Direct naar de content

Weekberichten van 1 tot en met 9 december 2018

Bedankt Buurtpreventie en Buurt Bestuurt!
Zaterdag 1 december, 17.00 uur
Maasgebouw, bij de Kuip

Veel Rotterdammers maken zich sterk voor een veilige woonomgeving bij Buurt Bestuurt of in een Buurtpreventieteam. Die betrokkenheid is onmisbaar voor de veiligheid en leefbaarheid van een wijk. Zaterdag ontvangt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Handhaving en Buitenruimte) deze Rotterdammers in het Maasgebouw om hen voor hun inzet te bedanken. Aansluitend is er een dinerbuffet. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 28 36 27 17)

Opening Google Digitale Werkplaats
Maandag 3 december, 9.45 uur
OnderNemerSplein, Blaak 40, Rotterdam

Aanstaande maandag opent wethouder Barbara Kathmann (o.a. Economie), samen met directeur Google Nederland Pim van der Feltz, de Google Digitale Werkplaats die van 3 tot en met 7 december plaats vindt in Rotterdam. In een grote bus kunnen ondernemers, studenten maar ook werkzoekenden via interactieve workshops hun digitale vaardigheden ontwikkelen. Elke dag staat de bus op een andere locatie in de stad. De Werkplaats is een initiatief dat aansluit bij de inzet van Rotterdam op digitalisering van het MKB en het vergroten van digitale vaardigheden onder ondernemers, studenten, werkzoekenden en andere Rotterdammers. (Meer informatie: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06 – 53786101).

Middag van Zorg en Veiligheid
Maandag 3 december, 15.30 uur
Congrescentrum 1931, ’s-Hertogenbosch

Aanstaande maandag spreekt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) tijdens de ‘Middag van Zorg en Veiligheid’ georganiseerd door de VNG samen met de ministeries van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens de middag worden in aanwezigheid van o.a. minister De Jonge en minister Dekker voorbeelden besproken die zich afspelen op het snijvlak van zorg en veiligheid en waarbij vaak sprake is van een stapeling van problemen. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 283 628 89)

Rotterdam Music Awards 2018
Maandag 3 december, 21.30 uur
LantarenVenster

Nieuwsgierig naar de beste artiesten van 2018? Tijdens de uitreiking van de Rotterdam Music Awards worden de felbegeerde jaarlijkse Rotterdamse popprijzen uitgereikt in maar liefst zeven categorieën. Door middel van online stemmen worden de winnaars bepaald voor: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, Beste Album (powered by 3voor12 Rotterdam) en de Exportprijs. Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) reikt de Exportprijs uit. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 284 894 54)

R10 bijeenkomst
Dinsdag 4 december, 16.00 uur
KPN, Wilhelminakade, Rotterdam

Op dinsdag 4 december spreekt wethouder Judith Bokhove (o.a. Mobiliteit) over welke stappen Rotterdam zet op het gebied van duurzame mobiliteit op een bijeenkomst van het R10-werkgeversnetwerk. Het R10-werkgeversnetwerk is een platform van werkgevers die gezamenlijk optrekken om te werken aan slimme mobiliteit. Slim in de zin van: duurzaam vervoer, minder of buiten de spits reizen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Bokhove, tel. 06 512 663 15)

Eindejaarsbijeenkomst Deltalinqs Energy Forum
Woensdag 5 december, 8.00 uur
De Vertrekhal, Benjamin Franklinstraat 507, Rotterdam

Op woensdagochtend spreken wethouder Adriaan Visser (o.a. Haven) en wethouder Arno Bonte (o.a. Energietransitie) tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Deltalinqs Energy Forum (DEF). Het Deltalinqs Energy Forum verenigt haven- en industriële bedrijven die met elkaar volgende stappen in duurzaamheid willen zetten. Tijdens deze bijeenkomst worden onder andere de Letters of Cooperation voor 2019 gepresenteerd. Hierin staan de duurzaamheidsdoelstellingen, activiteiten en verwachte resultaten beschreven voor het komende jaar. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 181 911 04)

Lichtjesactie Erasmus MC & Sophia Kinderziekenhuis
Donderdag 6 december, 17.00 uur
Erasmus MC, Wytemaweg 80, Rotterdam

Donderdag 6 december ontsteekt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) de boom voor het Sophia Kinderziekenhuis in het kader van de Lichtjesactie. Tijdens de jaarlijkse Lichtjesactie kunnen bedrijven en particulieren een lichtje, of meerdere lichtjes in de boom sponsoren. Dit jaar staat de Lichtjesactie in het teken van kinderen die langdurig ziek zijn. Een groot deel van deze kinderen heeft als gevolg van hun ziekte last van angst en somberheid. De artsen in het Sophia Kinderziekenhuis willen hier verandering in brengen door onderzoek en ontwikkeling van een smartphone applicatie, waarmee emotionele problemen bij zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld kunnen worden. (Meer informatie: Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, tel. 06 283 628 89)

Chanoekaviering
Donderdag 6 december, 19.00 uur
Schouwburgplein

Donderdagavond viert Rotterdam het joodse lichtjesfeest Chanoeka met het ontsteken van de menora (7-armige kandelaar) op het Schouwburgplein. Burgemeester Aboutaleb spreekt de aanwezigen toe. Chanoeka is het feest van de inwijding van de Tempel, in het jaar 165 voor de gewone jaartelling. Om de menora weer te ontsteken, had men olie nodig. Volgens het verhaal konden de Joden slechts één kruikje bruikbare olie vinden, genoeg om de menora één dag te laten branden. Door een wonder brandde de menora acht dagen lang, de tijd die nodig was om nieuwe, reine olijfolie te persen. (Meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Vrijwilligersontbijten in Huizen van de Wijk
Vrijdag 7 december, 8.00 uur
Huis van de Wijk de Mozaïek, Schommelstraat 69, Rotterdam

Op vrijdag 7 december opent wethouder Michiel Grauss (o.a. Informele Zorg) het vrijwilligersontbijt in het Huis van de Wijk Mozaïek in het Oude Noorden. Op hetzelfde moment zijn er in meerdere Huizen van de Wijk vrijwilligersontbijten. Gemeente Rotterdam organiseert de vrijwilligersontbijten om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel. 06 512 663 15)

Start kerstseizoen
Vrijdag 7 december, 17.00 uur
Stadhuisplein

Vrijdag geeft burgemeester Aboutaleb het officiële startsein van het Rotterdamse kerstseizoen door de lichtjes in de kerstboom op het Schouwburgplein te ontsteken. Vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel is de kerstboom dit jaar aan de overkant geplaatst. Special guest is Lee Towers, die samen met de 300 kinderen van ZangExpress een mooi kerstrepertoire heeft ingestudeerd. Na deze ceremonie gaan de deuren van het Stadhuis open. Tussen 18.00 uur en 22.30 uur zijn er diverse tours, een silent disco in de Burgerzaal en speciale orgelconcerten. Het hele programma staat op www.winterwelkomrotterdam.nl. Daar kun je je ook inschrijven. (Meer informatie: Lennart de Jong, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

En verder…

ontsteekt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) op donderdag 6 december om 17.15 uur de feestverlichting van het Groothandelsgebouw. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, tel. 06 – 283 627 17)


Noot voor de redactie: