Direct naar de content

Weekberichten van 10 tot en met 16 december 2018

Werkbezoek Port of Sohar
9 en 10 december 2018
Oman

Op 9 en 10 december brengt wethouder Adriaan Visser (o.a. haven) samen met de CEO van het Havenbedrijf een werkbezoek aan de Port of Sohar in Oman. De Port of Sohar is een buitenlandse deelneming van het havenbedrijf. Tijdens het werkbezoek worden verschillende (Nederlandse) bedrijven bezocht. Ook staat een ontvangst van de ambassade op het programma. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Compassiefestival Rotterdam
Maandag 10 december, 21.00 uur
Theater Rotterdam, Rotterdam

Op maandag 10 december is wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) aanwezig bij het Compassiefestival Rotterdam. Tijdens dit festival wordt een brug geslagen naar wat mensen zelf kunnen bijdragen aan Rotterdam. Een informele middag vol inspiratie en enthousiasme om aanwezigen te bewegen om met compassie voor zichzelf, de buurt, de stad en de wereld aan de slag te gaan. Op het podium, in de verschillende ruimten en in de foyer kunnen aanwezigen proeven, doen en observeren. Het festival wordt afgesloten met de vertoning van de film ‘the Power of the heart’. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

Klimaatconferentie COP24 Katowice
Dinsdag 11 december
Katowice, Polen

Op dinsdag 11 december is wethouder Arno Bonte (o.a. Energietransitie) aanwezig bij de klimaatconferentie COP24 in Katowice. Er vindt op deze dag onder andere een bijeenkomst plaats over duurzame mobiliteit die erop gericht is de discussies over de decarbonisering van mobiliteit die tijdens de COP hebben plaatsgevonden, af te sluiten. Daarnaast vindt er ook een bijeenkomst plaats over de energietransitie. Rotterdam is uitgenodigd om de ervaringen met het RUGGEDISED-project te delen. (Meer informatie: perstelefoon, 06 – 308 784 63)

Finale Groot Jongerendebat Rotterdam
Dinsdag 11 december, 10.30 uur
Raadszaal, Stadhuis, Rotterdam

Aanstaande dinsdag reikt wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) certificaten uit aan de deelnemers van het Groot Jongerendebat Rotterdam. Het evenement, wat georganiseerd wordt voor en door jongeren, is een samenwerking tussen stichting LOKAAL en verschillende (politieke) jongerenorganisaties in Rotterdam. Het project is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs tussen de 14 en 18 jaar. Op maar liefst vijftien scholen maken jongeren kennis met politiek en debat, onder meer door het spelen van het Politieke Spel. In het Politieke Spel richten zij hun eigen politieke partij op, ontwerpen ze een verkiezingsposter, verzinnen zij speerpunten van hun partij, onderhandelen ze met de andere politieke partijen en proberen ze met het aan hen toebedeelde budget zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. Tijdens de finale, die op dinsdag 11 december plaatsvindt in het Rotterdamse stadhuis, nemen zij het vervolgens tegen elkaar op. Ten overstaan van een vakkundige jury gaan zij in debat over zaken die zij belangrijk vinden. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Slotbijeenkomst Europees jaar van Cultureel Erfgoed
Dinsdag 11 december, 14.00 uur
SS Rotterdam

Op dinsdag 11 december spreekt wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) tijdens de slotbijeenkomst van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed is in het leven geroepen om het belang van ons cultureel erfgoed én het behoud ervan te benadrukken. Gedurende dit jaar hebben in heel Europa activiteiten en evenementen plaatsgevonden om zoveel mogelijk mensen ertoe aan te zetten om het Europees cultureel erfgoed te ontdekken en ervan te genieten. (Meer informatie: Miriam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

Groeneconferentie ‘Water en de stad’
Dinsdag 11 december, 19.30 uur
BAR, Schiekade 201, Rotterdam

Op dinsdagavond is weer de jaarlijkse Groeneconferentie van het Rotterdams Milieucentrum. Deze staat helemaal in het teken van ‘water en de stad’ en de komende waterschapsverkiezingen. De aanwezigen gaan in debat over wateroverlast, watertekorten, klimaatadaptatie en oplossingen. Ook de GroeneVogel en de GroenPluim worden weer uitgereikt. De vogel is een vrijwilligersprijs voor de groenste vrijwilliger(s) van het jaar en de pluim een prijs voor de groenste ‘overheidsdienaar’ van het jaar. Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) reikt de prijzen uit. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)

LifeScienceandHealth010 Innovatieontbijt
Donderdag 13 december, 8.00 uur
Sciencetower

Op donderdag 13 december lanceert wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie) de nieuwe website www.LifeSciencesandHealth010.nl tijdens het Netwerkontbijt Zorginnovatie. De website geeft een goed overzicht van aansprekende innovaties, bedrijven en alle activiteiten die de komende jaren in Rotterdam plaatsvinden op het gebied van Life Sciences & Health. Life Sciences & Health010 is het overkoepelende netwerk voor de LS&H-sector in de regio Rotterdam. Het doel van het Netwerkontbijt is om een plek te bieden om te netwerken, nieuwe ideeën en inspiratie op te doen en om potentiële opdrachtgevers of samenwerkingspartners te ontmoeten. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101).

Uitreiking beste idee Word RAATgevert
Donderdag 13 december, 11.50 uur
Sciencetower

Op donderdag 13 december reikt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) de prijs uit voor het beste idee van de campagne Word RAATgevert. Tijdens deze campagne konden zorgmedewerkers hun ideeën indienen voor vraagstukken in de zorg. De ideeën moesten betrekking hebben op meer of nieuwe instroom, het behoud van mensen of verlagen van de uitstroom en efficiënter werken of opleiden. De vijf winnaars ontvangen een bedrag van € 10.000,- euro om hun idee uit te voeren. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 – 283 628 89)

Slotbijeenkomst ‘Mijn Diabetes, Mijn Zorg’
Donderdag 13 december, 16.00 uur
Post West, Tidemanstraat 80

Op donderdag 13 december spreekt wethouder Judith Bokhove (o.a. Taal) tijdens de slotbijeenkomst van ‘Mijn Diabetes, Mijn Zorg’. Dit project vindt plaats in de Rotterdamse wijken Charlois, Feijenoord, Centrum, Kralingen-Crooswijk, Noord en Delfshaven. Met dit project worden de taal- en gezondheidsvaardigheden van wijkbewoners verbeterd en tegelijkertijd een gezonde leefstijl bevorderd. Vele voorbeelden van gezonde voeding en vormen van beweging worden tijdens de cursus besproken. Door de taalcursus breiden deelnemers hun woordenschat uit en kunnen zo beter met hun hun huisarts, praktijk-ondersteuner, diëtist of internist praten over behandeling. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

Eindejaarsbijeenkomst VNO-NCW Rotterdam
Donderdag 13 december, 17.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis, Rotterdam

Aanstaande donderdag 13 december verwelkomt Barbara Kathmann (o.a. Economie) de leden van VNO-NCW Rotterdam in de burgerzaal van het stadhuis voor de eindejaarsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt terug- en vooruitgeblikt op de Rotterdamse economie. Ook vindt de voorzitterswissel van VNO-NCW Rotterdam plaats. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101).

Uitreiking Rotterdamse Reuzen
Vrijdag 14 december, 17.00 uur
Burgerzaal, Stadhuis, Rotterdam

Op vrijdag 14 december a.s. reiken wethouder Judith Bokhove (o.a. Jeugd) en wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) de Rotterdamse Reuzen uit. De Rotterdamse Reus is een onderscheiding voor kinderen en jongeren tot 27 jaar die zich op eigen initiatief en belangeloos inzetten of hebben ingezet voor andere inwoners, voor de samenleving en/of de stad. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)

MidwinterScheepsHoornConcert
Vrijdag 14 december, 17.00 uur
Koningsdam 1, Rotterdam

Op de (bijna) kortste dag van het jaar, vindt een bijzondere jaarafsluiting plaats: het MidwinterScheepsHoornConcert. De muziek klinkt uit de instrumenten van de Midwinterhoornblazersgroep 't Slat uit Beltrum, percussie op de werktuigen van de Koningspoort en scheepstoeters in en rond de Oudehaven. Ege Sahin, een student compositie van Codarts, schrijft een partituur. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) opent het concert. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 181 911 04)

Truckrun Rotterdam 2018
Zaterdag 15 december, 17.30 uur
Bovendijk 132, Rotterdam

Voor kinderen met een verstandelijke beperking is een vrachtwagen, bus, tractor, brandweerwagen of ambulance vaak het mooiste wat er is. Tijdens de vijfde editie van de Truckrun op zaterdag 15 december mogen mindervalide kinderen als passagier meerijden in vrachtwagens. De vrachtwagens worden speciaal voor deze gelegenheid versierd met lichtjes en kerstversiering. Burgermeester Aboutaleb geeft het startschot voor deze lustrumeditie van de Truckrun waarna de stoet begint aan zijn route door Overschie. (Meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

spreekt wethouder Judith Bokhove op woensdag 12 december (17.30) op het kerstfeest voor ouderen van stichting Iedereen Telt in de Maassilo. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: