedrijf goed ondernemerschap laten zien, bijzondere kansen creëren, innovatief zijn en/of de Rotterdamse regio optimaal benutten. Op maandag 21 november wordt de winnaar bekend gemaakt in het WTC Rotterdam. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Bijeenkomst senioren en veiligheid
Dinsdag 11 oktober, 09.35 uur
Ahoy

Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) opent dinsdag, tijdens de week van de Veiligheid, een bijeenkomst met als thema senioren en veiligheid. Rotterdamse ouderen zijn welkom voor een dag vol tips, workshops en verhalen. Ouderen krijgen antwoord op de vraag ‘Hoe voel ik me veilig(er) in mijn huis en op straat?’ (Meer informatie bij Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51266315)

Bezoek Oma’s Pop-up restaurant
Dinsdag 11 oktober, 17.00 uur
Rotterdam Centraal

Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) bezoekt Oma’s Pop-up restaurant op het centraal station. Oma's Pop-up is opgericht met als doel het onder de aandacht brengen en bestrijden van eenzaamheid van senioren. Senioren met behoefte aan meer sociaal contact koken onder leiding van een professionele kok voor gasten in een echt restaurant en schuiven vervolgens gezellig aan tafel. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Eerste paal project Watermeesters
Dinsdag 11 oktober, 17.30 uur
Brandingdijk 224

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) slaat dinsdag de eerste paal voor het project Watermeesters. Het project bestaat uit 12 eengezinswoningen en tussenwoningen aan het water in Waterwijk, de jonge wijk in Nesselande. De belangstelling voor deze huizen was groot, alle woningen zijn inmiddels verkocht. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

Eerste paal project Palestinastraat
Woensdag 12 oktober, 16.00 uur
Palestinastraat

Woensdagmiddag slaat wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) de eerste paal voor nieuwbouw in de Palestinastraat in Kralingen. Het gaat hier om 16 eengezinswoningen. De belangstelling was groot: er waren 101 inschrijvingen en alles is dan ook uitverkocht. De Palestinastraat is onderdeel van het project IkKralingen. De eerste fase van dit project betrof 12 eengezinswoningen in de Aegidiusstraat. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

Eerste steen project Pier Cottaarstraat
Donderdag 13 oktober, 16.30 uur
Pier Cottaarstraat

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) metselt de eerste steen voor het woningproject in de Piet Cottaarstraat in Overschie. Op het voormalig Melkunie-terrein aan de oostkant van Overschie wordt een nieuw wijkje gebouwd met 48 eengezinswoningen. Alles woningen zijn verkocht. (Meer informatie: Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, tel. 06 – 10064779)

Officiële opening CIC
Donderdag 13 oktober, 18.30 uur
Groothandelsgebouw

Wethouder Maarten Struivenberg (Economie), Prins Constantijn en burgermeester Aboutaleb verzorgen donderdag de officiële opening van CIC en Venture Café Rotterdam. Het evenement is een viering van innovatie in Nederland. Daarnaast worden de mensen en organisaties die hebben meegeholpen om CIC en Venture Café te vestigen in Nederland in het zonnetje gezet. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 53 78 61 01)

Opening hoofdveld VV Rozenburg
Zaterdag 15 oktober, 14.15 uur
Voetbalvereniging, Vinkseweg 31 Rozenburg

Wethouder Adriaan Visser (Sport) verzorgt op zaterdagmiddag de officiële opening van het gerenoveerde hoofdveld van VV Rozenburg. De gemeente heeft het hoofdveld aan het complex grondig gerenoveerd. Het hoofdveld wordt zaterdag voor het eerst formeel in gebruik genomen. (Meer informatie: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42)


Noot voor de redactie: