Direct naar de content

Weekberichten van 10 tot en met 16 juni 2019

Opening Cruyff Court Wijnaldum
Dinsdag 11 juni, 14.30 uur
Cruyff Court Wijnaldum, Mayflowerstraat, Rotterdam

Dinsdagmiddag opent wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) samen met Georginio Wijnaldum de hernoemde Cruyff Court aan de Mayflowerstraat. Cruyff Court Schiemond wordt met deze handeling omgedoopt tot Cruyff Court Wijnaldum. Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

SamenDoorSamen
Dinsdag 11 juni, 16.30 uur
Rotterdam

Op dinsdag 11 juni gaat wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) aan de slag als taalmaatje bij SamenDoorSamen. De maatjestrajecten van SamenDoorSamen zijn erop gericht de deelnemers zo zelfredzaam mogelijk te maken naar eigen wensen en kunnen. De deelnemers aan dit traject hebben een laag Nederlands taalniveau, kennen de Nederlandse systemen nog niet (voldoende) en/of hebben een beperkt sociaal netwerk. De wethouder legt dit bezoek af in het kader van de campagne ‘Samen op pad’, een samenwerking tussen Rotterdammers voor Elkaar en de Rotterdampas. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 – 53148755)

House of Esports
Woensdag 12 juni, 16.30 uur
Nieuwe Persoonshal, Persoonsdam 139-142, Rotterdam

Aanstaande woensdag opent wethouder Sven de Langen (o.a. Sport) House of Esports. House of Esports faciliteert esports in de breedste zin van het woord en in Rotterdam in het bijzonder. Rotterdam heeft esports opgenomen in haar beleid en heeft de ambitie om esports hoofdstad van Nederland te worden. Deze nieuwe wereld begint voet aan de grond te krijgen in Nederland, en wordt steeds meer gezien als een nieuwe sport en een positief middel om jongeren te bereiken. (Meer informatie: Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 415 499 95)

Opening Stichting MATE
Vrijdag 14 juni, 17.00 uur
Educatief Centrum, Schiemond 8, Rotterdam

Vrijdagmiddag opent wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) stichting MATE. Stichting MATE stelt met een project in de scheepvaart groepen jongeren, die maatschappelijk gezien buiten de boot dreigen te vallen, in staat een baan te verkrijgen en te behouden. De duidelijke structuur en no-nonsense cultuur in de scheepvaart heeft positieve psychologische effecten bij jongeren. Hiervoor heeft Stichting MATE een eigen binnenvaartschip aangeschaft. Dit schip dient als leer- en werkplek voor de jongeren. Met behulp van talrijke sponsoren en een aantal jongeren is het schip omgebouwd tot opleidingsschip, compleet met slaaphutten, een keuken en een studieruimte. Stichting MATE is een initiatief van Maaskade Bevrachters B.V. en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)


Noot voor de redactie: